Godaste vitkålssalladen och lite nytt!

av Åse

God morgon!! Åh flera dagar med sovmorgon man kan ju inte annat än vara på toppenhumör!
Det blev kyl och frysrensning i går och det var ju inte fy skam!
Basilika majonnäsen fick ni ju recept på i går. Till det hade jag marinerade kotletter, knipplök och grillade champinjoner och så gjorde jag vitkålssallad.
Det BÄSTA med sommaren är den färska vitkålen som jag har istället för bladsallad i salladen om sommaren. Såååå gott!!
Lite vitvinsvinäger, olivolja, tomat, rödlök och fetaost och så salt och svartpeppar. Meeeeeeeeeen så frächt och gott och matigt!!
31052014-IMG_1109
 
Fick hem ett paket jag beställt från MMSports i fredags. Deodoriserat kokosfett (Body Science Coconut Oil Odorless) som jag ju använder stora mänger av!
Men nyheterna är MCT oljan som är utvunnen ur kokosnötolja!
MCT är ju fettsyran som finns i kokosfett, den som ger dubbelt så mycket energi som kolhydtater men som inte lagras utan går snabbt ut som energi och är perfekt vid träning och fettförbränning! Läs gärna mer på länken ovan under Beskrivning.
Sedan är jag såg glad att ett ekologiskt mjölkprotein nu finns hos MMSports! (Body Science Organic Milk Protein)
Ett rent mjölkprotein från frigående kossor garanterat fria från bestrålat och genetiskt modifierat foder. Fodret är i huvudsak ekologiskt producerat på den egna gården.
Proteinpulver är ju inte fel i samband med träning eller när man bara vill höja proteindelen i sin kost. Detta kan även användas i mat & bak där bakprotein annars använts. Jag gillar tex att ha lite i mina kesoplättar, blir bra konsistens och höjer proteindelen lite mer vilket åtminstone passar mig och min kropp.
 
31052014-IMG_1100
 
I fredags hämtade jag även min TRIWA klocka, kunde inte låta bli att beställa den i silver metall som jag pratade om 😉
Tullhuset Living har fortfarande rabatt på dem, gäller 48 timmar till.
01062014-IMG_1114

JUST NU! Kampanj på LYMPHA VIBE (läs mer om den HÄR)
Min kod 56KILO ger ytterligare 25% rabatt på den här grymma vibbplattan!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Jessica 9 september, 2015 - 09:00

Hej! Denna fråga kommer ganska sent men hoppas du kan svara i alla fall. Hur smakar Body Science Organic Milk Protein? Har försökt söka mig till det på nätet men får inte fram nåt vettigt. Vet att det är naturellt, men det kallar man risprotein med och det smakar apa. 😛
Är det en mild smak på det? Om man blandar den i en smoothie till exempel, sticker smaken igenom eller går den att dölja?
Min referens är som sagt risprotein, och det går INTE att dölja varken smak eller konsistens på den.
Hoppas du har tid att svara 🙂
//Jess

Svara
Åse 9 september, 2015 - 11:10

Hej Jessica! Det är så länge sedan jag provade den men jag tror jag upplevde den väldigt neutral!

Svara
kickan 10 april, 2015 - 20:13

Vad rekommenderar du att man tar efter träning? Är ett bra proteinpulver bra att ta efteråt eller lika gärna ett ägg eller liknande…jag brukar ofta gå och träna en stund efter intagen frukost som kan vara kaffe med kokosfett i och ett rått ägg. Ev ett kokt ägg till. Så efter träningen är jag egentligen inte hungrig men kan känna mig ”darrig”av att jag hållt igång så tänkte just då vad jag kan ta efteråt. Proteinpulver verkar som enklast så kanske man står sig till lunchen.
Tänker jag fel här eller 🙂

Svara
Karin 1 juni, 2014 - 22:51

Hej Åse!
Har läst endel om kokosolja, men vågar inte testa att ta den rekomenderade dosen 3msk/dag. Jag är jätterädd för att börja gå upp i vikt och vill inte avstå från något annat tyvärr! Kokosolja är ju ändå väldigt energirikt.
Kör annars med 5-2 som funkar jättebra för mig, jag vill enbart behålla min vikt.
Tar du så stor mängd olja per dag och har du isf märkt att du måste dra ned på annat?
Lite fundersam! Tack annars för en kanonbra sida!

Svara
Åse 2 juni, 2014 - 08:57

Så mkt som 3 msk per dag behöver du inte om du inte är väldigt aktiv. Läs gärna mer här: http://succeeder.se/artiklar/vad-ar-mct/
MCT olja gör ju att du håller mättnaden längre så du kommer äta mindre över lag OCH MCT ökar ämnesomsättningen så är fettförbrännande i sig.

Svara
Sara 1 juni, 2014 - 20:25

Hej Åse! Blev nu väldigt intresserad av oljan, vad tänkte du använda den till? Undrar också lite över deodiserad kokosolja och skillnaden mellan den och vanlig? Snygg klocka ! 😉

Svara
Åse 2 juni, 2014 - 08:58

Här kan du läsa mer! http://succeeder.se/artiklar/vad-ar-mct/
MCT finns i kokosfett/olja men MCT olja är lite mer koncentrerad och gör att man får i sig den nyttiga fettkedjan utan att äta så mycket kokosolja.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.