Jordnötskyckling med Chili

7 maj, 2020

Hej!

Ibland får man till så himla sköna pass (på gymmet)
När man är på rätt humör, är rätt tankad i kroppen, har motivation och så klart väääääääärldens bästa PT som gör att en PT timme försvinner som ett nafs och sedan har man motivation att fortsätta träna själv tills man ses igen! Typ så! ❤️🙋🏻‍♀️

Ni måste prova detta eceptet – alltså det var det godaste jag ätit på länge, så pass att jag måste göra större sats nästa gång för detta räckte knappt till oss 5!

Såååå saftigt! Några timmar i marinering gav så goda smaker.

Skjuts in i ugnen! Jag marinerade det i ca 6 timmar, det går både längre och kortare tid. Men bra att förbereda innan man får gäster för sedan krävs bara 25-30 minuter i ugn!

Klart!

Detta kan serveras till vad som helst! Beror på hur man äter och vad man tycker om.
Med tortilla, Naan bröd, ris, blomkålsris, ugnsstekta grönsaker, en god matig sallad, pommes, friterade vaxbönor, kålrotspommes etc =)

Vi åt det med blomkålsris och sallad! SÅ gott!

PS! SÅ gott att ha i tacoskal eller salladsblad!

Här kommer receptet till er 💚🧡💛

Skriv ut

Jordnötskyckling med Chili

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

800 g kycklingfiléer
1,5 msk sesamolja
1 lime, saften
3 klyftor vitlök, pressade
2 msk japansk soja (tex tamari)
2 chilifrukter, urkärnade och strimlade
30 g färsk ingefära, riven
1 knippe salladslök, skivad
45 g (3 msk) sockerfri krämig jordnötssmör
1/2 kruka koriander, grovt hackad
1,5 tsk chilipulver
1 tsk gurkmeja
1 tsk spiskummin
1 tsk salt


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 g
Putsa filéerna och dela på längden. Hacka dem med gaffel.
Lägg i ugnsform och rör ner alla ingredienserna.
Rör om ordentligt. Marinera i kylskåpet, ju längre tid desto bättre (tex ett dygn) men minst 4 timmar.
Vid tillagning: Sätt in i ugnen och låt gå i ca 30 minuter. Ta ut och servera med valfritt tillbehör.


Notering

Ex på tillbehör: Tortilla, Naan bröd, ris, blomkålsris, ugnsstekta grönsaker, en god matig sallad, pommes, friterade vaxbönor, kålrotspommes.
Gott att servera skålar med banan,  ananas, vindruvor, jordnötter och russin till.

Annonslänkar via APPRL

Vecka 32 TIPS

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


21 kommentarer

Montazami around my neck - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 18 juli, 2020 - 00:15

[…] har svängt ihop Jordnötskyckling och Daniel står och hackar tillbehören där nere 😍 Fredagstipset! Ideal of Sweden har släppt […]

Svara
Katariina 13 maj, 2020 - 20:07

Detta var sååå gott!! Uppskattades av hela familjen!

Svara
Margarets 12 maj, 2020 - 20:48

Jag glömde nagga kycklingen. Kan det vara därför den inte blev så bra. Den blev smaklös??! Konstigt med så mycket ingredienser och den marinerades 1 dygn!

Svara
Åse 12 maj, 2020 - 20:53

Ja det låter ju märkligt med så mycket kryddor! Du missade ingen ingrediens?

Svara
Margareta 12 maj, 2020 - 21:30

Jo koriander hoppade jag över.

Svara
Susanne 11 maj, 2020 - 23:38

Såg verkligen jättegott ut! Det måste testas till helgen! Har du någon sås att föreslå till, eller kanske gräddfil eller liknande? Tack för jättefin inspiration! Du lagar så mycket gott!

Svara
Åse 12 maj, 2020 - 00:07

Är sås i rätten =)

Svara
Stina 9 maj, 2020 - 14:05

Hej,

Tack för spännande recept!
Måste fråga: Är det hel kummin som i brödkryddan, eller hel spiskummin som avses?

Vänliga hälsningar,
Stina

Svara
Jenny Johansson 7 maj, 2020 - 23:42

Ser ju jättegott ut😍 får byta ut kött mot vegan allternativ🙌

Svara
Cecilia 7 maj, 2020 - 21:44

Åh det låter supergott😋Måste absolut testa. När du skriver hacka med gaffel menar du typ att ”nagga” filéerna? Tack❤️

Svara
Åse 7 maj, 2020 - 21:45

Exakt så 🙂 får nog skriva om det 😁

Svara
Cecilia 7 maj, 2020 - 21:50

Du är alltid så snabb med svar👍😃Tack! Det är nog bara jag som var lite trög🤪Ha en trevlig helg. ❤️

Svara
Marian 7 maj, 2020 - 19:22

Jisses Amalia. Helgen är räddad. Tack Åse 😍🥳🥂🤩👏🏻

Svara
Anna Granér 7 maj, 2020 - 18:50

Hej!
Vilket jordnötssmör köper du?
Bästa hälsningar, Anna

Svara
Åse 7 maj, 2020 - 18:52

Jag har en massa olika, bara de är sockerfria och ekologiska så är det same same!

Svara
Lisa Jarlekrantz 7 maj, 2020 - 17:00

Låter ju sjukt gott, detta måste jag testa! Vilken jordnötssås använder du? Köper du färdig? Det kanske går med jordnötssmör?

Svara
Åse 7 maj, 2020 - 17:01

Ohhh SKA vara jordnötssmör! Ändrar!

Svara
Lisa Jarlekrantz 9 maj, 2020 - 14:52

Förlåt Åse att jag frågar igen, ska det va kummin? Inte spiskummin?

Svara
Åse 9 maj, 2020 - 18:11

Det är spiskummin men jag gjorde receptet förr med hel kummin (för jag förväxlade) så jag har ändrat nu.

Svara
Lisa Jarlekrantz 9 maj, 2020 - 18:15

Nu har vi ätit, det va jättegott! Hoppade över spiskummin och kummin och det gick jättebra, tack för världens bästa matinspiration😍

Åse 10 maj, 2020 - 15:07

Vad bra att det smakade mums! Tack gulliga du <3

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.