Jordnötskakor, jordnötsgodis, kola – Low carb

av Åse

Här kommer ett grymt gott, lite nytigare godis till er som liksom jag älskar jordnötter! Godiset kan göras helt mejerifritt genom att använda kokosgräde (det hade jag) och sötningen bestämmer ni själv vad ni vill ha! (Honung måste det dock vara i receptet annars blir inte konsistensen bra)
Näringsvärdena hittar ni längst ner i receptkortet. Smaklig spis!

IMG_9905


IMG_9906
IMG_9907

IMG_9910
IMG_9913
IMG_9915

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Jordnötskakor, jordnötsgodis, kola – Low carb


Ingredienser

  • 60 g jordnötssmö
  • 2 msk kokosfett
  • 2 tsk honung eller fibersirap
  • 1 msk kokosgrädde eller vispgrädde
  • 0,5 tsk vaniljextrakt
  • Sötningsmedel eller annan sötning efter smak
  • Drygt 0,5 dl saltade rostade jordnötter

Instruktioner

  1. I en mikrovågssäker form, blanda jordnötssmör, honung och kokosfett. Kör på full effekt i 1 minut.
  2. Rör ner grädde, sötning och vanilj tills det blir en kolaliknande konsistens. Rör till sist ner jordnötter och klicka ut avlånga kluddar på ett bakålåtspapper. Sätt in i frysen och förvara sedan i kylskåpet.

Notering

  • 134 kcal – 3,3 g protein – 4.8 g kolhydrater – 11.3 g fett per portion

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

25 kommentarer

Calderón Montelius 16 maj, 2017 - 17:01

Ska du verkligen ha i socker och kalla det för LCHF?

Åse 16 maj, 2017 - 17:04

Absolut! LCHF är en naturlig evolutionär kost med naturliga fetter och de kolhydraterna våra förfäder åt dvs grönsaker och naturligt socker och stärkelse från honung, lokal frukt och rotfrukter.
Är man sockerberoende eller viktminskar man så väljer man givetvis bort söta smaker som honung.

Lovisa 23 februari, 2017 - 19:43

Superenkla att göra och riktigt goda! 😀
Tusen tack för fantastiska recept!
/Lovisa

Åsa 21 november, 2016 - 13:13

Mmm… Precis gjort ordning smeten och DEN var supergo. Tillsatte pyttelite flingsalt också. Ska bli spännande att smaka

Åsa 11 oktober, 2016 - 09:57

Jag måste fråga, på punkt 2 när man rör ner grädden och den andra till en kolaliknade konsistens, menar du då att man ska mikra den en stund till? hur lång tid då? 2 minuter, 5??? Tack för superbra recept btw , förbereder mig inför min ”värsta” period, advent med allt godis. Den här gången ska jag inte ta en undantagsmånad utan enbart hålla mig till undantagsgodis enligt lchd, inte superbra att äta godis å kakor (lchf eller ej) under en hel månad men men 😉

Åse 11 oktober, 2016 - 10:00

Hej! Nej =) Det står att du ska röra ner de andra ingredienserna bara 🙂
Lycka till!

Emma 29 januari, 2015 - 11:02

Hej!
Går det att göra dessa i ugnen med?

Åse 29 januari, 2015 - 13:27

Tror inte det blir bra, i såfall bättre i kastrull.

Anki Ågren 21 december, 2014 - 14:08

Hej Åse
Jag kommer göra dessa idag så att jag också har något gott till jul…har du provat doppa hela el delar av dem i choklad kan det vara gott? =)

H-Anna 18 november, 2014 - 21:09

Jag är helt lyrisk!
Hur kan något så enkelt vara så gott!?
Igår gjorde jag en sats av dessa som gick åt på två sekunder. Alla i familjen inkl vårat godismonster på 9 år som är anti det mesta (vi jobbar på det) gav rungande stjärnor. Såååå goda! Man blir extra lycklig den stunden… När man äter dem.
Andra satsen är i frysen nu och skall njutas av till helgen.
Tack!!!

Åse 19 november, 2014 - 10:25

Vad roligt!!

