Jacob's Creek WAH – ett sushivin!

4 oktober, 2013

Det absolut godaste jag vet (Ja, det stämmer) är sushi!
Därför äter jag det 2-3 gånger i månaden, oftast på söndagskvällarna. Jag får inga konsekvenser av det som viktökning eller sug och när jag äter någonting utanför min sedvanliga kost så ska det vara riktigt, riktigt gott. Vitt ris är snabb stärkelse men glutenfritt och tillsammans med avokado och lax får man ändå en bra måltid som åtminstone jag kan njuta av då och då. Eftersom sushi är högt i kolhydrater så äter jag det på kvällen oftast, då jag annars hade blivit snabbt hungrig igen och antagligen överätit resten av dagen. Ibland blir det sashimi men jag tycker sushi är godast.
Att hitta ett bra vitt vin till sushi har varit svårt tycker jag!
Innan resan fick jag prova Jacobs Creeks nya sushivin WAH.
Druvorna är mina favoriter chardonnay, pinot grigio och sauvignon blanc och vinet har en restsockerhalt på 2 gram per liter och en alkoholhalt på 13%.
Det har fokuserats på att balansera det söta, syrliga och salta ihop med texturen i det japanska köket. Och visst har de lyckats!!! WOOOOOOOOW eller WAAAAAAAAAAH, säger jag bara!!!
ÄNTLIGEN!
Gillar ni sushi eller sashimi ska ni absolut prova detta till! Fantastiskt gott!


IMG_2806

 
IMG_2812

 
IMG_2813

 

[button color=”lightgray” size=”large” link=”http://utskick.vinguiden.com/jacobs-creek-wah/?c=blogg_56ki” target=””]Kan beställas här[/button]
Betalt samarbete med Vinguiden.com, omdömet är mitt personliga.

FÖLJ GÄRNA

Följ gärna 56kilo på FB för dagliga recepttips HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Ni kan även prenumerera på nya inlägg HÄR

 

TIPSET V. 38

25% på dyraste varan + 10% på resterande KLICKA HÄR
30% på höstfavoriter KLICKA HÄR
30% på jackor & kappor KLICKA HÄR
50% på tallrikar KLICKA HÄR

9 kommentarer

Anett 8 oktober, 2013 - 18:36

Hej Åse – och tack för bra tips om sushi-vin! Detta skall jag leta upp nästa gång jag är över gränsen för shopping ! 🙂 Jag är ochså starkt beroende av sushi, men jag gör et LCHF-sushi själv som smakar lika gott – jag lovar! Jag gör blomkåls-ris i mina makis – raspar och stekar blomkål och blandar i ris-vinäger och sukrin – det blir superbra maki-rullar! Og man behöver ju inte så mycket av detta – när man har i massor med mums lax, scampi, avocado och annat gott. Tack igen för en underbart inspirerande blogg som jag har lest i flera år 🙂 Hälsningar från Norge.

Svara
Anette G 4 oktober, 2013 - 22:06

Gillar också sushi! Gillar däremot inte att äta det som lunch då jag blir vansinnigt hungrig strax efter. Så, såsom för dig, är det bäst att äta på kvällen. Ska def testa detta vin!

Svara
Åse 5 oktober, 2013 - 12:32

Gör det! Grymt bra faktiskt!

Svara
mison 4 oktober, 2013 - 21:26

Shushi är det enda jag faktiskt saknar sedan jag började med lchf. 🙂

Svara
Stina 4 oktober, 2013 - 21:08

Detta vinet är perfekt till sushi. Det passar alldeles utmärkt.
Hoppas ni har en bra kväll

Svara
Åse 5 oktober, 2013 - 12:34

Visst gjorde det!? Hälsa familjen, stor kram!!

Svara
Jeanette 4 oktober, 2013 - 21:03

Snälla Åse…. Var hämtar man bäst sushi i och omkring Helsingborg? Kramar till dig 🙂

Svara
Åse 4 oktober, 2013 - 21:30

Fuji på Hjälmshultsgatan är grymma! Hämtar alltid där!

Svara
Nina 4 oktober, 2013 - 16:36

Japp- det där känns igen 🙂 Trots att jag varit Lchfare i några år nu så finns det ett speciellt sug som envist hänger kvar: sushi! Brukar också unna mig det någon gång ibland- några ”laster” måste man ju få ha 😉 Det där vinet lät ju inte heller dumt… det får bli sushi snart – jag har turen (eller oturen?) att bo granne med inte mindre än två sushirestauranger!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.