En liten viktkoll

av Åse

Tog en liten viktkoll i morse, har ju eg paus men tyckte att det var bäst att ta en koll idag eftersom det var flera veckor sedan sist.
57,0 blankt! (57,8) Lägsta vikten denna viktresan. Det kryper sakta men säkert nedåt och jag är väldigt nöjd och glad! Detta är första sommaren ever (åtminstone sedan jag blev vuxen) som jag inte lagt på mig några kilon utan tom tappat nästan 2 kg sedan Mallorca. För mig är det det yttersta beviset att detta är en matstil som jag kan leva med! Att gå ner i vikt under perfekta förhållanden är en piece of cake för mig, men att hålla vikten (tom gå ner) trots massor av tillfällen att äta fel är en galet skön känsla för en jojobantare som jag och otroligt boostande för motivationen!

Detta handlar inte om att jag är duktig utan det handlar om att jag hittat ett sätt där det inte är några större problem att äta rätt – det är det jag saknat under alla år som viktväktare, alla dessa kolhydrater i form av potatis, pasta, bröd etc födde ju bara ett monster som inte klarade av att hålla sig i schack när tillfälle gavs.

Jag får alltid så dåligt samvete för att jag inte kan svara på alla kommentarer jag får, speciellt när ni är så otroligt goa och peppande och ger mig så många fina kommentarer! Jag svarar på mångas men hinner inte med alla. Men jag vill att ni ska veta att jag  läser varenda kommentar och gläds med er alla som går ner i vikt (redan är i mål), som också hittat ett sätt att äta som får er att må bra!
Tack för att ni finns och trivs här inne hos mig!

Stor gruppkram!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

119 kommentarer

Viktvaktaren 25 augusti, 2009 - 23:22

Det e jag som ska tacka för att du finns o peppar mig.
När jag läser det du skriver förstår jag att det är möjligt, att man faktiskt kan gå ner i vikt. Längtar tills jag är i mål!!!!

Svara
Anna-Karin 23 augusti, 2009 - 20:02

Hej Åse! Jag har förstått att du har bokat tid för bröstkorrigering och om jag har listat ut det rätt så någongång i slutet av september eller början av oktober(enligt din andra blogg) jag har själv gjort en plastikoperation fast av magen, stor bukplastikop. Jag ångrar mig inte en sekund. Har nu med hjälp av din viktblogg och min bästa vän lyckats gå ner mer i vikt än när jag gjorde operationen men OM jag inte hade gjort den skulle jag haft massor av överflöigt ”fläsk” efter två graviditeter och övervikt, jag har dock alltid haft mage men inte nu längre. Jag är så glad att jag får ta del av din/a bloggar, du är en otrolig inspirationskälla. Vill bara önska dig lycka till. Hoppas du blir lika nöjd som jag fast du gör ditt högre upp:b
Ha det gott. Kram Anna-Karin

Svara
Marika 20 augusti, 2009 - 09:26

Hej Åse och GRATTIS till din 57:a!

Jag skickar om detta meddelande då det låg långt bak efter alla kommentarer;)
Skulle bara vilja höra vad du tror…

Ja,jag stampar på min 59.a upp och ner och förstår inte hur jag ska komma lös! Hjäälp mig snälla!
Såg inlägg från en Annica om att hon var i din och min längd ( jag 1.63 cm ) och kanske som jag väger 59… Jag går ju lite efter gi viktkoll och där står det att jag ska äta 1300 per dag. Men är det för lite kanske? Är det därför jag inte går ner? Jag promenerar ju en hel del fram och tillbaka till jobbet ( 45 min enkel väg ) och jobbar som dekoratör så jag är ju i ständig rörelse… Vad tror du?
Ska jag öka på något? mer fett, mer proteiner??

Jag vill ju komma i mål jag med!
Men samtidigt så gillar jag ju min kropp mer och mer och känner mig smal.. Du är såå inspirerande, har sagt det förr och tycker du har en underbar inställning till livstilen och denna LC kost!

Stor bamsekram till dig

Svara
Åse 20 augusti, 2009 - 10:29

De sista kilona ÄR sega! Och på sätt och vis är det ganska bra att de tar tid så man hinner ändra sitt matbeteende men förstår att det är en klen tröst!

Jag kan inte råda dig till att äta mer fett, protein etc för jag vet inte hur du äter eller i vilka mängder. Men prova att dra ner på kolhydraterna till max under några dagar, öka på fettet då och håll dig till dina 1300 kcal ändå.

Lycka till!!

Svara
Sofia 19 augusti, 2009 - 21:02

Nu är jag tillbaka från Turkiet och det första jag gör på Internet är att kolla in din blogg. Jag tycker du är väldigt bra på att svara på kommentarer, jag har alltid fått svar! Blev en del fuskande denna vecka men nu är jag back in buisness igen och kommer köra på stenhårt!

