Japps, jag är fast i grillträsket!
Det är ju bara så enkelt att lägga på något på grillen och vips så är middagen klar!
I går tog jag fram rödingfiléer (fjällröding) de ligger förpackade om två så bara att ta fram, tina i kallt vatten i 20 minuter och så är de klara för grillen!
ÄLSKAR röding!
Jag saltade & pepprade och stack en termometer i.
Lade på mediumvärme och körde till 48 grader. Nästa gång ska jag ha på lägre värme för det går såååå fort så igår hann de komma upp i värme medans jag gick in för att hämta ett fat att lägga de på!
Med låg värme tippar jag på 5-8 minuter.
Jag svängde ihop en romsås som är SÅ god!
Funkar till all fisk! Barnen älskar den.
Till detta åt vi färsk nypotatis och en bladsallad (dressing olivolja, AVC och italiensk salladskrydda)
Här kommer receptet på romsåsen!
Skriv utRomsås med gräslök
- Portioner: 4
Ingredienser
2 dl creme fraiche eller grekisk yoghurt
3 msk majonnäs
80 g röd stenbitsrom
2–3 msk finhackad gräslök (eller dill)
citronjuice av 1/2 liten citron
salt, peppar
Instruktioner
Rör ihop och servera.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
5 kommentarer
[…] min goda romsås och körde på samma som till sist jag gjorde romsåsen, grillad […]
Detta måste jag (vi) göra när vi är tillbaka i Sverige igen! Fast det får bli regnbåge istället för röding, då frysen är full efter svärfars turer på sjön. Men det ska gå lika bra, för de är ju snarlika.
Nu ska vi snart ut på stan här i Brezno och fira att vi klarat av vårt första VM! Glada och nöjda trots uteblivna medaljer.
Härligt! Hoppas ungdomarna är nöjda med sina bedrifter <3 Välkommen hem igen! KRAM 😍
Tack! 🥰 Skönt att komma hem igen, även om vi haft underbara dagar!
Ungdomarna är nöjda och har stött och blött och insett att det var tufft motstånd. De gjorde vad de kunde och de som vann var helt klart bättre.
Nya tag en annan gång..
Alltid skönt att komma hem!! Trots något underbart i bagaget 😍