Grillsallad

av Åse

Den här grillsalladen gör vi nästan alltid om somrarna! Jag ÄLSKAR all form av kål!
Strimla vitkålen fint! På bilden har min man skurit den, i mitt tycke för stora bitar! Använd gärna en osthyvel och hyvla ner vitkålen med! Då blir den perfekt!

Jag älskar grillad paprika i, gillar man inte det uteslut!

Olivolja, vit balsamvinäger, salladskrydda, (oregano fungerar också), salt & peppar!


Innan grönsakerna blandas i ska vitkålen knådas för hand med olivoljan och balsamvinäger, det gör den mjuk som pizzasallad är på pizzerior! OM man av någon anledning inte vill göra så, koka upp vinägern och oljan och häll över vitkålen. När den svalnat, blanda ner kryddor och grönsaker.

Blanda ordentligt och sedan kan salladen försvaras i några dagar i kylen!
MUMS!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Grillsallad


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

1 litet vitkålshuvud (vinter eller sommarkål!)
3/4 dl olivolja (ev mer)
drygt 3/4 dl vit balsamvinäger (ev mer)
1/2 gurka
1 tomat eller några romanticatomater (blir godast!)
1/2 burk (200 g) inlagd grillad paprika
salt, svartpeppar, salladskrydda eller oregano


Instruktioner

Hyvla vitkålen fint med osthyvel.
Blanda med olivolja och vinäger. Knåda med händerna så vitkålen mjuknar.
Rör ner kryddor och grönsaker, blanda väl.
Kan sparas i kylskåp i några dagar.

8 kommentarer

Mona Sjöblom 26 juni, 2024 - 13:23

I nästan alla hushåll finns idag en liten digital våg. Varför skriver inte mat och recept kreatörer ingredienserna i gram. En halv gurka, stor eller liten, 1 halvt litet vitkålshuvud vad.

Svara
Åse 26 juni, 2024 - 13:26

För att det är onödigt i många fall.
En halv gurka är en halv gurka och om det skiljer 20-50 gram spelar ingen roll.
1 litet vitkålshuvud är ett litet vitkålshuvud. Hur mkt det väger är ointressant i tex det här receptet.
Bakar man så är det viktigare med gram (eller mått).

Svara
JULI dagar! - 56kilo.se - LCHF Recept, Inspiration och Guldkanten 14 juli, 2022 - 13:57

[…] Marinerade först i någon halvtimme, saltade och pepprade och sedan gjorde jag ev variant på min grillsallad. Lommandes bearnaise med whiskey och med […]

Svara
Cantadoufylld fläskfilé och Enkel rödvinssås - 56kilo.se - LCHF Recept, Inspiration och Guldkanten 26 maj, 2022 - 12:18

[…] detta serverades ugnsrostad palsternacka och morot,  min grillsallad och VÄRLDENS ENKLASTE RÖDVINSSÅS! Även bearnaise landade på tallriken […]

Svara
Margareta Ruda 25 maj, 2022 - 21:02

Åh, den ska jag göra i sommar! Så fräsch den låter 😃. Tack 🙏

Svara
Åse 26 maj, 2022 - 11:08

Hoppas den blir en favorit som här!

Svara
Barbro 25 maj, 2022 - 19:16

Dem salladen verkar ju jättegod o enkel att göra.
Hur länge klarar den sej i kylen?
Ha en fortsatt bra onsdag.

Svara
Ost- och skinkfyllda kycklingfiléer med sötstark sås - 56kilo.se - LCHF Recept, Inspiration och Guldkanten 25 maj, 2022 - 13:14

[…] Så galet gott! Servera valfritt tillbehör till! Hos oss serverades ugnsbakad delikatesspotatis och min grillsallad. […]

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.