Frukt är godis!

av Åse

Frukt är godis – det ”ordspråket” kändes som en smäll på käften när jag var viktväktare! Frukt var inte alls godis, tyckte jag. Godis var godis och frukt var något gott ”istället för” och något jag åt när magen skrek. Sen att magen skrek ÄNNU högre efter en frukt, det låtsades jag inte om.
Men i dag tycker jag verkligen att frukt är godis! Godis från naturen! Och jag äter enbart frukt som tillbehör i mat eller som – godis 🙂
Det gör hela familjen. Till helgen numera brukar vi göra en smarrig fruktsallad som vi äter med lite vispad grädde eller kokosgrädde.
IMG_7601-2
IMG_7603-2
Kokosgrädden innehöll lite färskpressad limejuice och Bara Bär hallon. Såååå gott. Till det hade jag mandelsmör.
En ny favorit är Garants kokosmjölk, som jag tycker skulle byta namn till kokosgrädde för den är häääärligt tjock och fluffig, perfekt att vispa!
Givetvis utan tillsatser!
Garant finns på Hemköp, Willys och Tempo men det har visst varit leverantörsbyte så den är restad i de flesta butikerna nu tyvärr.
Jag har mailat Axfood för att få svar när den kommer ut igen!
IMG_7605
 
I dag på Efter Tio så var  Charlotte Erlandsson-Albertsson där och pratade om mättnad och hungerssignaler. Intressant! Se gärna klippet!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

21 kommentarer

Camill 25 februari, 2014 - 20:36

En liten fråga…..I min sons skola (han går i förskoleklass) är det fruktstund. Nu undrar jag vad skulle du skicka med ditt barn om du inte vill att dom äter frukt 5dagar i veckan utan mera som ”godis” och sånt äter man ju bara på lördagar. I höstas va det lättare, då fick han farmors hemodlade tomater och gurka i ”fruktburken” men nu har vi inget sånt. Tyvärr väldigt dåligt med ekologiska grönsaker i ”våran” affär och dom ”vanliga” smakar ju inte så mycket…..

Svara
Anita 25 februari, 2014 - 20:13

Glömde skriva att Kanel är så gott att ha på fruktsalladen! Mumsigt! 🙂

Svara
Anita 25 februari, 2014 - 20:01

Kul att se att du börjat äta fruktsallad, det är så gott. Det gör vi också, bra tips med Kokosmjölken till. Måste testas! Nu när jag inte äter bröd,pasta och potatis så ofta bara ibland, så har mitt kolesterolvärde gått ner till normalt. Yes! Jag kunde ju inte äta LCHF när värdet bara klättrade uppåt, men så rör jag ännu mera på mig nu också.

Svara
Eleonor 25 februari, 2014 - 12:56

Lyxade till det med en halv banan till frukosten idag.. det var ljuvligt! 🙂

Svara
Åsa 25 februari, 2014 - 11:43

Jag tränar högintensivt 7-8 gånger i veckan men äter aldrig något efteråt, känner inte att jag behöver det eftersom jag varken är hungrig eller utan energi. Till skillnad från kolhydratätare som måste få energi utifrån så har vi lågkolhydratmänniskor lärt kroppen att använda det vi bär med oss:-) .

Svara
Uppochhoppa 25 februari, 2014 - 11:12

Bra tips om kokosgrädde – kanske kan vara något. Vi älskar också fruktsallad – jag brukar ( fast det inte är så miljövänligt ) lyxa ibland med stora jätteblåbär. De är verkligen som godis och både jag och min lilla E älskar dem! Och passionsfrukt liksom , det är också godis med stort G för mig!

Svara
Åse 25 februari, 2014 - 13:43

Mums, passionsfrukt – finns det något fräschare!?

Svara
zandra 25 februari, 2014 - 08:28

Nåt helt annat men har du koll om din första bok finns på bokrean nånstans? Har letat på nätet men hittar inte den på rean nånstans 🙁

Svara
Åse 25 februari, 2014 - 10:24

Hej! Ingen aning dessvärre :((

Svara
Evelina 25 februari, 2014 - 07:50

Arbetar som support på axfood och varan ska komma in i våra lager v.11 igen. Så du borde kunna köpa det from tisdag/onsdag samma vecka 🙂

Svara
Åse 25 februari, 2014 - 08:54

Härligt att höra!

