Frökex

av Åse

Jag hittade dessa frökex på Hemköp från Renée Voltaire! 100% glutenfria! Mums! Hade jag varit hemma så hade man kunnat göra dem själv. De innehåller bruna och gula linfrön, pumpafrön, sesamfrön, vatten och havssalt.

20110804-071512.jpg

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!

 

Annons för TrendRehab

STARTA 2025 STARKT!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på ALLT, tex hemmaträning & IR produkter. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

27 kommentarer

Sanna 13 november, 2016 - 10:44

Jag kokar röran i några minuter. Då blir den helt perfekt. Sesamfrön, linfrön och ev solroskärnor. Har mjukost på.

Svara
Trillian 6 augusti, 2011 - 14:48

Kul, jag älskar Renée Voltaires kex och har ätit det senaste året sen jag började med lchf. Grymt dyrt dock, men man äter ju inte mer än 10-20 gram åt gången. Så det går, men nu har jag gjort denna variant senaste månaden som blir väldigt snarlikt och var inte svårt alls att få till. Bara några timmar i ugnen. Innehåller 1 gram kolisar per 10 gram.

Här är länk om nån vill prova:
https://trillianshorna.blogspot.com/2011/06/supergoda-frokex.html

Svara
Åse 6 augusti, 2011 - 15:43

Tack för länken! Verkar vara snarlikt receptet jag lagt upp (nannahs). Ska prova ditt nästa gång! 🙂

Svara
Maud 6 augusti, 2011 - 11:21

Glad att jag hittat din sida….såg en kommentar från dej på lavkarbliv.no ….inspirerande …jag är själv inne på LCHF utan att överdriva fettet…försöker hitta en bra balans…
Kommer att följa din blogg…..den är verkligen ”matnyttig” på alla sätt…
Kram Maud

Svara
Åse 6 augusti, 2011 - 12:04

Hej och välkommen hit! =) Hoppas du hittar en fördelning du mår bra på!

Svara
susanne 5 augusti, 2011 - 21:14

Även MAJSMJÖL????????????

Svara
susanne 5 augusti, 2011 - 21:13

Jo, jag är gluten-intollerant myself. Och sen jag slutade med Gluten så är jag iallafall 70% bättre…. =)
Gluten måtte vara ett litet ”gissel” för de flesta?????

Svara
susanne 5 augusti, 2011 - 21:11

Ja, du hittar då allting BRA Åse…… =)
Så roligt att du kan gå denna utbildningen. Jag gläds med dig! =)

Kan man få ANLITA dig sen som typ personlig coach på e-mail sen då?

ALLT GOTT!

Svara
Klara 5 augusti, 2011 - 08:57

Här kommer ett liknande recept, https://www.alltommat.se/recept/Halsokex-9115
Har själv provat dem, kan absolut rekommenderas!

Svara
vickan (matplatsen) 5 augusti, 2011 - 08:27

inga kolhydrater i dessa alltså? Är det mindre i glutenfria produkter?
kramis och härligt att du har så kul med studierna!!!!

Svara
Åse 5 augusti, 2011 - 10:09

Det har inget med kolhydraterna att göra 😉 Lika mkt ungefär i dessa o finn crisp men gluten har otroligt många negativa hälsoeffekter (som all mjölmat) så av den anledningen ska vi sky gluten som pesten! Gluten tros ligga bakom många autoimmuna sjukdomar.

Svara
Åse 5 augusti, 2011 - 10:16

MEN glutenfria livsmedel där de ersatt gluten med tex majsmjöl är också jättedåligt så Mao ska man ta bort alla produkter med mjöl

Svara
Hanna 5 augusti, 2011 - 00:02

Jag va precis in och läste en kompis kompis blogg och hon hade börjat med LCHF och bad om tips. Tänkte tipsa om din sida men när jag gick in på kommentarerna så var det redan två som tipsat om 56kilo.se!! Kul tycker jag!!! Vi gillar dig!!

