En påminnelse

av Åse

Ända sedan jag gick i mål förra sommaren så har jag ju varit stabil i mitt förhållande till mat. I bland tänker jag tillbaka på den ångesten jag hade för att jag inte kunde sluta mitt överätande när jag väl börjat och hur jag började banta varenda måndag. ”NU startar jag mitt nya liv!” och sedan kom fredagen och jag började unna mig och sedan överåt jag (för jag skulle ju passa på) fram till tisdagen.
Jag vet egentligen inte hur jag kom till bukt med det beteendet, mycket genom analys och mycket genom min övergång till lågkolhydratkost, för jag är övertygad att ngt kemiskt förändrades i min hjärna när jag började utesluta socker och till stor del kolhydrater, hjärnan började inte kämpa för det i tid och otid längre (som knark!) och med det förändrades mitt beteende.
Jag hade nästan glömt känslan att vakna på morgonen och inse att jag är vid en vikt som jag absolut inte trivs med, dock så kan jag berätta om att jag vaknade kallsvettigt med just den känslan dagarna efter vi kom hem från Rhodos. En vidrig, välbekant insikt och känsla som jag inte hade känt på över 1 år! Så tung som jag var de dagarna har jag inte varit sedan förra våren!
Som tur är så har jag en inre kompass nu som styr mig direkt dit jag ska.
För mig handlar det inte om att jag är RÄDD för att bli mullig, eller att jag absolut måste vara smal men däremot så är det ett beteende som jag absolut inte vill ha tillbaka, för om jag skulle börja öka i vikt nu så vet jag att det skulle bero på att jag överåt (som jag gjorde på Rhodos)
Det var faktiskt inte helt fel att vakna upp med den där vidriga känslan, fär det gav mig en käftsmäll som hette duga och som gjorde att jag styrde om kosan tvärt! Med vätskan inräknad så är jag 5,4 kg lättare nu än dagarna efter Rhodos.

Snart i mål igen!!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

21 kommentarer

Anna-Karin 13 september, 2010 - 20:00

Aaaah Precis som du skriver så känner jag! Det är så otroligt roligt att någon sätter pränt på det man känner när man äter dessa kolisar. Ja just det så är det varje måndag ”NU ska jag ta tag i det!” och på helgen ska jag bara unna mig lite men lite räcker för att det ska bli mycket, precis som man triggar igång suget och sen går det inte att sluta. Började idag igen efter en riktig överätning i torsdags när jag verkligen kolhydratchockade min stackars kropp och fortsatte tyvärr hela helgen, mår inte bra ännu! Idag har jag ätit ägg och inte en kolis så långt ögat kan nå och ska försöka mig på det i några dgr sen blir det strikt LCHF. Funderar på det där med Ketos, varför är det viktigt och vad händer egentligen när kroppen är ”i Ketos”? Må gott Åse och ha det bra. Kram

Svara
Åse 13 september, 2010 - 20:07

Usch ja det är inte kul när man hamnar där!
Ketos är muskelbesparande och hjälper kroppen att förbränna effektivt. Det är ett bevis på att kroppen använder ditt fett som bränsle och inte kolhydrater.
När man är i ketos, känner man inte hunger så lätt och man känner sig väldigt ”nöjd”.

Svara
Emma H 13 september, 2010 - 18:08

Kanke inte helt fel att du fick den där käftsmällen. Jag är helt säker på att du kommer gå ner dina kilon, du kan ju det här nu, känner din kropp och vet precis hur du ska göra:)

Kram Emma

Svara
Agneta 12 september, 2010 - 16:37

Har igår kommit hem från 2 v båtluffning i Grekland. Oj vad härligt. Men men vågen visar så klart 3+. Känns inte kul. Vet i och för sig var felet ligger, äter senare, äter pommes med salt, precis som att jag kräver det i värmen, en del salta chips och vitt bröd vilket jag aldrig äter hemma, men det finns ju inte mycket annat bröd att välja på. Sedan blir det ju en massa annan god mat förstår och lite vin varje dag. Men redan idag vet jag att jag kommer att ta tag i det direkt, känner mig som du beskriver det ”mullig” och det är ingen bra känsla… Så nu får det bli kämpa kämpa!!!!! Målet 60-61.

Svara
Mamma Mia 12 september, 2010 - 10:04

Det är helt fantastiskt att du lyckas får bort dessa ”lösa” kg som satt sig efter din Rhodos resa.
5 kg kan ju se så olika ut och lossna olika fort antagligen beror det på hur länge dem har suttit där.

Jag tillhör dem som samlar och inte släpper så lätt oavsett hur jag gör. Vattnet lossnar med fettet brinner långsamt. För mig brinner det bäst med pulverdiet.
Just nu ligger Viktväktarna närmast om hjärtat med det blir nog lite mer LCHF inom en snart framtid.
Skriver under på allt du säger om överätande.
Vet inte vem som stoppade i mig godiset i går:-)…..det var antagligen jag själv. Kramis från Mamma Mia

Svara
Åse 12 september, 2010 - 10:11

Haha raring! Men gott var det va? 😉 Jag har inte ätit godis på så länge nu men jag tänker gotta mig i lite godis på min OP dag, efter uppvaket =))

Svara
Anita 11 september, 2010 - 22:21

Jag beundrar dig som skriver ur hjärtat. Pastan köper jag efter tips från dig, Vanlig pasta funkar inte på mig, blir bara mer sugen. Men min kära potatis kan ingen ta ifrån mig. 🙂 Ha nu en fortsatt trevlig helg!

Svara
mallan 11 september, 2010 - 22:16

Så skönt att du vill dela med dig! Det ger mycket och ja den där känslan, blä! Heja dig!
Kramar!