Svara
Ullis 19 augusti, 2009 - 10:25

Hej!!!! Härligt att det minskar på vågen, själv väger jag mig helst inte (sitter kvar sedan jag i ungdomen vägde för LITE), blir lite nojig av vågar. Men jag känner att det minskar. Greppet i sidan är inte längre lika välfyllt o i lördags var det tom roligt i provhytten. Kunde köpa en storlek mindre än vad jag brukar på ett par jeanstights o de var tom stora!!!! Sedan har omgivningen börjat våga kommentera, sitter även för dem kvar ”old times”. Hjärnspöken spelar spratt många långa år efter att man haft jobbiga tider i livet. Alla blir lite rädda att säga fel o sporra igång ett ”sjukt” beteende när man en gång haft dålig relation till mat o sin kropp men som jag sa till min mamma häromdagen, jag känner mig stark nu o detta är en mathållning jag mår bra av utan att känna press. Tack för en toppensida med massor av inspiration. KRAM

Svara
Åse 20 augusti, 2009 - 10:32

Vad skönt att det rör sig på måtten och vad roligt att höra att denna matlivstilen fungerar så bra för dig!! Fortsatt lycka till! 🙂

Svara
MariaD 19 augusti, 2009 - 10:19

Jag tycker du gör det bra som svarar på så många kommentarer som du gör! För du har då svarat på dom flesta jag skrivit =)) Fattar inte att du hinner, för jag läser ju även om alla projekt hemma också, och du har faktiskt FEM barn som du verkar hinna med att vara en jättebra mamma åt också. Plus att du alltid tillfredställer alla oss läsare också =)) (hur många timmar har ditt dygn? )

Svara
Åse 20 augusti, 2009 - 10:32

Haha ja jag undrar det jag själv också emellanåt ;))

Svara
bibi 19 augusti, 2009 - 10:03

Roligt att du hittat ett sätt att leva utan att gå upp i vikt och i stället gå ner i vikt. Bra jobbat!
Jag har kommit in i det här nu och har gått ner 2 kg på ca 2 veckor, vilken kick!
Har ett litet problem som jag ska hitta något bra alternativ till och det är fikat på jobbet.Börjar jobba före 7 och äter lunch 12, vi fikar mackor vid 9 men förut har jag tagit med mig någon frukt istället för att äta mackorna som bjuds men nu vet jag inte riktigt vad jag ska ta med utan att det blir ”så stor affär av det” dvs ”bantarsnacket”.
Är det någon som har något bra förslag?

Köpte Gi bilagan igår med massor av recept, gjorde en pajbotten, blev lite som omelett men helt okey.

Svara
Åse 19 augusti, 2009 - 10:08

Bra jobbat Bibi!

Varför inte ta med en burk med färdigblandad kesella/bär ev med nötter eller frön i?Jag brukar lägga det i kesellaburken, sätta lock på och ta med till utflykter, stranden etc.

Svara
Annie 18 augusti, 2009 - 19:32

Vad kul att höra att det går så bra för dig! Jag har ju semester nu och låter faktiskt detta ligga nere, men den 31 augusti kör jag igång igen. Dock lutar det nog åt att jag kommer att köra Viktväktarna, åtminstone till att börja med. Vi får se. Hursomhelst, din blogg är fortfarande en stor inspirationskälla!

Svara
Jajja 18 augusti, 2009 - 13:45

Jag har sagt det för, du är GRYM!!!

Klart att vi förstår att du inte kan svara på alla svar du får, det är bara kul att komma in o läsa alla dina uppdateringar.
Du sporrar många.

Jajja.

Svara
Bitte 18 augusti, 2009 - 11:32

Hejsan!
Läste i ett av dina inlägg att du – förvånansvärt nog! – inte gått upp i vikt under dina två veckor på Mallorca. Precis samma erfarenhet har jag! I tio års tid har jag semestrat där, minst två veckor. Har efter bara nån dag känt hur jag svullnat upp. Och det har krävts både en och två veckor efter hemkomsten för att svullnaden ska gå tillbaka.
Men i år, min först lchf-sommar, har jag inte gått upp ett enda gram! Och under de drygt två veckor som gått sedan jag kom hem har jag tappat 1 1/2 kilo och flera centimetrar! Snacka om lyckad semester 😉

Svara
Bitte 18 augusti, 2009 - 18:57

Men herregud så dumt det där lät – ”i ett av dina inlägg”. Det var ju i DETTA inlägg 😉

Svara
Malin 18 augusti, 2009 - 11:26

Det är helt underbart att kunna stå stilla eller tom gå ner i vikt under semestern! Du är verkligen en kämpe!
Lycka till med ditt sista kilo! Det tar du lätt 🙂
Förstår helt klart att du vill fixa bysten, kan bara tänka mig hur det känns efter flera barn och viktpendlande:)
KRAM

Svara
Dessi 18 augusti, 2009 - 00:19

Hejja Åse! 🙂 Du är bäst! Grattis till viktnedgången nu under sommaren!

Svara
Anne 17 augusti, 2009 - 20:52

Har du skrivit om din tid som viktväktare här i bloggen, skulle vara snällt om du länkade dit så att jag kunde få ta del av den tiden och få inspiration.

Svara
Åse 17 augusti, 2009 - 21:41

Min tid som viktväktare stäcker sig från 2005 till 2009 så det är bara att söka i arkivet.