Svara
Åse 5 augusti, 2011 - 00:14

Hahaha!! Det var ju kul!! Tack honey 😉 <3

Svara
Joon 4 augusti, 2011 - 23:58

Ville bara tipsa att det öppnar en lchf, gi och raw food butik i malmö nu i augusti. Med tanken på att du studerar där kanske du har vägarna förbi.

Svara
Åse 4 augusti, 2011 - 23:59

Åh vad spännande! Adress?

Svara
Joon 5 augusti, 2011 - 11:34

Ligger på Isbergsgata 9, Dockan – Västar Hamnen i Malmö.

Står mer om det på deras hemsida
https://www.lowcarbshop.se/newsdesk_info.php?newsdesk_id=19

Svara
Anna E 4 augusti, 2011 - 22:22

Jag brukar också äta såna kex! Tycker de är toppen 🙂

Svara
ÅsaS 4 augusti, 2011 - 20:05

Och vad är det för skillnad på svarta och vita sesamfrön, förutom färgen? Vita=skalade? Skillnad näringsmässigt och ”nytto-mässigt”?
Har också kikat på Renée Voltairs produkter, men har bara köpt ett fåtal av dem. Är lite för ”snål” för att våga testa, och sedan inte gilla det… En produkt jag köpt, och verkligen ÄLSKAR, är lakritspastillerna. Små, hårda, naturliga och uuunderbart goda!
Kram ÅsaS

Svara
Linda 4 augusti, 2011 - 20:21

Googlar febrilt…. men vita finns både som skalade och oskalade, så svart måste vara en annan art… hm? Någon som vet?

Svara
Linda 4 augusti, 2011 - 20:23 Svara
ÅsaS 4 augusti, 2011 - 20:31

Vet inte om jag tolkat det rätt, men kan det vara så att de skalade fröna innehåller mer proteiner och fetter än de oskalade? Ja, ja, men gott var det med frökexen jag bakade enligt receptet som jag hittade här, och det är jag glad över.
/ÅsaS

Svara
Linda 4 augusti, 2011 - 19:38

Sådana kex bakar jag och äter till frulle på morgonen! Gärna med tonfiskröra på: Jag gör dubbel sats, räcker till 2 plåtar:

4 dl linfrön
1 dl vita sesamfrön
1 dl svarta sesamfrön
1 dl pumpafrön
(ibland hivar jag i lite solrosfrön också)
8 dl kallt vatten
2 msk lantbuljong (också Renée Voltaires)
2 tsk paprikapulver (vanliga Santa Maria
en nypa salt.

Blanda allt och låt stå i minst 4-5 timmar eller över natten. Det ska vara en slemmig gröt. Bred ut på 2 plåtar m bakplåtspapper. Grädda i 60 grader i varmluftsugn i 12 timmar, vänd dem och lägg på nytt bakplåtspapper, dra av ”bottenpappret” och grädde nån timme eller 2 till, för det är ofta fuktigt på baksidan även efter 12 h.

Supergott och nyttigt. Ca 20 gram carbs/100 gram, men man äter inte så mycket, en knäckebrödstor bit väger ca 25 gram. 5 gram carbs/macka alltså, och totalt i en frukost får jag i mig ca 7. Känns ok för mig.

Svara
Åse 4 augusti, 2011 - 19:57

KANON!!!! tack!!

Svara
Linda 4 augusti, 2011 - 20:11

Det var så lite så! Detta frökex räddar mina morgnar… Smäller till med tonfiskröran också:
(räcker till 2-3 port)

1 burk tonfisk i vatten
1 dl majjo
3 msk senap (amerikansk variant från Ica Maxi, 0 gram carbs)
ca 5 cm purjolök, finhackad
salt, peppar

Bara att röra ihop och äta. Vet jag att jag kommer att få svårt att få i mig vettig mat under dagen, käkar jag hela batchen och klarar mig i princip en hel dag. Inte så jättekul kanske, men nöden har ingen lag, och hellre ingen mat alls, än typ fralla med ost och carbs-stinn lunch som det lätt blir om man är på typ kurs eller så….

Svara
anette 4 augusti, 2011 - 19:34

Härligt. de måste jag testa =)

Tackar för bra tips

kramar @nette

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.