Honung- och ananasglaserade tjocka revben

av Åse

Hej vänner!

Ja det är mycket nu! Mycket socialt som skett i veckan och sedan vankas det jul för oss alla!
Hur ligger ni till? Är ni i fas?

Vi är på väg upp till Göteborg med tjejerna – Noel är hemma med den lille lurvige!
Vi ska möta upp bästa vännerna och gå på Jul på Liseberg bland annat. Mysigt!

Jag kikar in med ett såååå gott recept på revben i Crockpot express!
Vill man göra dessa i ugnen så går det så klart bra, då kör ni dem på 175 grader i 1,5 timme.

Jag marinerade inte dem denna gången men det rekommenderar jag verkligen! Gärna över natten!
Man behöver inte skära dem innan som jag gjorde heller, jag föredrar att tillaga dem hela (knäckta)

Detta receptet innehåller en del sötning men det mesta sätter ju inte sig på köttet ändå.

Låt revbenen marinera i kylskåp i minst en timme men gärna över natten, då blir det så saftiga och bra!

Revbenen (funkar med hela knäckta) och såsen läggs sedan i crockpot expressen och sedan är det bara att köra igång!
Det går sååååå snabbt med turbo funktionen.
MEAT/STEW och ställ in på 20 minuter, trycks edan in TURBO (om ni har det) och då minskar tiden med 40%!

Naturligt ventilutsläpp edan under 10 minuter och revbenen är klara!


GOTT!
(Ps min man som tog bilden på sin mat så ni får ha överseende hehe)

Här kommer receptet!’

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Honung- och ananasglaserade tjocka revben (Crockpot Turbo Express)


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1,5-2 kg revbensspjäll
salt, peppar
1/2 dl olja
1 dl ananasjuice
1/2 dl soja
1/2 dl honung
1/2 dl farinsocker
1/2 dl sweet chilisås
1/2 dl ketchup
1 msk HP sauce
2 vitlöksklyftor, riven
2 msk färsk ingefära, tunt skivad
2 färska röd chilifrukt, finhackade


Instruktioner

Blanda ihop ingrediensen till marinaden/glaseringen och lägg i de delade revbenen. Låt marinera i minst 1 timme men gärna längre.
Ta upp revbenen och stek i lite olja så de får färg. Lägg sedan ner i crockpoten med såsen.
Sätt på MEAT/STEW och 15 minuter. Tryck in TURBO och tiden minskar. Stäng locket och ventilen.
När tiden är ut låt trycket släppa naturligt under 10 minuter. Släpp ut det sista genom att vrida på ventilknappen.
Låt såsen reducera så den tjocknar (kan eventuellt behöva redas)
Sätt ugnen på 225 gr.
Lägg revbenen i ugnsform och pensla med såsen. Sätt in i ugnen så de får lite yta.
Ta ut köttet efter halva tiden och pensla med mer marinad.
Låt revbenen svalna något. Lägg på skärbräda och skär mellan benen. Lägg över revbenen på ett serveringsfat.
Pensla med resterande glasering.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

4 kommentarer

Malin E 18 december, 2022 - 05:33

Bra tips, tack, måste erkänna, jag är urkass på att använda crockpoten, får bli ändring på det.

I fas, nja hyfsat, vi är mitt i en flytt, svärmor 96 år har brutit lårbenshalsen och som om det inte räckte så ligger nu mannen och dottern i Covid. Går bra nu.

God Jul
Fina bilder från Göteborg ❤️

Svara
Åse 18 december, 2022 - 12:55

Nä men usch! Inte i bästa julbordet då förstår jag! KRYA på maken och dottern OCH svärmor! Min mamma håller på att tillfriskna från Covid nu och både Alice och Noel är rejält krassliga, såååååå mkt som går nu! KRAM! ❤️

Svara
Åse Nyström 17 december, 2022 - 19:52

Mmmm
Utan express, hur blir tiden? Har crockpot respektive tryckkokare men ingen kombo

Svara
Åse 18 december, 2022 - 12:58

Har du tryckkokare så är det 15 min!
Crockpot hade jag kört 8 timmar på LÅG!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.