Frida 28 april, 2014 - 09:20

Helt galet farligt goda!

Eva 27 april, 2014 - 16:03

Åh vad goda kakorna blev! Kommer att göras fler ggr

Katarina 25 april, 2014 - 20:33

Hej Åse! Jag börjar få ont i ögonen nu av allt googlande om lchf, alla säger olika, nåt som verkar vettigt motbevisas av nån annan och för en nybörgare som mig är det väldigt confusing:-(
Blev väldigt glad av att hitta o läsa din blogg då du förklarar allt så bra, tack för det!!:-) det jag undrar nu är:
1. Har kört nu i ca 3 veckor och gått ner 2 kg, känns bra, men har använt laktosfri grädde och kokosolja i mitt morgonkaffe. Om jag nu ska köra strikt lchf och ta bort grädde, vad ska jag ha i kaffet, kan ej dricka det svart..och, är laktosfritt grädde lika hämmande som vanligt grädde vid strikt lchf..?
2. Måste man verkligen äta frukost lunch och middag? För mig räcker det med kaffe, tex omelett på tre ägg, två äggvitor,ett helt ägg, lite grönsaker och sen lunch el middag…
3. Och sista frågan, kvarg är uteslutet..?
Hjälp mig snälla Åse, jag vill sååå gärna gå ner ca 15 kg, har mått så dåligt pgra uppsägning och arbetslöshet i över ett år, samt en del annat hemskt privat..de 2 futtiga kilorna har tänt en gnista, jag går ca 1 timma varje dag och ska nu köra på gym också. Men, jag vill gärna sköta kosten också och du verkar va den enda som kan hjälpa mig! Tack!

Åse 26 april, 2014 - 10:18

Hej katarina! Det är tyvärr omöjligt att ge individuella kostråd här på bloggen, jag behöver veta lite mer om dig då samma kostråd inte gäller för alla. Men du är välkommen att anlita mig via någon av mina kostrådgivningstjänster: butik.56kilo.se
Må gott!

Christina 25 april, 2014 - 17:27

Jag hör till de ”gamla relikerna” som inte har mikro! Tror du det blir lika bra om man gör det på spisen? Det ser ju så vansinnigt gott ut!
Vill också passa på att tacka för en av de allra bästa bloggarna – lagom blandat mellan inspiration och recept.

Åse 26 april, 2014 - 10:19

J det ska gå! Koka upp på hög värme (fast inte för högt, ska ju inte brännas)
Kul att du gillar! =)

Helena S 25 april, 2014 - 16:26

Hej Åse,
Perfekt!!!
Hem och laga och spisa 🙂
Trevlig helg du med!
Hälsningar, Helena

Maria Nordström 25 april, 2014 - 15:19

Åh vad smarriga dom ser ut , kul med något nytt inför helgen. För nåt gotta måste man ju få. Blir lika förvånad men oerhört glad att man kan göra gotta som dessutom är nyttigt. Ha en skön helg o hoppas ögonen känns bra

Marja - Baka Sockerfritt 25 april, 2014 - 14:47

Wow, vad gott det ser ut! Typiskt att jag är lite hungrig… Jag får nog baka när jag kommer hem!

Veronica 25 april, 2014 - 14:41

Hej!
Har en fråga om näringsvärdet? Gäller det hela satsen? Om inte, hur många bitar räknar du med att en sats ger

Åse 25 april, 2014 - 14:42

Sorry! Uppdaterar!

Mia 25 april, 2014 - 14:07

Hej.
Jag undrar om du kan rekommendera något sötningsmedel som inte har någon bismak, vet att det är svårt med tanke på att alla har olika smakupplevelser. Jag är mest van med sötningsmedel som finns i cola, saft. Canderel är väl det jag har namnet på som jag har bakat på förr om åren. Ha det fint! /Mia

Åse 25 april, 2014 - 14:10

Hermesetas flytande tycker jag inte har så mycket bismak men cyklamat som är sötningsmedlet vete katten om det är så bra egentligen.

Barbro 25 april, 2014 - 14:06

Åh vad gott måste bara provas i helgen.
kram Barbro

Kommentarer är stängda