In med rosa!

9 maj, 2012

God förmiddag! Tröttheten är påtaglig här efter helgen och gårnatten innebar inte mycket sömn! Var det inte barn som vaknade med mardrömmar så var det en hund som var kissig eller en katt som ville in/ ut! Så gårdagen var det inte mkt med mig! =)

I dag fyller pappan i familjen år! Nu är vi lika gamla i en månad sedan kör jag om honom igen! hehe 😉 Det var tre små barn som studsade ur sängen när jag väckte dem med orden ”Vi ska sjunga för pappa!” Godingarna!
Så i kväll får det bli lite extra god mat tror jag, har ingen aning om vad vi ska göra!! Barnen vill ha tårta så jag tänkte minsann ge mig på en LCHF gräddtårta!!

Nu är bänkskivan beställd! Blir högblank vit och innan hade vi tänkt att ha aluminiumlist men nepp, kör på högblank kantlist också! Har sett lite bilder ute som jag tyckte var jättefint med den kombinationen! Nu ska det gröna ut och det rosa in så jag sitter och suktar inne på Bagaren och Kocken, favoritaffären när det gäller kökssaker! Här i Helsingborg är favoritbutikerna Cervera och Kök & Form på Väla! Ska försöka att inte gå overboard med det rosa (som ju är min all-time favvofärg men det tror jag ni förstått vid detta laget)
Hörs i kväll!!! Givetvis med ett recept om gräddtårtan blir bra!! Har ju varit lite dåligt med recept här på sista tiden!

 

FÖLJ GÄRNA

Följ gärna 56kilo på FB för dagliga recepttips HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Ni kan även prenumerera på nya inlägg HÄR

 

TIPSET V. 38

25% på dyraste varan + 10% på resterande KLICKA HÄR
30% på höstfavoriter KLICKA HÄR
30% på jackor & kappor KLICKA HÄR
50% på tallrikar KLICKA HÄR

30 kommentarer

Anette H 10 maj, 2012 - 22:54

Vi byggde en köksö med skåp & bänkskiva från Ikea. Vi valde en tjock (7cm?) bänkskiva i högblankt vitt med högblank vit list och vi är sjukt nöjda. Det blev riktigt snyggt!

Svara
Åse 11 maj, 2012 - 08:41

Kul att ni är nöjda!! Hoppas vi också blir det! 🙂

Svara
Anette H 11 maj, 2012 - 21:24

Det blir det garanterat! 🙂 Lycka till!

Svara
Mathildas mamma 9 maj, 2012 - 22:41

Hej Åse!
Jag suktar också efter en rosa eller den i hallon. Har du sett den rosa på blocket? http://www.blocket.se/hassleholm/Kitchen_Aid_Rosa_Bandet_40236979.htm?ca=8&w=3
Hoppas på många smarriga LCHF recept när du fått en fin maskin.
Tack fina Åse

Svara
Åse 10 maj, 2012 - 15:09

Tack för tipset!! =) KRAM

Svara
jenny 9 maj, 2012 - 21:33

Hoppas ni haft en härlig födelsedag idag!
Det kommer bli så himla fint med det vita och rosa!! Mit kök är tråkigt vitt/grått/svart… 🙁
Har du sett att Katrin skriver om dig idag?! 🙂
kram

Svara
Åse 10 maj, 2012 - 15:13

Haha ja hon mailade och berättade det, gulligt!

Svara
Julia 9 maj, 2012 - 20:26

Var hittade du den rosa mattan?:)

Svara
Åse 10 maj, 2012 - 15:14

Det r en Pappelina matta så från deras hemsida =)

Svara
Fru M 9 maj, 2012 - 19:58

Både den gröna och rosa är snygga. Kul med färg
Tyvärr är jag för feg och velig så jag har en svart. Men eftersom allt annat kommer gå i svart och vitt som bas så funkar det ju också.

