FREDAGSDRINKEN: Gin Fizz med enbär

av Åse

Hej och skön torsdag på er!

Regnet det fortsätter att ösa ner här, så otroligt dränerande!
Men nu ska jag svida om och dra till gymmet för nu måste det bli fason på den här 50-åringen! Jag mår ju så mycket bättre fysiskt och psykiskt när jag styrketränar. Min vibbplatta ska jag också komma igång med igen, den är verkligen magisk. (Min rabattkod 56KILO gr er som vanligt hela 25% rabatt på ALLT hos TrendRehab)

Nu kommer ett nytt recept på Fredagsdrinken till er! Jag älskar Gin Fizz och den här har en lag på enbär och kardemumma som passar så bra så här års och för Jul!

Till den här drinken är det jy gott med lite smått och gott, jag serverade små crostinis (zeta) med tapenade av soltorkade tomater,  ugnsrostade tomater, små minimozzarella och minimozzarella.

Hoppas ni provar! 😋

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Gin Fizz med enbär


  • Författare: Juligen.se
  • Portioner: 1

Ingredienser

Sockerlag:
3 msk torkade enbär, mortlade grovt
1.5 dl socker eller sötningsmedel
1.5 dl vatten
1 krm kardemumma

Drink:
6 cl gin
3 cl enbärssirap
4 cl juice från clementin
3 cl juice från citron
1 äggvita (jag köper alltid ekologiska ägg)
is
enbär eller zest att garnera med


Instruktioner

Mät upp socker, vatten och enbär till en kastrull.
Rör om och koka upp. Låt gärna stå ett tag så lagen tar smak av enbären, med andra ord kan lagen förberedas något dygn innan. Sila sedan över i en ren glasflaska, glasburk eller liknande innan servering.

Blanda gin, enbärssirap, citronjuice, clementinjuice och äggvita i en cocktail-shaker utan is och skaka i ca 30 sekunder.
Håll i locket ordentligt för det kan bli tryck i shakern.
Öppna och lägg i is och skaka kraftigt i 30 stek till.
Sila upp I old fashion glas, garnera med enbär och gärna

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

7 kommentarer

Cecilia 9 november, 2023 - 18:43

Åh, hoppas ni får ordning på arkivet snart, var så sugen att spana in lite tidigare nov/dec-inlägg nu när adventsmyset är på gång 😍

Svara
Åse 9 november, 2023 - 19:23

Det är i ordning! Rensa din cache i webbläsaren 🥰

Svara
Cecilia 9 november, 2023 - 19:54

Yay, nu funkar det igen, tack 🤩

Svara
Åse 10 november, 2023 - 15:02

YAY! <3

Svara
ÅsaS 9 november, 2023 - 10:11

Detta gråa novemberväder gör ju ingen glad. Lyssnar på Nyhetsmorgon och hör den dystra nyheten att antalet soltimmar månadens första dagar är 0 (noll !!) här i Mälardalen.. Känns då skönt att veta att vi har en solsemester inplanerad inom snar framtid.
Kurar ihop mig i soffan med stickningen i knät och blundar för den grå himlen utanför. Kanske att det blir en liten utflykt för att få lite julpepp. Det är ju trots allt bara 45 dagar kvar till julafton!
Kram och ha det gott! 💕

Svara
Ulrika Hultberg 9 november, 2023 - 19:41

Ja det har regnat här också. Drinken ser god ut. Hoppas att Polly och Alfons mår bra .
Kram Ulrika

Svara
Åse 10 november, 2023 - 15:03

STOR helgkram till dig fina Åsa ♥️

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!