Fredagsdrinken: French 75

5 maj, 2017

God förmiddag!
I dag är det minsann ingen sol och det känns småruggigt både inne och ute!
Passar på att tända mina nya fina Louise Roe lyktor! Älsk på dem!


Full utblomning på både tulpaner och liljor, älsk på det också!


Nåja, ni ska få receptet på Fredagsdrinken!
Champagnecocktails är favorit här! Den här drinken är riktigt trevlig och vet ni vad det bästa är?
Den här drinken kan man behålla lääääääänge för det är bara att fylla på med Champagne / Cava / Prosecco när drinken är halvfull, det blir supergott med enbart lite kvar av cocktailen i glaset, så slipper man göra ny cocktail eller byta glas.
Det här är en klassiker, skapad 1915 av Harry MacElhone.
Jag hade husbubblet PRIVAT till den här, jag är inte så glad i Prosecco men i den här cocktailen kan det absolut fungera – väljer man en sötare prosecco kan man nog skippa sockerlagen.
Jag valde dock sockerfri sockerlag och torr Cava (mindre än 3 g socker per liter) för att komma ifrån sockret så mycket som möjligt. Men vad man väljer är upp till er!




Syster kom och drack upp rekvistian, så behändigt! =)
Hennes Martin kom över sedan också och jag bjöd på min goda Tonfiskpasta! MUMS! Den måste ni göra! Syrran och Martin lovordade den.

Skriv ut

Fredagsdrinken: French75

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 1 1x

Scale

Ingredienser

  • 3 cl gin
  • 2 cl färskpressad citronjuice
  • 2 cl sockerlag
  • 5 cl champagne/cava/prosecco

Instruktioner

  1. Gör sockerlagen.
  2. Blanda med citronjuice, gin och skaka med is. Häll upp i glas och toppa med champagne.
  3. Garnera med en sträng citronzest

Notering

Sockerlag:
1 dl Ica sötsrö
1/2 dl vatten
Gör ett snabbt uppkok.

Nu ska jag lägga beställning hos Mathem och sedan ta med mig datorn till soffan och krypa ner där, det får bli dagens jobbplats!
Trevlig fredag vänner! ❤️

21 kommentarer
0

21 kommentarer

NYÅRSAFTON 2018 - 56kilo.se - Lågkolhydrat recept, livsstil & inspiration 1 januari, 2019 - 22:52

[…] och French 75 i […]

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.