Kalvrullader fyllda med Pesto- och Pecorino

av Åse
Reklam för / Annonslänkar till Lindex

Hej onsdag!

Hoppas ni har en fin start på dagen!
Jag jobbar undan vid köksön, ny favoritplats för vi har köpt en ny köksTV hehe!
Nu kan jag streama alla mina favoriter där, sätta på Spotify och koppla till vårt sonos. Helt enkelt lite roligare att sitta och jobba där nu! Sitter jag inte på mitt kontor så sitter jag ofta i soffan och det är ju ingen höjdare för ryggen!

Hörni vänner, detta måste ni prova!

Alltså kalvinnanlår, (kalv öht) med favoriter som pesto, pecorino och prosciutto – de tre P:na! (kan bli 4 om man serverar med pasta!)
Dessa går så klart att göra med lövbiff också men kalv är kalv =)
I går åt jag kalvfärsköttbullar som låg kvar i frysen efter DETTA receptet (det måste ni prova!!)

Detta är en så enkel lätt men smakar så välgjord! Och det är den så klart men det är egentligen råvarorna som talar för sitt!

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pesto- och Pecorino fyllda kalvrullader


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

8 tunna skivor kalvinnanlår 500-600 g
120 g Pesto
Pecorino
4 skivor prosciutto
Salt, peppar
smör, olivolja

Tomatåsås:
2 msk Olivolja
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, hackade
3 dl passerade tomater
2 dl vitt vin
1 msk kalvfond
2 msk finhackad färsk persilja
1/2 tesked torkad oregano
3 msk finhackad färsk basilika
Salt & Peppar efter smak


Instruktioner

Värm ugnen till  180 gr
Krydda köttet lätt med salt och peppar.
Lägg på pesto, skinkan, sedan osten. Rulla ihop till rullader och fäst en tandpetare igenom dom.
Värm smöret tillsammans med olivoljan i en stekpanna. Stek rulladerna hastigt. Lägg åt sidan.
Värm olivoljan i en tjock kastrull på medelvärme lägg i löken och vitlök, fräs tills genomskinligt, cirka 7 till 8 minuter..
Tillsätt passerade tomater, vin, persilja, oregano, basilika, salt och peppar och låt koka upp.
Sänk värmen och sjud under lock i 20 m minuter.
Lägg lite sås i botten på en ugnsfast form.
Lägg kalvrulladerna i formen och täck sedan med den återstående såsen.
Sätt in i ugnen i 45 minuter.
Ta bort tandpetarna och servera med valfritt tillbehör.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

2 kommentarer

Nina 21 september, 2022 - 17:38

Men jösses vad gott detta ser ut! Måste prova. Låter som en perfekt bjud-rätt!

Svara
Åse 21 september, 2022 - 17:39

Det ÄR det! Mums! Hoppas det smakar om du provar! <3

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.