Svara
Ida.O 17 augusti, 2009 - 20:50

Du är så duktig :)))))

Svara
Sara 17 augusti, 2009 - 19:43

Ville bara säga att jag tycker du är så duktig som gått ner så många kilon 😀 Jag kämpar själv med kilona till och från.. Inte riktigt hittat mitt sätt än tror ja. Faller ofta tillbaka :/ Kanske ska prova detta med GI jag också 🙂
Tack för en bra blogg!
Kram Sara

Svara
Emelie 17 augusti, 2009 - 19:32

Människa vad duktig du är!!!!!
Nu är du där och nosar på mållinjen!
KRAM!!!

Svara
Madda 17 augusti, 2009 - 14:31

Fy vad roligt! Håller tummarna för dig och hoppas på att det lossnar för egen del snart! 🙂

Svara
Ingela 17 augusti, 2009 - 09:12

Först och främst, stort stort grattis till att viktminskningen fortsätter i en sådan lagom takt!Du kommer ju lugnt vara i mål när det är dags, och för att du verkligen hittat den livsstil som fungerar för dig, inte bara nu under viktminskningsfasen utan även senare när du vill hålla målvikten.

Och det du skriver om är ju precis det som lätt blir problemet med VV, att man lätt satsar på Fri Mängd Pasta och äter alldeles för mycket, utan att känna efter när man är mätt, och i stället får i sig alldeles för lite fett. Och sedan givetvis snabbt är hungrig/sugen igen, alternativt känner sig övermätt och däst.

Lycka till nu med det sista (!!) kilot!

Svara
Cia 17 augusti, 2009 - 07:59

Nu är du sååå nära ditt mål, så bra jobbat tjejen!!!

Svara
Lottis 17 augusti, 2009 - 07:43

Jag är glad för din skull – det låter som du mår så bra både i kropp och själ. Du är en inspirationskälla. Jag försöker, men trillar ideligen dit på evempelvis glass. Jag måste försöka hitta ett annat tänk… Dessutom löptränar jag så mycket så det känns som jag behöver mer kolhydrater, men då går jag ju inte ner i vikt – ond cirkel!!!
Självklart ska du fixa brösten om du känner att det är rätt. Rekonstruera låter ju dessutom mer naturligt. 🙂
Kramar från Lottis

Svara
Åse 17 augusti, 2009 - 09:08

Tack Lotta! Hoppas du hittar din ”nyckel”!!!

Ja jag ser det som rekonstruktiv kirurgi, dvs ingen skönhetsop eftersom jag fixar till det år av barnafödning, amning och uttöjning av huden gjort (genom viktminskningar/graviditet) Jag inser ju att jag trots allt har en otroligt bra hud som inte ser värre ut än jag gör! Min mage är tex bara lite skrynklig, inte värre än så.

Svara
Compassgrrl 17 augusti, 2009 - 07:21

Tycker du gör helt rätt som fixar bysten om du känner att det är det är det du vill göra! Man lever bara en gång.

Svara
Åse 17 augusti, 2009 - 09:08

Absolut! Vill man ngt så ska man göra det!!

Svara
Anita 16 augusti, 2009 - 22:55

Du är kanonduktig! Nu är det inte mycket kvar. Så härligt att du inte kan låta bli vågen under pausen. Du ger så mycket inspiration, som behövs med jämna mellanrum.

Svara
Ann-Sofie 16 augusti, 2009 - 22:27

Först grattis till viktnedgången!! Håller helt med dig, med GI har jag också klarat av sommaren utan att gå upp i vikt. Tidigare år har alltid Augusti varit en tung månad med trist känsla i kroppen av 3-4 kilos uppgång under sommaren. Men nu har jag också gått nedåt 🙂

En fråga ang din mage och Kesellafrukosten; på vilket sätt menar du att din mage reagerar? Jag har nämligen också börjat reagera på Kesella men också andra laktosprodukter. Jag har aldrig haft problem förut, men nu blir jag riktigt dålig, ont i magen, kräkningar och annat, när jag äter Kesella eller fil etc. Mycket märkligt och jobbigt. Vet inte om det kan bli någon reaktion på mycket fett i kombination med laktos? Hur tänker du?

Svara
mallaba 16 augusti, 2009 - 22:18

Grymt bra sommar för dig….jag fortsätter imponeras och måste sträcka på mig själv för att ta tag i det här igen…har börjat med att skriva matlista för veckan igen…bra tecken va?! Ha en härlig kväll/måndagsmorgon….själv blir det jobbet igen efter härlig semester

Svara
Åsa 16 augusti, 2009 - 21:37

Hej, tack för all inspiration du ger. En jättefin hemsida har du. Jag har idag faktiskt skapat mig en blogg där jag skriver lite om hur jag äter och varför.. efritt.blogspot.com
inte lika fin som din men jag hoppas den kan bli. lycka till och jag ser fram emot fler inlägg=)

Svara
Lotta 16 augusti, 2009 - 21:31

En sak jag undrar är hur du mår i magen av kosten? När jag körde GI blev jag jättehård och hade problem med det. Ville bara kolla om det är så för dig också…det är nämnligen det som håller mig kvar till fibrerna i havregrynen, ris och pasta.

