Fläskfilé i krämig dragon- och senapssås

17 oktober, 2020

Hej på er!

Hoppas ni njuter av er lördag! ❤️

En god och enkel helgrätt kommer här!
Tips! Byt ut mot kyckling om det uppskattas mer.

Skriv ut

Fläskfilé i dragon- och senapssås

  • Författare: Åse

Scale

Ingredienser

1000 g fläskfilé
smör, att steka i
salt & peppar
250 g champinjoner
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
1,5 msk kalvfond
1,5 msk dijonsenap
1 msk svart vinbärsgelé
3 tsk torkad dragon
2 msk vitt vin
salt, peppar


Instruktioner

Putsa fläskfilén och skär i ca 3 cm skivor. Stek i smör tills skivorna fått fin färg, salta och peppar under tiden.
Lägg på fat. I samma panna stek champinjonerna utan ytterligare fett.
När champinjonerna fått fin färg, lägg i filéerna. Rör ner övriga ingredienserna och låt allt puttra ihop i ca 5 minuter.



Näringsinnehåll

  • Portioner: 6

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


2 kommentarer

Kristina 18 oktober, 2020 - 00:08

Vilket trevligt recept! En fråga / för hur många personer räknar du med i dina recept?

Svara
Åse 18 oktober, 2020 - 14:13

Hej! 6 personer 🙂

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.