4,K
Jag hittade dessa frökex på Hemköp från Renée Voltaire! 100% glutenfria! Mums! Hade jag varit hemma så hade man kunnat göra dem själv. De innehåller bruna och gula linfrön, pumpafrön, sesamfrön, vatten och havssalt.
Annons för TrendRehab
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT, tex hemmaträning & IR produkter. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

27 kommentarer
Jag kokar röran i några minuter. Då blir den helt perfekt. Sesamfrön, linfrön och ev solroskärnor. Har mjukost på.
Kul, jag älskar Renée Voltaires kex och har ätit det senaste året sen jag började med lchf. Grymt dyrt dock, men man äter ju inte mer än 10-20 gram åt gången. Så det går, men nu har jag gjort denna variant senaste månaden som blir väldigt snarlikt och var inte svårt alls att få till. Bara några timmar i ugnen. Innehåller 1 gram kolisar per 10 gram.
Här är länk om nån vill prova:
https://trillianshorna.blogspot.com/2011/06/supergoda-frokex.html
Tack för länken! Verkar vara snarlikt receptet jag lagt upp (nannahs). Ska prova ditt nästa gång! 🙂
Glad att jag hittat din sida….såg en kommentar från dej på lavkarbliv.no ….inspirerande …jag är själv inne på LCHF utan att överdriva fettet…försöker hitta en bra balans…
Kommer att följa din blogg…..den är verkligen ”matnyttig” på alla sätt…
Kram Maud
Hej och välkommen hit! =) Hoppas du hittar en fördelning du mår bra på!
Även MAJSMJÖL????????????
Jo, jag är gluten-intollerant myself. Och sen jag slutade med Gluten så är jag iallafall 70% bättre…. =)
Gluten måtte vara ett litet ”gissel” för de flesta?????
Ja, du hittar då allting BRA Åse…… =)
Så roligt att du kan gå denna utbildningen. Jag gläds med dig! =)
Kan man få ANLITA dig sen som typ personlig coach på e-mail sen då?
ALLT GOTT!
♥
Här kommer ett liknande recept, https://www.alltommat.se/recept/Halsokex-9115
Har själv provat dem, kan absolut rekommenderas!
inga kolhydrater i dessa alltså? Är det mindre i glutenfria produkter?
kramis och härligt att du har så kul med studierna!!!!
Det har inget med kolhydraterna att göra 😉 Lika mkt ungefär i dessa o finn crisp men gluten har otroligt många negativa hälsoeffekter (som all mjölmat) så av den anledningen ska vi sky gluten som pesten! Gluten tros ligga bakom många autoimmuna sjukdomar.
MEN glutenfria livsmedel där de ersatt gluten med tex majsmjöl är också jättedåligt så Mao ska man ta bort alla produkter med mjöl
Jag va precis in och läste en kompis kompis blogg och hon hade börjat med LCHF och bad om tips. Tänkte tipsa om din sida men när jag gick in på kommentarerna så var det redan två som tipsat om 56kilo.se!! Kul tycker jag!!! Vi gillar dig!!
Hahaha!! Det var ju kul!! Tack honey 😉 <3
Ville bara tipsa att det öppnar en lchf, gi och raw food butik i malmö nu i augusti. Med tanken på att du studerar där kanske du har vägarna förbi.
Åh vad spännande! Adress?
Ligger på Isbergsgata 9, Dockan – Västar Hamnen i Malmö.
Står mer om det på deras hemsida
https://www.lowcarbshop.se/newsdesk_info.php?newsdesk_id=19
Jag brukar också äta såna kex! Tycker de är toppen 🙂
Och vad är det för skillnad på svarta och vita sesamfrön, förutom färgen? Vita=skalade? Skillnad näringsmässigt och ”nytto-mässigt”?
Har också kikat på Renée Voltairs produkter, men har bara köpt ett fåtal av dem. Är lite för ”snål” för att våga testa, och sedan inte gilla det… En produkt jag köpt, och verkligen ÄLSKAR, är lakritspastillerna. Små, hårda, naturliga och uuunderbart goda!
Kram ÅsaS
Googlar febrilt…. men vita finns både som skalade och oskalade, så svart måste vara en annan art… hm? Någon som vet?
https://www.risenta.se/sv/Vara_produkter/?search_text=sesamfr%C3%B6n&index=0&search=1
nä , jag hittar inte bättre info än detta!
Vet inte om jag tolkat det rätt, men kan det vara så att de skalade fröna innehåller mer proteiner och fetter än de oskalade? Ja, ja, men gott var det med frökexen jag bakade enligt receptet som jag hittade här, och det är jag glad över.
/ÅsaS
https://www.risenta.se/sv/Vara_produkter/Svart_sesamfro/
Sådana kex bakar jag och äter till frulle på morgonen! Gärna med tonfiskröra på: Jag gör dubbel sats, räcker till 2 plåtar:
4 dl linfrön
1 dl vita sesamfrön
1 dl svarta sesamfrön
1 dl pumpafrön
(ibland hivar jag i lite solrosfrön också)
8 dl kallt vatten
2 msk lantbuljong (också Renée Voltaires)
2 tsk paprikapulver (vanliga Santa Maria
en nypa salt.
Blanda allt och låt stå i minst 4-5 timmar eller över natten. Det ska vara en slemmig gröt. Bred ut på 2 plåtar m bakplåtspapper. Grädda i 60 grader i varmluftsugn i 12 timmar, vänd dem och lägg på nytt bakplåtspapper, dra av ”bottenpappret” och grädde nån timme eller 2 till, för det är ofta fuktigt på baksidan även efter 12 h.
Supergott och nyttigt. Ca 20 gram carbs/100 gram, men man äter inte så mycket, en knäckebrödstor bit väger ca 25 gram. 5 gram carbs/macka alltså, och totalt i en frukost får jag i mig ca 7. Känns ok för mig.
KANON!!!! tack!!
Det var så lite så! Detta frökex räddar mina morgnar… Smäller till med tonfiskröran också:
(räcker till 2-3 port)
1 burk tonfisk i vatten
1 dl majjo
3 msk senap (amerikansk variant från Ica Maxi, 0 gram carbs)
ca 5 cm purjolök, finhackad
salt, peppar
Bara att röra ihop och äta. Vet jag att jag kommer att få svårt att få i mig vettig mat under dagen, käkar jag hela batchen och klarar mig i princip en hel dag. Inte så jättekul kanske, men nöden har ingen lag, och hellre ingen mat alls, än typ fralla med ost och carbs-stinn lunch som det lätt blir om man är på typ kurs eller så….
Härligt. de måste jag testa =)
Tackar för bra tips
kramar @nette