/Lotta

Svara
Åse 16 augusti, 2009 - 21:41

Jag mår bra i magen, har inga problem med hård mage – däremot klarar jag dåligt min kesellafrukost numera – ska försöka köra uteslutningsmetoden och se vad det kan vara.

Svara
Limus 16 augusti, 2009 - 18:49

Måste bara fråga – får jag tillgång till din andra sida också? =)( Den som har ersatt fullthus?

Svara
Åse 16 augusti, 2009 - 20:44

Du bör komma dit när du går till fullthus.se

Svara
Kissdockan 16 augusti, 2009 - 13:19

Jag är väldigt imponerad av dina framgångar och resultat! Jag har läst här inne väldigt väldigt länge nu och jag har själv räknat points en kortare period, men nu är jag inne på low carb och jag känner igen mycket av de positiva effekter som du nämner angående low carb. Har ingen längre erfarnhet av denna matstil, har kört på det någon vecka innan, och nu är jag inne på min första vecka andra gången. Och jag blir väldigt peppad att fortsätta med tanke hur bra det känns, men den där lilla extra motivationen får jag när jag läser din kloka inlägg:) Tack!

Svara
Åse 16 augusti, 2009 - 15:18

ortsatt lycka till, det kommer gå galant!!

Svara
gruset 16 augusti, 2009 - 12:58

Grattis till ett minus på vågen! Igen! 🙂
Hoppas du förstår vilken bra förebild du är…tack för all inspiration! Vi är många som tappar kilon tack vare dig.

Stor kram!

Svara
Åse 16 augusti, 2009 - 15:20

STOR kram på dig!!

Svara
Cissi II 16 augusti, 2009 - 12:12

Hej! Kikar in här dagligen. Kan du som är fembarnsmor så kan jag som är ettbarnsmamma! Mår jättebra av denna kost. Inga problem att ta upp allt som sonen slänger på golvet, matrester mm. En glassmaskin skall jag önska mig när jag fyller år. Blir förmodligen en bröstoperation (efter barn två) här med.

Kram

Svara
Åse 16 augusti, 2009 - 15:20

Klart du kan! Heja heja!!!

Svara
Cathrine 16 augusti, 2009 - 12:02

Kul att du har hittat din väg att gå 🙂 Man måste ju försöka hitta rätt så man kan leva i vardagen utan att det blir för mycket motgångar.

Svara
jessica 16 augusti, 2009 - 11:17

Grattis gumman! Jag sa ju det:)) att du skulle gå ner i alla fall:)Så skönt för dig att du känner att du hittat rätt o att det funkar o kommer att funka:)) Javisst är det en härlig känsla att gå ner i stället för upp, speciellt på semestern:)) Jag får inte gå ner mer nu om jag inte ska se ut som 20 igen och underviktig enl bmi:)hihi. Nu väger du ett kilo mindre än mej:)
Go girl!Innan du hinner säger flaska är du i mål:)

Puss

Svara
Smulan 16 augusti, 2009 - 09:00

Grattis Åse! Du verkar ha hittat rätt metod för dig att hålla vikten i schack.
Fortsatt fin sommar!

Svara
Ellinor 16 augusti, 2009 - 03:36

Guuuud vad kul Åse!!!

Det är ju verkligen jätte jätte roligt att du har hittat sååååå rätt att du ”bara” behöver leva så som det kommer naturligt för dig och ändå gå ner i vikt Toppen!!

Hoppas ni har haft jätte kul ikväll!!!

Kramilikram

Svara
sarah 16 augusti, 2009 - 00:08

jättegrattis!
du har verkligen funnit en balans i en perfekt (för dej/er)passande livsstil!!

Svara
mia dahlberg 15 augusti, 2009 - 23:35

Grattis, attans vad kul. Kram

Svara
Skönt Hemma 15 augusti, 2009 - 23:20

Hej Åse!
Kör oxå Low Carb nu och undrar hur mycket du motionerar i veckan i snitt? Och vilken slags motion?

Måste även säga att du är min stora inpirationskälla 😀

Ha det gott!

Svara
Åse 18 augusti, 2009 - 15:47

Hej!!

Jag motionerar ingenting just nu faktiskt, har svårt att ta mig tid till det nu.

Lycka till med LC!!!

Svara
Viktoria 15 augusti, 2009 - 22:10

Käraste Åse!
Så himla fantastiskt att ha kommit dithän när maten är en njutning istället för en källa till frosseri och dåligt samvete. Håller till tusen procent med om att mat med lågt GI gör att man håller sig mätt och därmed kan göra vettiga val, utan att behöva försaka något och utan att gå upp. Du har t om gått ner i vikt under sommaren. Den här gången kommer du hålla din vikt, det är jag säker på!!! Jag är så glad för din skull. STOOOR KRAM!

Svara
livetoday 15 augusti, 2009 - 21:37

WOOOHOOO!!!!!! grymt ju! tänk att bara ha ett ynka litet kilo kvar nu..för det är verkligen ett ynka litet kilo med tanke på att du har gått ner över 20kilo!!!!!!!!!! GRRYYYMT

Svara
Limus 15 augusti, 2009 - 21:37

Jag har alltid varit enormt imponerad av dig och din målmedvetenhet och integritet. Stort tack för att jag får ta del av din vardag.