Svara
Åsa 9 maj, 2012 - 19:38

Jag älskar också ROSA! Och jag älskar dina recept 🙂

Svara
Kristina Sv 9 maj, 2012 - 17:14

Hej Åse!

Har inte kommenterat på jättelänge men följer dig fortfarande och läser alla dina inlägg med stort intresse :-). Jag har själv brunt och rosa som tema i mitt kök och är ständigt på jakt efter härliga rosa köksaccessoarer, senast i dag var jag inne o beställde rosa kompletterande kit från Cult Design (såg att du hade lite av dem i svart), så det blir spännande att se framöver vad du kanske kommer fylla köket med för rosa artiklar :-).

Min fråga till dig är om du nu med lite mer perspektiv fortfarande är lika såld på Periodisk fasta? Ofta blir man ju väldigt upptagen och nyfrälst och kroppen kanske brände det där lilla extra fettlagret precis i början men att effekten inte kvarstår på samma sätt när kroppen vant sig?

Har du fortsatt och tror du att du kommer göra det?

Ser fram emot ditt svar.

Kram från Kristina, en trogen läsare!

Svara
Monicas Mat 9 maj, 2012 - 16:23

Klart du ska ha en rosa köksassistent! Jättefin:)

Svara
Katarina W 9 maj, 2012 - 15:57

Hejsan!
Har du sett att Katrin Z har lämnat en liten förfrågan till dig på hennes blogg? Jag följer er båda så jag tyckte det var lite kul! Testade mandelpannkakorna från tidningen idag, men jag är lite för hetsig och vill vända dem så fort så de går sönder jämt. Men jag måste ju säga att de med bakepro är mkt godare 🙂

Svara
Lotta - ohlovely.se 9 maj, 2012 - 15:30

Tror det kommer bli snyggt! Jag är avis på dig som ska byta färg på KA. Vår KA är graitgrå och jag har länge funderat på en mer färgglad. Man kanske ska lägga ut på blocket och se om den går att sälja så man kan få en ny med klick färg. 🙂

Kram!

Svara
Elisa 9 maj, 2012 - 15:24

Snälla, recept på gräddtårtan om den blir god! 🙂

Svara
Sara 9 maj, 2012 - 15:02

Hej Åse,
Som alltid har du en bra blogg och massor av inspirerande recept och bilder. Jag har ätit enligt lchf ganska länge och mår bra av det. Visst händer det att det blir lite undantag då och då men i det stora hela mår kroppen mycket bättre utan pasta, bröd och snabba kolhydrater.
Tänkte skicka ett litet inspirationstips till dig ( http://imageu.blogg.se/?tmp=09134153) och även tipsa om att du kan vinna en rosa Kitchenaid om du är med och tävlar. Kolla in min blogg så ser du hur tävlingen går till.

Stor kram!
MVH Sara

Svara
städservice visingsö 9 maj, 2012 - 14:06

ååh, jag skulle vilja ha dem i himmelsblått 😉

Svara
Nadja 9 maj, 2012 - 14:03

MIna grannar skaffade högblank vit skiva, SÅ snyggt! kommer nog bli supernajs i köket med det och det rosa (såklart!).

Och TACK för din kommentar, suger åt mig som en svamp av din busvissling 😉 KRAM

Svara
Amanda 9 maj, 2012 - 13:56

Hej Åse! 🙂 Jag har ganska nyligen hittat hit till din blogg, och jag är fast! Började att äta enligt LCHF för ungefär en månad sedan, och din blogg har varit en fantastisk hjälp under vägen med rolig läsning och bra recept! Verkligen en super blogg, så jag vill verkligen säga tack 🙂 Men jag har en sak som jag funderat över.. Har läst en hel del om periodisk fasta här på din blogg och blivit väldigt intresserad! Men tänkte fråga dig hur du tycker jag skall göra. Just nu äter jag LCHF med tre mål om dagen, kanske något litet mellanmål innan träningen om den är senare, då middagen med blir sen. Minskar då även på middags portionen. Borde jag fortsätta ett tag till med ”vanlig” LCHF rutin, eller kan jag börja med periodisk fasta? Ha en fortsatt bra dag 🙂 Kramar!

