Hej hopp på er!
Här kommer ett torsdagstips till er ❤️
Jag pratade med min vän Mats (instagram HÄR) i tele för några dagar sedan och frågade om han hade något asiatiskt tips och då sa han ”Du kommer inte tro jag är klok, för detta är så enkelt!”
En rätt han har gjort i säkert 20 år.
Sååååå god smak på såsen! Otippat gott verkligen.
Nästan lite jordnötssås smak blir det av denna kombinationen.
Sweet chili är ju ganska söt men jag brukar köpa Santa Marias med mindre socker. Många bäckar små!
Pimpa rätten med vad ni vill! Jag tog pak choi och röd chili och så balanserade jag sötman med lite färskpressad lime.
SLURP! Barnen älskade det så detta kommer jag göra fler gånger definitivt.
Andra tips är cashewnötter, broccoli, paprika etc och servera den med valfritt tillbehör som blomkålsris, lågkolhydratnudlar, ris eller ris/äggnudlar. Ni bestämmer beroende på smak och känslighet.
Skriv ut- Portioner: 4-6
Ingredienser
1 kilo kycklingfilé
1 dl sweet chili (gärna med mindre socker)
1 dl oystersauce
400 ml kokosgrädde
(1 dl grädde * uteslut för mejerifri version)
1 lime, pressad
1 röd chili
2 pak choi
olja att steka i
Instruktioner
Strimla kycklingen och fräs i tex kokosolja utan smak.
Rör ner sweet chili, oyster, kokosgrädde och grädde. Pressa i lime. Rör ner valfria grönsaker och smaka av såsen. Servera med valfritt tillbehör.
annonslänkar
KOMMENTERA GÄRNA! Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
10 kommentarer
Smakexploaion! Jag rev ner ett par vitlöksklyftor också!
★★★★★
Tack för fin feedback! 🤗
SÅ GOTT!!!
Supergott recept! Hade inte lime eller sweet chili men bytte till halv apelsin, halv dl siracha och tre vitlökar samt lite färsk basilika. Var gott med röd paprika . Anna
Härligt att det smakade! Låter gott med apelsin i! =)
Steker du grönsakerna – pak choi?
Nej! Bara i med det!
Supergott! Men framför allt snabbt o enkelt. Finns receptet i din nya bok?
Hej!
Har du tips på god Ostronsås?
Hälsningar Annalena
Hej! jag köper Santa Marias!