Svara
Jenjo 15 augusti, 2009 - 20:45

Grattis till din fortsatta viktminskning. Jag har sagt det förr och säger det igen, du är superduktig!
Det är ok att du inte svarar på alla kommentarer. Alla vet hur många läsare du har. Det blir ju ett heltidsarbete om du ska svara på allt… 😉
KRAMIS

Svara
fiffiz 15 augusti, 2009 - 19:20

du gör rätt i att ge dig själv utrymme.du kommer bli världens snyggaste 5 barns mamma..

Svara
Anneli 15 augusti, 2009 - 18:58

Kram

Svara
Maria 15 augusti, 2009 - 17:51

Japp kram från mig oxå! Grattis!
Själv tappade jag 2.6 kg den här veckan :)!!!!
Here we go!!

Svara
Think Thin 15 augusti, 2009 - 16:59

Grattis Åse!! Duktiga du 🙂

Svara
Marika 15 augusti, 2009 - 16:48

Hej Åse och GRATTIS till din 57:a!
Ja,jag stampar på min 59.a upp och ner och förstår inte hur jag ska komma lös! Hjäälp mig snälla!
Såg inlägg från en Annica om att hon var i din och min längd och kanske som jag väger 59… Jag går ju lite efter gi viktkoll och där står det att jag ska äta 1300 per dag. Men är det för lite kanske? Är det därför jag inte går ner? Jag promenerar ju en hel del fram och tillbaka till jobbet ( 45 min enkel väg ) och jobbar som dekoratör så jag är ju i ständig rörelse… Vad tror du?
Ska jag öka på något? mer fett, mer proteiner??

Jag vill ju komma i mål jag med!
Men samtidigt så gillar jag ju min kropp mer och mer och känner mig smal.. Du är såå inspirerande, har sagt det förr och tycker du har en underbar inställning till livstilen och denna LC kost!

Stor bamsekram till dig

Svara
Beata 15 augusti, 2009 - 16:47

Congrats!
Och vad spännande med tillfixningen av boobsen, definitivt något jag själv funderat på men ska väl se till att få ett barn eller två till först.

Denna helgen har hittills gått i 56kilo.se-anda :-). Igår åt vi flygande jakob (har aldrig ätit det innan vilket jag tydligen är ensam i sverige om!) och det var supergott. Idag chorizo-röra med korvar från Lidl (som jag aldrig varit inne på innan…). Gick hem även det!

Svara
Ettan 15 augusti, 2009 - 16:34

Ett stort grattis till vågens siffror.

Svara
Karin 15 augusti, 2009 - 16:16

Helt fantastiskt! Jag kan bara nicka och hålla med, man föder ett monster som man vid tillfällen inte kan hålla i schack.

Stort grattis, jag blir så inspirerad. Själv ska jag snygga till magen när tillfälle ges, den har tappat all smidighet och elasticitet så det vill jag fixa. Det är jag värd!

Svara
Anna-Karin 15 augusti, 2009 - 15:29

Ville bara säga att Du ÄR duktig!!!

Svara
~ Maria ~ 15 augusti, 2009 - 15:22

Gratulerar till din fortsatta viktnedgång finaste Åse!

Jag måste dock ”börja om” nu när sommaren tar slut.
Alldeles förmycké restaurangmat, grilltillställningar och slapphet har satt sina spår. Och rosevin Och gin & tonic.
Går inte ens mina 10 000 längre, har inte gjort det på nästan hela sommaren.

Känns trist dock är det underbart att ha dig som inspirationskälla då jag känner igen många tankar som du har & dina fantastiska recept – näe dax att blanda en nötmusli, dra på löparskorna och rycka upp sig!

Bamse, bamse kramen!

Svara
Ida A 15 augusti, 2009 - 14:21

Härligt! Tänk att du fortsätter gå ner i vikt fast du lever livet med både god mat och dryck… underbar kost:)

Ha inte dåligt samvete för att du inte hinner med alla kommentarer – har full förståelse för det!

Jag tror att Du kommer att nå målet galant utan större ändring i kosten och när du är i mål tycker jag absolut att du ska unna dig lite ”finlir” 🙂
Ha det bäst! //Ida A

Svara
Åse 15 augusti, 2009 - 14:45

Finaste Ida!

Stor kram till dig!!

Svara
Otilia 15 augusti, 2009 - 14:16

Grattis till fortsatt nedgång! Jag tycker du har sådan bra och sund inställning till viktminskning. Att du hittat ett sätt att äta, att leva utan att känna att du hamnat i ett visst fack utan också ”vågar” äta lite extra kolisar ibland när det är fest. Tycker det finns så många LC bloggare som är så otroligt rädd för kolisarna. Eller som överdrivet fettet. Jag tror det handar om att hitta en livsstil, oavsett hur den formulan ser ut. Till syvene og sist handlar det väl om kalori in kalori ut, i psirncip iallfall. Och det kontrollerar man bäst med en kost som inte driver på suget osv.

