Jordnötskakor, jordnötsgodis, kola – Low carb

25 april, 2014

Här kommer ett grymt gott, lite nytigare godis till er som liksom jag älskar jordnötter! Godiset kan göras helt mejerifritt genom att använda kokosgräde (det hade jag) och sötningen bestämmer ni själv vad ni vill ha! (Honung måste det dock vara i receptet annars blir inte konsistensen bra)
Näringsvärdena hittar ni längst ner i receptkortet. Smaklig spis!

IMG_9905

IMG_9906

IMG_9907

IMG_9910

IMG_9913

IMG_9915

Skriv ut

Jordnötskakor, jordnötsgodis, kola – Low carb


Scale

Ingredienser

  • 60 g jordnötssmö
  • 2 msk kokosfett
  • 2 tsk honung eller fibersirap
  • 1 msk kokosgrädde eller vispgrädde
  • 0,5 tsk vaniljextrakt
  • Sötningsmedel eller annan sötning efter smak
  • Drygt 0,5 dl saltade rostade jordnötter

Instruktioner

  1. I en mikrovågssäker form, blanda jordnötssmör, honung och kokosfett. Kör på full effekt i 1 minut.
  2. Rör ner grädde, sötning och vanilj tills det blir en kolaliknande konsistens. Rör till sist ner jordnötter och klicka ut avlånga kluddar på ett bakålåtspapper. Sätt in i frysen och förvara sedan i kylskåpet.

Notering

  • 134 kcal – 3,3 g protein – 4.8 g kolhydrater – 11.3 g fett per portion

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6

25 kommentarer
0

25 kommentarer

Calderón Montelius 16 maj, 2017 - 17:01

Ska du verkligen ha i socker och kalla det för LCHF?

Åse 16 maj, 2017 - 17:04

Absolut! LCHF är en naturlig evolutionär kost med naturliga fetter och de kolhydraterna våra förfäder åt dvs grönsaker och naturligt socker och stärkelse från honung, lokal frukt och rotfrukter.
Är man sockerberoende eller viktminskar man så väljer man givetvis bort söta smaker som honung.

Lovisa 23 februari, 2017 - 19:43

Superenkla att göra och riktigt goda! 😀
Tusen tack för fantastiska recept!
/Lovisa

Åsa 21 november, 2016 - 13:13

Mmm… Precis gjort ordning smeten och DEN var supergo. Tillsatte pyttelite flingsalt också. Ska bli spännande att smaka

Åsa 11 oktober, 2016 - 09:57

Jag måste fråga, på punkt 2 när man rör ner grädden och den andra till en kolaliknade konsistens, menar du då att man ska mikra den en stund till? hur lång tid då? 2 minuter, 5??? Tack för superbra recept btw , förbereder mig inför min ”värsta” period, advent med allt godis. Den här gången ska jag inte ta en undantagsmånad utan enbart hålla mig till undantagsgodis enligt lchd, inte superbra att äta godis å kakor (lchf eller ej) under en hel månad men men 😉

Åse 11 oktober, 2016 - 10:00

Hej! Nej =) Det står att du ska röra ner de andra ingredienserna bara 🙂
Lycka till!

Emma 29 januari, 2015 - 11:02

Hej!
Går det att göra dessa i ugnen med?

Åse 29 januari, 2015 - 13:27

Tror inte det blir bra, i såfall bättre i kastrull.

Anki Ågren 21 december, 2014 - 14:08

Hej Åse
Jag kommer göra dessa idag så att jag också har något gott till jul…har du provat doppa hela el delar av dem i choklad kan det vara gott? =)

H-Anna 18 november, 2014 - 21:09

Jag är helt lyrisk!
Hur kan något så enkelt vara så gott!?
Igår gjorde jag en sats av dessa som gick åt på två sekunder. Alla i familjen inkl vårat godismonster på 9 år som är anti det mesta (vi jobbar på det) gav rungande stjärnor. Såååå goda! Man blir extra lycklig den stunden… När man äter dem.
Andra satsen är i frysen nu och skall njutas av till helgen.
Tack!!!

Åse 19 november, 2014 - 10:25

Vad roligt!!

1 2

Kommentarer är stängda