Hej hopp på er!
Här kommer ett torsdagstips till er ❤️
Jag pratade med min vän Mats (instagram HÄR) i tele för några dagar sedan och frågade om han hade något asiatiskt tips och då sa han ”Du kommer inte tro jag är klok, för detta är så enkelt!”
En rätt han har gjort i säkert 20 år.
Sååååå god smak på såsen! Otippat gott verkligen.
Nästan lite jordnötssås smak blir det av denna kombinationen.
Sweet chili är ju ganska söt men jag brukar köpa Santa Marias med mindre socker. Många bäckar små!
Pimpa rätten med vad ni vill! Jag tog pak choi och röd chili och så balanserade jag sötman med lite färskpressad lime.
SLURP! Barnen älskade det så detta kommer jag göra fler gånger definitivt.
Andra tips är cashewnötter, broccoli, paprika etc och servera den med valfritt tillbehör som blomkålsris, lågkolhydratnudlar, ris eller ris/äggnudlar. Ni bestämmer beroende på smak och känslighet.

- Portioner: 4-6 1x
Ingredienser
1 kilo kycklingfilé
1 dl sweet chili (gärna med mindre socker)
1 dl oystersauce
400 ml kokosgrädde
(1 dl grädde * uteslut för mejerifri version)
1 lime, pressad
1 röd chili
2 pak choi
olja att steka i
Instruktioner
Strimla kycklaingen och fräs i tex kokosolja utan smak.
Rör ner sweet chili, oyster, kokosgrädde och grädde. Pressa i lime. Rör ner valfria grönsaker och smaka av såsen. Servera med valfritt tillbehör.
Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.
5 kommentarer
Steker du grönsakerna – pak choi?
Nej! Bara i med det!
Supergott! Men framför allt snabbt o enkelt. Finns receptet i din nya bok?
Hej!
Har du tips på god Ostronsås?
Hälsningar Annalena
Hej! jag köper Santa Marias!