Svara
Åse 15 augusti, 2009 - 14:44

Tack Otilia!

Ja jag hoppas att jag kan förmedela att det inte behöver gå till ytterligheter!!
Jag reagerar ju också på denna fanatism som råder i LCHF världen!!
Att äta LC tycker jag handlar om att man har lättare att hålla suget i schack etc, det handlar ju inte om att man går upp av lite kolhydrater, som du säger: Kalori in, kalori ut!
Nu sitter jag och ”bottnar” med grovmackor (mitt frukt/nötbröd), fet ost ich ägg så jag klarar en natt med lite vin och drinkar :))

Svara
Aika 15 augusti, 2009 - 14:15

Så härligt!

Svara
Maria i Gbg 15 augusti, 2009 - 13:48

Jag förstår varenda ord av det du skriver. Jag har gått ner 6,5 kilo under semestern. Inspirerad av dig (som alltid) skar jag ner på kolhydraterna till ett minimum och på några dagar försvann sötsuget och lusten att småäta. Jag har inte saknat något eller kännt mig begränsad. Tvärtom har jag som älskar mat kunnat äta feta, goda såser och en massa ostar som jag äääälskar och ändå gå ner i vikt.
Nu har jag nytt jobb och varit ute och farit på utbildningar och möten så det har blivit lite fuskande då och då. (Ingen potatis, pasta el bröd men lite glass, frukt osv har slinkit ner) Det har varit ett medvetet val och jag har inte mått dåligt över det. Jag klarar att fuska lite utan att falla in i frosseriet. Men trots lite fuskande fortsätter vikten sakta neråt. Jag är faktiskt förbluffad över resultatet. Min kropp brukar släppa 3-4 kilo ganska lätt men sen brukar det vara en kamp mot sug, trötthet och dålig karaktär. Nu känner jag mig som en ny människa. Jag har dig att tacka för mycket av det. Så en stor tackkram för att du orkar och vill dela med dig av alla tips. Nästa vecka ses vi. Wiiieeeeee

Kram från GBG

Svara
Åse 15 augusti, 2009 - 14:47

Duuktiga, duktiga Maria! Vad jag är glad att höra att det fungerar såååå bra för dig!!!
Som sagt: 80% rätt, 80% av tiden gör 99% av resultatet. 80% fel 20% av tiden gör de övriga 1%!! Heja dig!!!

Ja nästa vecka ses vi, kan du fatta??????? Så roligt det ska bli!!

Svara
isabeli 15 augusti, 2009 - 13:12

Så himla bra jobbat 😀 Stolt över dig!!

Svara
Åse 15 augusti, 2009 - 14:47

<3 till dig vännen!

Svara
AnnicaP 15 augusti, 2009 - 12:59

Vilken förebild du är, Åse!
Jag ska sätta mig ner och göra en matlista och handla ordentligt i morgon för att sedan sätta fart på måndag! Nu vill jag också lyckas, men har en låååång väg att vandra… Jag vill gå ner minst 30 kg. Det känns hopplöst, men va´ fanken – varför skulle inte jag klara det???

Grattis förresten – du är bäst!

Kram & jag önskar dig en trevlig kväll!

Svara
Åse 15 augusti, 2009 - 13:02

Det är inte omöjligt!!!
Man får äta så mkt god mat, och suget håller sig i schack så jag tror kilona kommer rinna av dig som smör i solsken!!!!

KRAM!

Svara
frun på ön 15 augusti, 2009 - 12:39

Åh va härligt det måste kännas! Dels att du är så nära mål och att det faktiskt går nedåt trots att det är sommar och alla frestelser som sommaren för med sig…
Har också alltid lagt på mig några sommarkilon tack vare alla glassar, grillpartyn och ”jag måste ju unna mig när jag har semester”-tänk.

Hoppas på att även jag ska känna att jag hittat hur jag ska äta i de flesta situationer. Jag kan det i teorin, och tycker att det funkar bra hemma, men blir jag bortbjuden så är det svårare. Jag vill inte vara oartig eller till problem, så det blir lätt att man äter en kaka som man egentligen inte vill ha. (Och visst, det kan ju vara okej IBLAND så länge det är EN men…) Hur gör du när du är bortbjuden? Sitter och tittar på eller äter lite för artighets skull?

Oj, det här blev en lång kommentar, men det jag egentligen ville ha fram är GRATTIS! Det går ju kanon för dig!!!

Svara
Åse 15 augusti, 2009 - 12:54

Hej!

Det beror helt på, nu när jag är där jag är idag både mentalt och viktmässigt så skulle jag äta EN kaka, det beror lite på situationen också, vem man är hos och det bara är till mig personen satt fram kakor etc.

Ha en fin kväll och kram!

Svara
Kristina 15 augusti, 2009 - 12:31

Hej Åse!

Har följt dig ett tag nu fastän alrdrig kommenterat och tycker du har en FANTSTISK blogg! Tack för all inspration!

