Gorgonzolabakad lax med vitvinssås

av Åse

Detta receptet har funnits på bloggen i 11 år och receptet kommer ursprungligen från Dr Dahlqvist bok.
Det är ett magiskt gott recept som jag gjort ofantligt många ggr!
Så jag måste ju bara lyfta detta receptet igen – ska uppdatera med nya bider nästa gång jag gör det 🙂

Tillbehör: Ugnsrostade grönsaker: Morot, zucchini, aubergine, röd- och grön paprika, rödlök. Olivolja, salt och torkad timjan.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gorgonzolabakad lax med vitvinsås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 färska laxfilér á 150 g
150 g gorgonzola

Vitvinssås:
2 dl creme fraiche
1 dl vitt vin
1 fiskbuljong
1 dl finhckad dill


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Skär fickor i laxen och fördela gorgonzolan där i (ca 38 g per person), krydda med citronpeppar och pensla med smör.
Sätt in i ugnen i 15 minuter, höj till grill sista 5 minuterna.
Gör under tiden såsen.
Lös upp buljongen i vinet och låt sjuda en liten stund, häll sedan i fraichen och rör mot slutet ner dillen, lägg i en klick smör när du tagit såsen från plattan.
Servera laxen med vitvinssåsen och valfritt tillbehör.

2 kommentarer

Siw Lindh 4 mars, 2020 - 08:17

Mums, det låter supergott! Måste testa.
Grönsakerna ser ljuvliga ur. Har dock aldrig gjort detta, behöver lite starthjälp. vilka grönsaker, penslar du, kryddar du osv. Och vilken ugnstemperatur och hur länge? Som du förstår är jag total nybörjare vad gäller ugnsrostade grönsaker.😉😀
Tack på förhand!
Kramar Siw🙍‍♀️💐💕

Svara
Åse 4 mars, 2020 - 09:00

Hej Siw! Blandade grönsaker, tex lök, paprika, zucchini, aubergine, morot. Lite olivolja, salt och timjan på och in i ugnen 225 i ca 30 minuter tills grönsakerna känns klara.
KRAM

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.