Saftig fläskytterfilé i en krämig gorgonzolasås – toppad med knaperstekt baconströssel.
En god rätt som imponerar till både vardag och fest!
Hej på er alla och hoppas att ni har en bra start på torsdagen!
Det har jag!
I dag var jag tillbaka på gymmet efter mina resor och det var sååååå skönt! Ett riktigt dunderpass med min PT och jag kände mig stark!
Vi gjorde en InBody mätning för att se hur jag ligger till och det var både minus på vikten och fettprocenten men upp i muskelmassa trots att jag inte styrketränat på veckor.
Tackar Yogan och Vibben för att den hållit igång lymflödet 😇
Nu är det bara att fortsätta!
Skönaste trikåbyxorna hittar ni HÄR – passar både att strosa omkring i hemma i eller ha på yoga eller annan träning!
Michelle och Millie var också på gymmet så de följde med hem.
Frunch blev tre ägg och bacon. Äggen blandar jag med lite dijon och majonnäs och så har jag världens godaste chilisauce (den HÄR!)
Nu ska ni få receptet på den här godingen som vi åt igår! Muuuuuuums!
Fläskytterfilé som får gå i sås i en mindre form typ sockerkaksform /brödform.
Först steker jag den putsadé filén.
Såsen kokas ihop och så häller jag över köttet och paprikan.
In i ugnen till 65 grader – tar ca 40-50 min.
Jag skar upp köttet och lade i en lite större form och hällde såsen över.
Vår gymnast som nyss varit på träning tog om två gånger =)
Potatis, rotselleri och morötter var vårt tillbehör.
Receptet innehåller även bacon, men det glömde jag bort haha! Det var ju planerat.
Här kommer receptet!
Skriv ut
Fläskytterfilé i godaste gorgonzolasåsen med baconströssel
- Portioner: 4
Ingredienser
1 fläskytterfilé
Salt och svartpeppar
Smör att steka i
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
1,5 dl vitt vin (torrt) – kan ersättas med 1 msk citronsaft + 1 dl vatten eller kycklingbuljong + ev. 0,5 tsk honung
3 dl crème fraîche
2 dl vispgrädde
2 msk japansk soja (gärna tamari)
2 msk koncentrerad kalvfond
1 msk dijonsenap
150 g gorgonzola
Topping:
100 g tärnat bacon eller 150 g chorizofärs
Färsk persilja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 grader.
Finhacka schalottenlök och vitlök och lägg i en kastrull tillsammans med lite smör. Låt fräsa tills det blivit blankt.Häll i vinet och låt koka upp och reducera tills det återstår bara lite vätska i botten. - Rör ner crème fraîche, grädde, soja, kalvfond och dijonsenap. Låt sjuda på låg värme några minuter. Tillsätt gorgonzolan i mindre bitar och låt den smälta ned under omrörning. Smaka av med salt och peppar. Vill du ha ännu djupare smak kan du tillsätta en skvätt konjak eller några droppar tryffelolja.
- Putsa fläskytterfilén fri från senor och fett. Salta och peppra runt om. Hetta upp smör i en stekpanna tills det slutar bubbla och stek filén runt om tills den är gyllene.
- Lägg över köttet i en ugnsform och häll över såsen. Stick in en ugnstermometer i den tjockaste delen och tillaga i mitten av ugnen till en innertemperatur på 65 grader, vilket tar ca 40–50 minuter beroende på tjocklek.
- Ta ut filén och låt den vila invirad i aluminiumfolie i 10–15 minuter. Skiva upp och lägg tillbaka i den varma såsen.
- Under tiden som köttet vilar, stek bacon knaprigt i en panna.
- Toppa rätten med bacon och lite finhackad persilja precis innan servering.
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