Är inne på tredje försöket med LCHF/GI och den här gången är det en markant skillnad. Det är inte ens svårt! 🙂

Starkt att ta upp det här med brösten. Jag känner HELT med dig. Det ÄR inte roligt när ens en gång vackra, spänstiga toppar nu ligger ner mot magen som ett par tomma, ledsna raggsockor…. Ska själv ta tag i problemet när jag väl kommit i mål med vikten och hållit den ett år eller så.

Får också se hur magskinnet klara av viktnedgången. Efter sista barnet har det inte riktigt återhämtat sig. Kanske slänger med en tummy-tuck också när jag ändå håller på! Som en present till mig själv.

Tack för att du inspirerar och så osjälviskt delar med dig av ditt privatliv.

Många kramar Kristina

Svara
Åse 15 augusti, 2009 - 12:35

Vad bra att det känns bättre nu! Jag körde ju också en gång innan och det är också mkt lättare och roligare denna gången! Jag har rent mentalt avgiftat mig också ;))

Jadu, jag har ju en del på magen som INTE är så lätt att bli av med, jag tror jag kan ha svårt att viktminska bort mer än ngt kg till så jag ska faktiskt ta upp det på konsultationen och se vad Dr säger! Man kan kanske få paketrabatt! Haha :))
Tack för dina söta rader – de gjorde mig glad!

Kramar! Åse

Svara
Kristina 15 augusti, 2009 - 12:53

Tycker du ska fråga om magen också. Det behöver inte ens vara någon ”big deal” om huden har dragit sig tillbaka och man bara har en liten bulle.

Har en kompis som gjorde ett laseringrepp i början av sommaren. Dom gick in genom ett litet snitt på sidan, lasrade sk*ten ur fettet och sen sög dom ut det. Och vips hade hon en platt mage! Hon som gått hur många år som helst och stört sig på just bullen. Tränat och tränat utan resultat och så var det fixat på några timmar med ett minimalt ärr. Träffade henne ett par veckor sedan och hon är supernöjd med resultatet. Värt att kolla upp om du ändå ska dit!

Om du väljer att dela med dig av den här resan också på bloggen så är jag definitivt intresserad av att följa den. Har dock full förståelse ifall du inte gör det! Tycker som sagt att du redan är hur öppen om ditt liv som helst och det är ju du som bestämmer var gränsen ska gå.

Svara
Åse 15 augusti, 2009 - 12:57

Absolut! Inga problem, du märker sedan när det skrivs bakom lösen – då är det fritt fram att registrera sig för dig! (har tagit bort registreringen för tillfället)

Svara
Kristina 15 augusti, 2009 - 13:15

Du svarade med ett privat meddelande. Hur ser jag det?

Åse 18 augusti, 2009 - 21:41

Kristina! Nu kommer jag blogga om OP på plasticfantastic09.wordpress.com
Lösen: tuttfia

Svara
katharina 15 augusti, 2009 - 12:00

duktigt! att gå ner i vikt är ju en viktig mental bit…få som lyckas men du verkar ha klarat det!! grattis!!

Svara
Pernilla 15 augusti, 2009 - 11:37

En nyfiken fråga ang brösten. Ska du lyfta dem eller göra implantat. Vet själv efter viktminskningar att brösten blir inte särskilt snygga. Själv är jag för feg att fixa dem. Mest nog för att folka ska snacka om det. Tråkigt nog men sant.

Svara
Åse 15 augusti, 2009 - 11:40

Jag ska både lyfta och lägga i! Ska inte göra dem större än de har varit utan bara fylla ut eftersom mkt vävnad försvinner vid lyftet.

Äh inte ska du bry dig om vad andra tycker! Det är ju inte märkligt egentligen, inte märkligare än att man går ner i vikt, går till frisören etc – tycker jag i ärlighetens namn inte.
Vi gör många saker för att vi ska se bättre ut och må bättre.

Svara
carolina 15 augusti, 2009 - 11:31

GRATTIS! Sktibra jobbat! Själv har jag bestämt mig vad jag ska fira med när jag når min drömvikt (sept/okt) Åka tillbadhuset, utan att skämmas!

Du peppar mig tokmycket!

KRAM!

(Carolina som just klarat ett fredagsmys utan att föräta sig:D)

Svara
Åse 15 augusti, 2009 - 11:35

Hurra för det!!

Kram!

Svara
Mia 15 augusti, 2009 - 11:22

Håller med Karin! Gillar också dina recept och andra tips jättemycket! Tack! Ha en trevlig kväll!

Svara
Åse 15 augusti, 2009 - 11:19

Ja det är så jag resonerat, jag har väntat tills jag var klar med barn och amaning!
Tack!!

Svara
Åse 15 augusti, 2009 - 11:18

Ja man måste ju våga, men hälften vågat, hälften vunnet 🙂
Är ngt tillräckligt viktigt för en så vågar man oftast 🙂

Ha det så roligt på bion!!

Svara
cecilia 15 augusti, 2009 - 15:11

Ja, du har nog rätt i det.Hade jag känt behov att fixa brösten så hade jag nog kommit till skott.De har iofs krympt men hänger inte…..:)

Svara
Åse 15 augusti, 2009 - 15:12

Min storlek är jag nöjd med, men inte att de hänger ner till midjan. Typ.

