Granola & sötaste äggkopparna

av Åse

Innehåller reklam genom annonslänkar till Bodystore, Newport och Åhléns

God middag raringar!

Måndag it is! Jag är i full gång här hemma och har hunnit få i mig min stående vardagsfrukost!
Denna frukosten står jag mig länge på!
Brukar börja med en kopp kaffe med lite MCT olja i och sedan några timmar senare så blir det frulle.

Jag gjorde en batch granola i går – yum! Doftar såååå gott när man öppnar burken. Vanilj, kanel och kardemumma.

Funderar på denna söta lilla burken! Såååå gullig!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Granola


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 från 1 betyg

Ingredienser

4 dl blandade hackade nötter (tex rostade hasselnötter, mandlar, pistage och paranötter)
1 dl solrosfrön
1 dl pumpafrön
1 dl kokosflingor
1/2 dl sesamfrön
1 tsk kardemumma
1 msk kanel
1 tsk vaniljpulver
2 msk kokosolja eller rapsolja
ev. 1 msk fibersirap


Instruktioner

Sätt ugnen på 150 gr.
Hacka nötterna och blanda med fröer och kryddor i en skål.
Smält kokosoljan. Blanda ihop allt.
Fördela blandningen på en plåt och rosta i 20-30 minuter i 150 graderRör några ggr under rostningen och var vaksam på så att granolan inte bränns.
Låt svalna och förvara i en tätslutande burk.

Det är ju så skönt nu när barnen är tillbaka i skola och Daniel är på jobb och jag har huset (min arbetsplats) för mig själv! 🤩

Grekisk eller turkisk yoghurt (och lite zeroh pineapple lightsaft i), hallon och blåbär i, granola och ca 1 tsk gojibär – älskar gojibär! Så sega och goda! Jag köper de HÄR

Och så alltid två ägg! Äggoman som jag är =)
Nya äggkopparna hittar ni HÄR

Är så förälskad i dem! Kunde inte bestämma mig ifall jag skulle ha silver eller mässing så jag köpte båda! Haha!

Söta som socker!

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

14 kommentarer

Carina 11 september, 2024 - 07:48

Du är så duktig. Alltid när jag letar efter ett bra recept så hamnar jag hos dig. Att få till det där lilla extra som gör att det smakar gott. Idag ska jag göra din granola och ditt fröknäcke 😍






Svara
Åse 11 september, 2024 - 10:42

Vad rara du är! Tack snälla för att du uppskattar 💐

Svara
Louise 26 oktober, 2023 - 22:08

Som jag förstår i texten så använder du alltså saft som sötning till yoghurten?
Tänkte testa detta receptet!
Och tack för all vardagslyx du inspirerar med 🤩🥰

Svara
Åse 27 oktober, 2023 - 02:04

Yes!
Tack – glad att du uppskattar 😍

Svara
Siw Lindh 27 augusti, 2020 - 13:40

Hej! Ljuvliga äggkoppar, vill ha!
Vilka gojibär väljer du till granolan? Tänkte jag skulle göra den. Finns flera på Bodystore och länken funkar inte tyvärr.
Såg vid ett tidigare tillfälle att ni har överdrag till utemöbler. Verkar kanonbra. Finns de att köpa eller specialbeställda?
Var rädd om dig!
Kram Siw

Svara
Åse 27 augusti, 2020 - 13:45

Hej, jag har länkat de jag använder i inlgget =)
Överdragen är från Bauhaus (det runda) och det stora där bak är från Jotex.

KRAM

Svara
KESOYOGGI - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 25 augusti, 2020 - 11:10

[…] ni Och så tycker jag att det är gott med varma hallon som jag lägger i mitten. Toppar med lite granola och bär. Sedan mars månad så äter jag i princip grekisk yoghurt varje dag. Just yoghurt har jag […]

Svara
Jeanette 25 augusti, 2020 - 08:37

Åh vad fint du har det, älsk på granolan också, bästa bästa som vi gör ofta men jag tar kakao istället som smaksättare:)
Jag undrar om ni är nöjda med era nya bänkskivor? Går i tankar om att eventuellt byta.
Ha en fin tisdag!!
Kram Jeanette

Svara
Åse 25 augusti, 2020 - 08:38

Yummie! Kakao är ju också supergott!
Vi är SÅ nöjda! Älskar dem verkligen 💖
Detsamma till dig Jeanette! KRAM!

Svara
Anneli Kåhre 24 augusti, 2020 - 21:31

Länken på gojibären funkar inte. Vilken sort är det som är sega?

Svara
Katariina 24 augusti, 2020 - 12:59

Åh så härligt med daglig uppdatering här, ser alltid så mycket fram emot det! Ägg är livet! Kram från Malmö

Svara
Åse 24 augusti, 2020 - 13:01

Vad roligt att höra! Det är er förtjänst! Så mycket roligare att uppdatera er när jag får feedback här i kommentarsfältet ❤️
Ägg är verkligen livet! Kram på dig!

Svara
Eva Larsson 24 augusti, 2020 - 12:53

Håller med, äggkopparna är jättefina! Har tittat på dem så många gånger men tänker samtidigt på alla som vi redan har… De har en fin med kupa också… 🤩

Svara
Diti 24 augusti, 2020 - 22:51

De var verkligen de sötaste äggkoppar jag sett! Läser nästan varje dag men skriva nån rad nä det verkar jobbigt för mig😉🙈
Kul att följa dig med allt du delar😊

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.