Svara
Anna 24 februari, 2014 - 22:37

Hej! Hittade oxå hit när jag satt o ammade… Köpte din bok på Ica Maxi o har nu dragit igång. Idag var det 4:e dagen, åt ngr godisbitar när jG var på bio ikväll. Har jag förstört min viktminsk ings ecka? Har jag gått ur ketos? När är jag isåfall tillbaka i det? Ps. Dina wraps är såååå goda. Kör din kesella/ musli varje frukost men blir ej mätt, ska jag lägga till en avokado-fett eller ägg-protein? Kram!!

Svara
Åse 25 februari, 2014 - 10:27

Hej! Mn går inte in eller ut ur ketos utan man har mer eller mindre ketoner i blodet, så fort kroppen använt upp den extra glukosen så producerar den mer ketoner =) Du har inte fördärvat någonting men du kan få lite ökat sug eller hunger i någon dag.
Jag hade tagit bort kesellafrukosten helt och satsat på enbart fett och protein till frukost! Om man inte blir mätt på mejerifrukost så tycker jag man tar bort det.

Svara
Christina 24 februari, 2014 - 19:28

Galet så olika det kan vara, sista gången jag körde med Viktväktarna ( har väl kört omstart där ca 8 gånger) var frukt fritt! Snacka om att vi körde fruktfrossa hemma på kvällar och helger. Kilona försvann när jag la om till LCHF. Det jag unnar mig är dessa underbara apelsinen till jul 🙂
Tack för en underbar blogg och sajt med fantastiska recept 🙂

Svara
Jenny 24 februari, 2014 - 19:27

Har tidigare ätit banan efter att jag kört ett hårt träningspass. Hur gör ni andra där? Vad äter ni som återhämtning?

Svara
Jenjo 24 februari, 2014 - 17:12

Detta är verkligen ytterligare en sak som lågkolhydrat lärt mig. Att frukt är godis som man unnar sig ibland. Och oj vad GOTT det är med frukt nu ibland. Inte som tidigare när man åt så mycket så ingen sort var god till slut…

Svara
Madelen 24 februari, 2014 - 16:45

Jag har en dotter som är två månader och när jag ammar så har jag via FB hamnat på din blogg! Jag har aldrig ätit strikt lchf-kost. Men jag är väldigt intresserad av näringslära och god mat såklart

Svara
DeMarkey - LiveYourDreams! 24 februari, 2014 - 16:14

Åh det är ju så gott men jag blir snurrig, för varje gång jag skriver om det på bloggen att jag måste få i mig frukt istället för godis och alla vet att jag vill ner i vikt, så får jag alltid veta att frukt är jätte dumt att äta om jag vill gå ner i vikt. Är det så ? Blir helt snurrig.

Svara
Åse 24 februari, 2014 - 16:27

Att äta frukt istället för godis är en bra strategi! Men som sagt godis ska man ju äta med måtta och ibland 🙂

Svara
Nadja - sweetladysoul.se 24 februari, 2014 - 15:07

Håller helt med, frukt och bär är så otroligt gott 🙂

Svara
Elisabeth 24 februari, 2014 - 14:32

Tusentakk för din fina blogg! Har haft ätstörningar hur länge som hälst,och har i många år räknat kalorier.vet precis vad allt jag äter innehåller osv.jag tränar också mycket.men jag skulle verkligen vilja njuta av att äta normalt,så jag tror att ditt sätt skulle funka på mig..det svåraste nu,är att låta bli,att skriva upp allt,och jag får verkligen tänka på att släppa den kontrollen,men jag tror jag kommer klara det.har ingen övervikt,men jag mår inge bra av mjölmat.det konstiga är att det är det jag får craving efter ibland! Jag kommer verkligen följa dig,och vill köpa din bok 🙂 kul ska detta bli tack

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.