Morning!
Jag ska strax ge mig iväg på en skön ansiktbehandling! Jag ska testa Murads nya Technoceuticalbehandling på Electa här i Helsingborg. Hua! Det behöver jag verkligen! Jag känner att allt farande och flängande på sistone och stressen satt sig i ansiktet och det behöver lite boost!
Och apropå flängande så ska jag uppdatera er med mer Belgieninlägg senare! Pust, vi var ju med om så mycket och kamerorna var sprängfyllda med bilder.
Men först tänkte jag bjuda er på en klassiker som jag brukar variera efter tycke och smak, nämligen långlagade kotletter!
Det är ett sådant enkelt sätt att tillaga kotletter och speciellt om man är många!
I går hade jag 2 kilo kotletter som jag tillagade 🙂
Yum! God sås över kotletterna som är färdiga för 2 timmar i ugnen!
Klart!
Jag serverade blomkålsmos och grönsaker till =) Och så färskriven parmesan!
Såsen blev såååå god! Härliga italienska smaker som lök, vitlök, olivolja, soltorkade tomater, basilika och oregano.
Här kommer receptet! Kanske blir kvällens middag?
Skriv utItalienska långlagade kotletter
- Portioner: 6
Ingredienser
1 kilo benfria kotletter
salt, peppar
smör att steka i
Sås:
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
6 soltorkade tomater, strimlade
1 msk olivolja
1 köttbuljong (välj en bra! tex kung markattas)
4 dl grädde
4 dl creme fraiche
1/2 msk tomatpuré
2 tsk kinesisk soja
2 tsk oregano
1/2 kruka basilika, bladen
salt och peppar
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 gr.
Salta och peppra kotletterna och bryn dem hastigt på båda sidorna i het panna, de ska bara få färg, de går färdigt i ugnen sedan.
Lägg kotletterna bredvid varandra i en ugnsform.
Fräs lök, vitlök, strimlade tomater och oregano i lite olivolja.
Rör ner buljong, grädde & fraiche.
Grovhacka basilikan och rör ner i lökfräset med grädden. Låt koka upp och smaka sedan av med soja och salt, peppar.
Häll såsen över kotletterna.
Sätt in i nedre delen av ugnen i 1,5-2 timmar.
Servera med valfritt tillbehör.
Här hittar ni fler recept med långlagade kotletter!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
14 kommentarer
Hej! Tack för underbara recept. Kan såsen passa till något annat kött förutom fläsk? Har du förslag i så fall på vilka:)?
Hej Nellie, den passar till såååå mkt! Kyckling, nötkött, pannbiffar, köttbullar m.m! =)
Sjukt gott!!
Kul att höra! <3
[…] 56kilo.se […]
Undrar om dina barn också äter så el får de tex potatis till
Hej!
De äter grönsaker liksom vi men även potatis & ris ibland, även pasta även då vi aktivt håller nere gluten i vår familj – men grunden är bra med grönsaker och rotfrukter.
Hej
Låter jätte gott
Undrar om man blandar ut buljongen med vatten eller bara slänger i den som den är?
Hej Helen! Nej buljongtärningen blandas med grädden och creme fraichen sedan 🙂
Mums! Kul det smakade! Äääälskar blomkålsstomp!
Supergott! Hade blomkålsstomp till.
Så smidigt med långsökta kotletter och gott så klart. Ska testa denna sås till nästa gång.
Och blomkålsmos till👌
Tack för all dina goda recept som du lägger ut.
Ser galet gott ut. Superhungrig! Får bli i helgen 🙂
Låter gott det blir fredagens middag
Idag köttfärslimpa