Ingredienser
1 kilo grytbitar, gärna mörade och av god kvalitet
smör att steka i
salt, peppar
1 nät med små röda steklökar, ca 10-12 st, hela
1 vitlök solo, finhackad
4 morötter, i slantar
2 stora palsternackor, i slantar
3–4 stänger stjälkselleri, skivade
150 g färska champinjoner, i kvartar
400 g krossade tomater
2 köttbuljongtärningar
4 dl rött vin
2 dl vatten
2 lagerblad, krossade
1 msk paprikapulver smoked
krydda med timjan och persilja
Instruktioner
Stek köttet i smör i het panna, salta och peppra.
Lägg över i gryta med hälften av vattnet och vinet + köttbuljong.
Låt allt sjuda i ca 2,5 timme.
Rör ner grönsakerna, resten av vinet och vattnet, tomatkross och kryddorna och låt sjuda i grytan i ca 45 minuter.Hoppas det smakar!