Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Köttgryta med rotfrukter och rött vin


  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

1 kilo grytbitar, gärna mörade och av god kvalitet
smör att steka i
salt, peppar
1 nät med små röda steklökar, ca 10-12 st, hela
1 vitlök solo, finhackad
4 morötter, i slantar
2 stora palsternackor, i slantar
34 stänger stjälkselleri, skivade
150 g färska champinjoner, i kvartar
400 g krossade tomater
2 köttbuljongtärningar
4 dl rött vin
2 dl vatten
2 lagerblad, krossade
1 msk paprikapulver smoked
krydda med timjan och persilja


Instruktioner

Stek köttet i smör i het panna, salta och peppra.
Lägg över i gryta med hälften av vattnet och vinet + köttbuljong.
Låt allt sjuda i ca 2,5 timme.
Rör ner grönsakerna, resten av vinet och vattnet, tomatkross och kryddorna och låt sjuda i grytan i ca 45 minuter.Hoppas det smakar!