Svara
Åse 9 maj, 2012 - 14:02

Hej! Kul att du gillar bloggen! =))

Det beror lite på hur du behandlat din kropp kan jag tycka! Man måste först låta kroppen få tillräckligt med energi i ca 6 månader OM man tidigare svultit och bantat mycket, först då har man en trygg kropp att arbeta med. Har man ”bara” ätit mycket och fel innan så tycker jag att man kan köra på! KRAM!

Svara
Amanda 9 maj, 2012 - 14:20

Okej… Jag tror det har varit lite både och! Jag har alltid tränat mycket, men med maten har det varit lite upp och ner.. Har prövat att äta strikt Gi mat ett tag (ätit lite mat med inget fett typ), men eftersom det inte funkat så bra på mig har det ju blivit mycket ”fusk” in i mellan då man ätit på tok för mycket, och dåligt… Så jag har varit duktig några veckor, sen har jag fallit dit! Men om man tänker längre tillbaka under åren, så har jag hållt på lite fram och tillbaka med att testa saker för att gå ner i vikt, du förstår säkert hur jag menar 🙂 Så hur tror du efter mitt försök till förklaring? 😉 Kramis!!!

Svara
Åse 9 maj, 2012 - 14:24

😉 Förstår! Då tycker jag att du ska fokusera på att ge din kropp energi occh bra med energi! Visst kan du prova 1-2 dagar med fasta men mixtra inte för mkt nu i början! Lycka tiill!!

Svara
Amanda 9 maj, 2012 - 14:33

Tack!! Då kör jag på som vanligt nu ett par månader, kanske prövar någon dag som du sa! TACK så jätte mycket för dina bra svar Åse 😀

annette strömbäck 9 maj, 2012 - 12:34

Åse, det kommer bli ursnyggt med den högblanka skivan. Har du inte redan varit inne på Leila Lindholms webbutik ”General Store” så rekommenderas den varmt. Kram

Svara
Åse 9 maj, 2012 - 12:39

Ohhhhhhh!!! Just ja!!! Den finns också ju!! Tack Annette!!

Svara
Dessi 9 maj, 2012 - 11:48

Tror det kommer bli kanon med nya bänkskivan! 🙂 Och den rosa Kitchen Aiden var jättefin! Har du sett att det finns en mörkrosa också?

Svara
Åse 9 maj, 2012 - 15:12

Yes!! Skitsnygg och den jag först funderade på!! Har inte bestämt mig än så vi får se!! :))

Svara
ÅsaS 9 maj, 2012 - 11:20

Rosa ÄR ju en underbar färg! Kan inte bli fel! Ser att du redan hittat en del go’bitar! Ser fram emot att se det färdiga resultatet med både ny bänkskiva och de rosa detaljerna!
Här i Västerås regnar det som sjutton idag och jag städar och bakar (dock inte LCHF, då det ska säljas i kiosken på fotbollsträningarna ikväll). Rätt skönt att vara inne och plocka och dona och softa efter eget humör, då maken jobbar och kidsen är i skolan.
Gratta maken på födelsedagen, och ha en fortsatt bra dag! (Och hoppas du får sova bättre i natt. Jag vet hur det är att inte få/kunna sova – ligger vaken halva nätterna och vrider och vänder – tror det är nån inre stress som stör, mycket som snurrar i skallen – jobb, hem, begravning, alla aktiviteter i skolorna inför sommarlovet etc. Livet i stort och smått alltså.)
Kram ÅsaS

Svara
Åse 9 maj, 2012 - 11:35

Usch ja, ibland snurrar det i huvudet så mkt att man ju har svårt att koppla av! Trots att det är då man behöver vilan som mest!!
Kram goa Åsa!!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.