Kokosstänger PALEO / LCHF

17 februari, 2015

Sorry min frånvaro men i går var jag inte stursk. Låg i sängen fram till 15 då jag hade en tid på vårdcentralen.
Superhostig och ont i bröstkorgen men anledningen till mitt VC besök var att jag plötsligt började blöda från mitt högra öra. Jag hade sovit med öronproppar och det gjorde jätteont när jag tog ur dem, så befarade att jag spräckt trumhinnan!
Som tur var så var den intakt och det var säkert bara lite känsligare slemhinnor i öronen nu när jag var dålig. Det blödde ymnigt så man blev ju lite nervös. Värkte en del också men det berodde nog på svullnad.
Men i dag är jag piggare även om hostan och rosslet är kvar.
I går kväll svängde jag ihop dessa. Världens enklaste ”godis” som bara består av bra saker!
Om man är sugen på något sött men inte vill ha i sig socker eller onödiga kolhydrater så kan det knappast bli ett bättre alternativ än så här.

012A6877

012A6879

012A6882

Chokladöverdraget består av enbart kokosolja och RAW kakao och några steviadroppar. Blir som ischoklad. Detta pga jag inte ville ha något socker alls i dem och även i mörkt choklad är det vitt raffinerat socker. 
Man kan laborera och även ha i mandelsmör (som mina mandelpraliner).
Dessa ska försvaras i kylskåp, annars smäter chokladöverdraget.
Man kan söta med vad man föredrar, ja t.o.m utesluta. Jag tycker att steviadroppar är enkla att använda till sådant här!
Skriv ut

Kokosstänger PALEO / LCHF


Scale

Ingredienser

 • 2,5 dl ekologiska kokosflingor
 • Ca 3/4 dl krämig kokosmjölk
 • 1 tsk vaniljessens (vaniljpulver gör kokossmeten brunare)
 • (lite färsk limejuice) – jag tycker det är gott med kokos!
 • Sötning efter smak!
 • 4 msk RAW kakao
 • Ca 1 dl kokosolja
 • + lite sötning efter smak

Instruktioner

 1. Rör ihop kokosflingor med kokosmjölk och sötning.
 2. Platta ut till en ca 2 cm hög platta på smort bakplåtspapper i en form (better be safe så det inte fastnar). Skär stänger och ställ in i frysen.
 3. När de stelnat så är de redo för chokladöverdraget.
 4. Smält kakao, kokosolja och din sötning i en kastrull och doppa sedan stängerna i chokladsmeten.
 5. Förvara i kylskåpet.


Näringsinnehåll

 • Portioner: 5

 

48 kommentarer
1

48 kommentarer

Nina 10 november, 2016 - 10:13

Hej. Vet du hur många kalorier dessa innehåller?

Svara
Paulina 16 april, 2016 - 20:12

Jag fick inte till det alls tyvärr ser super smarrigt ut. Kokosdegen bara smula sönder och choklad blandningen rann bara igenom. Tips till förbättring?

Svara
Sara 22 februari, 2015 - 14:59

Jag lyckades misslyckas med dessa hahah!! Blev inte alls fasta stänger utan faller bara isär (bara gjort steg 1.) tänkte blanda med smält choklad istället och sedan göra rutor/klickar för att det ändå ska bli något ätbart, eller har du något bättre förlag?

Svara
Bia 20 februari, 2015 - 15:44

Tack för receptet! Nu är kaffet snart klart och jag ska smaka en nybakad kokosstång därtill! /Bia

Svara
Åse 21 februari, 2015 - 12:27

Härligt!! =)

Svara
Anna Lanner 18 februari, 2015 - 20:38

Tusen tack för receptet! De blev underbart goda och man blev inte så där obehagligt mätt efter man smaskat i sig ett par

Svara
Malin 18 februari, 2015 - 21:30

Hej, först vill jag bara säga vilken inspiration du är till både kost & hälsa. Jag har precis börjat med LCHF och hittar knappt några bra mellanmålsförslag alls när man kollar runt osv.. & vad jag har förstått så utesluter du helt mellanmål? men eftersom jag tränar och ska upp några kilon i vikt så skulle jag behöva ett litet bra mellanmål & kvällsmål även dem dagarna jag inte tränar. Men om du äter mellanmål vad brukar de isåfall vara eller vad har du för mellanmålstips överlag som är bra.
Kram

Svara
Sara 18 februari, 2015 - 13:12

Kan man frysa in dessa?

Svara
Åse 18 februari, 2015 - 13:15

Absolut!

Svara
Sara 18 februari, 2015 - 13:17

Vad bra du är på att svara! Ska prova göra dessa med det jag har hemma då 🙂

Svara
Kitty 18 februari, 2015 - 11:18

Ska pröva direkt! Tack för dina fina tips och recept! 🙂

Svara
Petra 18 februari, 2015 - 11:05

Hej svejs!
Jag har blivit lite smått beroende av dina ”fantastiska LCHF frallor” alltså vilket bra substitut!!
Så slog det mig men har inte provat…att om man utesluter saltet och tillsätter kardemumma tror jag dom skulle funka som semelbullar? 🙂 Enklare kan det ju inte bli!
Nu har du ju ett toppenrecept på semelbullar men det var bara en tanke 🙂
Önskar Dig en toppendag och Tack för alla goda recept du bjuder på!

Svara
Åse 18 februari, 2015 - 11:43

Hej! Det kan nog fungera! =)) Tack för det, ha en fin dag du också!

Svara
1 2 3

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.