Svara
Ida A 11 september, 2010 - 17:04

ÅSE! Du är så himla bra och stark/modig som skriver om dina tankar och känslor – Vi är nog många som känner som dig och vi behöver få höra att vi ej är ensamma! Go Girl!!! Kramis Ida A…en som fortfarande börjar om sitt liv varje måndag 🙂

Svara
Åse 11 september, 2010 - 20:17

Kram på dig Ida!!!

Svara
Jempa 11 september, 2010 - 15:19

Hej fina Åse!
Säger ju att du e såå klok! Vill oxå vara lika klok sen när jag ska sätta igång! Usch jag känner igen mig på det du skrev, men när jag blev gravid ändrade jag mitt vidriga beteende, det bara kom sig att jag inte kunde överäta för då mådde jag illa (gjorde jag iofs innan med men då brydde ja mig inte, det skulle ju ner) Sjukt ja vet! Så jag ska bli en bättre människa å va snäll mot min kropp både nu och sen!
Ha en superhelg, själv ska jag kurera mig (döförkyld) 🙁
KRAMAR!!!

Svara
Åse 11 september, 2010 - 20:20

Heja dej! Förstår hur du menar, när man tar bort det där ”måste gå ner i vikt” så hittar man ofta till ett beteende som är sundare
Tack för komplimangen! Kraaam!

PS Krya på dig!

Svara
Karin 11 september, 2010 - 14:19

Jag hade kunnat skriva det inlägget själv..bortsett från att jag fortfarande inte har kommit dithän att jag äter low carb mer än i perioder. I de perioderna mår jag BRA och överäter inte, behöver inte tänka, räkna eller nåt sånt. Bara äta rätt mat. Men så tröttnar jag plötsligt och får för mej att jag ska Viktväkta istället… då börjar jag hetsäta om jag råkar fuska och sen är jag inne i den onda cirkeln igen OCH går upp i vikt.
Deprimerande….

Svara
Åse 11 september, 2010 - 20:21

Mmmmm, så var det mkt för mig, därför vet jag att om jag ska pointsa så måste jag fortsätta äta så här.

KRAM

Svara
Dark Angel 29 september, 2010 - 11:23

Halloj!!
Läste just ditt inlägg och jag är lika dan,men efter många turer så har jag äntligen fattat att VV program är inget för mej!!Det resulterar i att jag får riktiga hjärnspöken och dom tar över helt, jag verkligen hetsäter. Men så länge jag håller mej till LCHF så e jag frisk:),vet en kvinna i Härnösand som hjälper folk med ätstörningar då hetsätning och hon rekomenderar LCHF ,för att få bort sug och hjärnspöken:)!!
Hoppas de ordnar sej och du hittar en bra balans!

Ha de gott Anette

Svara
Annika 11 september, 2010 - 10:49

Ja, du är så himla duktig! 🙂

Är grymt imponerad och intresserad över hur du kan hålla sådan koll på alla dessa processer (eller hur jag ska säga) som äger rum i din kropp. Äter du det så blir det så, äter du kolhydrater så reagerar du kanske på ett annat sätt. Äter du proteiner så känner du så. Du är i ketos efter så många dagar. Osv, osv….

Jag har absolut ingen koll på hur min kropp reagerar (hur jag går upp eller ner) vid intag av olika ämnen. Eller för den delen vad ketos är? Har jag någonsin varit det?

Jag bara äter! (eller inte äter…)

Kram och go lördag!

Svara
Åse 11 september, 2010 - 11:19

Puss på dig!

Nej för mig har det varit viktigt att komma överfund med varför jag åt som jag gjorde, varför jag var en sådan godisråtta.
Jag halkade ju in på LC endast av den anledningen att det skulle vara ett snabbt sätt att gå ner på men efterhand upptäckte jag ju vad det gjorde för mitt matbeteende. Så det har helt enkelt varit trial and error som jag lärt mig.
När jag äter som jag äter (och jag kan ju mkt väl ha några dagar med snabba kolisar men 95% av tiden äter jag ju LC) så är den funktionen av sockersug, moff avstängd.
Ketos hamnar man ofta i efter 3 dagar på strikt lågkolhydratkost =)

Svara
jennyh 11 september, 2010 - 10:18

Det är bra gjort att ta tag i det på en gång!
Själv har jag nu bestämt mig för att jag går på lc kost nu så att jag blir av med suget efter allt skräp jag stoppar i mig heeela tiden. Sen om ett tag när det känns rätt tänker jag börja lägga till lite långsamma kolhydrater så det blir mer GI av det. Känns skönt att ha en plan för hur jag ska äta. Önskar er en fortsatt trevlig helg!

Svara
Åse 11 september, 2010 - 10:46

Bra val! För mig är det en stor framgångsnyckel att äta så!

Svara
Eva 11 september, 2010 - 09:59

Hej!!

Så himla bra kämpat!
Jag tycker att det är så inspirerande att läsa om dig!!!

Kul förresten att det i höst kommer uppdateras mer 🙂

Ha det så gott!!
Kram

Svara
Ellinor 11 september, 2010 - 08:27

Ååååååå vad jag behövde lästa det där, just nu! För det är ju precis det som det handlar om. Att komma till bukt med sitt ätande. Jag är så glad att du finns och att du delar med dig av din resa för du är ju mycket längre i denna resa än vad jag är och av att läsa om dig så kan jag ju lättare se målet.

TACK!!

Riktigt bra jobbat av dig att totalvända om efter Rhodos istället för att bara fortsätta hemma fram till nästa resa och ta tag i det sen. DU är så himla bra Åse, hoppas du vet om det!

Kramilikram sötis <3 <3 <3

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.