Gorgonzolabakad lax med vitvinssås

3 mars, 2020

Detta receptet har funnits på bloggen i 11 år och receptet kommer ursprungligen från Dr Dahlqvist bok.
Det är ett magiskt gott recept som jag gjort ofantligt många ggr!
Så jag måste ju bara lyfta detta receptet igen – ska uppdatera med nya bider nästa gång jag gör det 🙂

Tillbehör: Ugnsrostade grönsaker: Morot, zucchini, aubergine, röd- och grön paprika, rödlök. Olivolja, salt och torkad timjan.

Skriv ut

Gorgonzolabakad lax med vitvinsås

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

4 färska laxfilér á 150 g
150 g gorgonzola

Vitvinssås:
2 dl creme fraiche
1 dl vitt vin
1 fiskbuljong
1 dl finhckad dill


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 g.
Skär fickor i laxen och fördela gorgonzolan där i (ca 38 g per person), krydda med citronpeppar och pensla med smör.
Sätt in i ugnen i 15 minuter, höj till grill sista 5 minuterna.
Gör under tiden såsen.
Lös upp buljongen i vinet och låt sjuda en liten stund, häll sedan i fraichen och rör mot slutet ner dillen, lägg i en klick smör när du tagit såsen från plattan.
Servera laxen med vitvinssåsen och valfritt tillbehör.


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!

2 kommentarer

Siw Lindh 4 mars, 2020 - 08:17

Mums, det låter supergott! Måste testa.
Grönsakerna ser ljuvliga ur. Har dock aldrig gjort detta, behöver lite starthjälp. vilka grönsaker, penslar du, kryddar du osv. Och vilken ugnstemperatur och hur länge? Som du förstår är jag total nybörjare vad gäller ugnsrostade grönsaker.😉😀
Tack på förhand!
Kramar Siw🙍‍♀️💐💕

Svara
Åse 4 mars, 2020 - 09:00

Hej Siw! Blandade grönsaker, tex lök, paprika, zucchini, aubergine, morot. Lite olivolja, salt och timjan på och in i ugnen 225 i ca 30 minuter tills grönsakerna känns klara.
KRAM

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.