😉

Svara
Karin 15 augusti, 2009 - 11:09

Vad kul att det funkar så bra för dig!! 🙂

Tycker inte heller du behöver ha dåligt samvete över att du inte besvarar alla kommentarer, det är i alla fall inget jag förväntar mig.

Själv tycker jag att din är den bästa lchf-sidan på hela nätet! Tror det beror på att du presenterar recept på ett sådant snyggt sätt vilket är viktigt för mig. Jag lagar tex ALDRIG mat ur kokböcker utan bilder. Tack för att du ger sådan inspiration! Ikväll ska jag testa flygande jakob!

Svara
Åse 15 augusti, 2009 - 11:16

Hej Karin! Vad glad jag blir att du tycker om min sida och mina recept! Håller med att matbilder inspirerar mkt mer än utan!!
Flygande Jacob är ju så gott!! MUMS!

Svara
Maria Rosendahl 15 augusti, 2009 - 11:03

Hej Åse.

Grattis!! Du är så duktig och inspirerande. Jag testade ju LCHF i början av sommaren. Men kände en sån saknad av bröd. Kanske ska ge det en chans till.
Men tycker det är svårt att veta hur mycket fett man ska äta, står lite överallt att fett bränner fett.
Men kan man inte äta för mycket? Ska väl gå ner ca 12 kg.

Men blir alltid lika inspirerad av Dig och Din blogg, så ska nog testa det igen före viktväktarna. Har lagt på mig en hel del i sommar, så måste vilket fall som helst ta tag i min vikt.

Ha en bra helg.

Kram Maria

Svara
Åse 15 augusti, 2009 - 11:17

Ett tips är att du läser på lite inne kanske på kolhydrater.ifokus.se eller hos kostdoktorn.se
Det är svårt att överäta när man går på LCHF! Det kanske sker i början men sedan självreglerar det sig oftast.Lycka till!

Svara
Åse 15 augusti, 2009 - 10:31

Hej Tove! Loginet behöver du inte, det skyddade inlägget som fanns tog upp just detta med op 🙂 Men nu bestämde jag mig för att skriva öppet om det iallafall! :))

Svara
Mamma Mia 15 augusti, 2009 - 10:21

Som sagt du är super bra på att viktminska och du kommer att kunna hålla vikten även i framtiden med all din kunskap om hur din kropp fungerar.
Din härliga beskrivning om din byst är klockren och det skriver jag under på.
Mamma Mia

Svara
Hanna 15 augusti, 2009 - 10:15

Härligt! Jag ska oxå gå ut idag 🙂 Det flera år sedan känns det som (inte riktigt sanningsenligt kanske…). menv det ska bli kul att få klä upp sig lite när kläderna sitter mer som det ska ich man är inne i en period när man fakttiskt är rätt nöjd med sin kropp och sitt utseende 🙂

Ett av mina stora mål har varit att komma under 70 och härom dagen visade vågen 69,9!! En otrooligt härlig känsla men sedan dess har vågen bendlat mellan 70,2 och 69,2. Hoppas och håller alla tummar för att den ska fortsätta nedåt så det inte bara var ”een bra dag” och vågen var ”snäll”.

Ang. operation, jag förstår fullt ut att du gör den. Jag gjorde en lite bröstföstorning när jag var 22. det ena bröstet var mindre än det andra och båda var små. Det gjorde uner för min självkänsla och jag har inte ångrat det en sekund. Räknar väl med att göra om dem om några år när jag förhoppningsvis fått barn 🙂

Ojoj, det blev mycket 🙂

Kram på dig!

Svara
jenny 15 augusti, 2009 - 09:46

Men vet du hjärtat!! DU ÄR DUKTIG!!
Jag blir så glad och PEPPAD över dina psykiska och fysiska framgångar!
KRAM 🙂

Svara
Åse 15 augusti, 2009 - 10:14

KRAM tebax på dig vännen!!

Svara
Liza 15 augusti, 2009 - 09:45

Wow så läckert att du gått ner i vikt i sommar!!Glädjs med dig!! Läser på så mycket jag bara kan om detta och ska ta och sätta fart från måndag och se hur det funkar för min kropp!! Är med spänning som jag hoppar på det!

//Liza Borg

Svara
Åse 15 augusti, 2009 - 10:14

Tack Liza! Lycka till nu!! Du måste rapportera hur det går!

Svara
Maria 15 augusti, 2009 - 09:44

Hej Åse!
Jag är här inne ganska ofta och måste säga att du är jätteduktig och inspirerar mig till att ta bort mina sista kilon. Har tidigarekört vv men har nu gått över till GI och det funkar jättebra. Känns skönt att sötsuget har förvunnit! Lycka till med de sista kilona! Kram

Svara
Anna 15 augusti, 2009 - 09:36

Hej Åse!
Jag följer sedan en tid din blogg och tar del av din vikt-resa, och så stjäl jag ett recept då och då. Jag började äta LCHF den 1/5 och idag visar vågen på -10 kg. Detta trots att jag ”fuskat” en del i sommar… Som du skriver om sommaren, så blir det ju lätt ”det lilla extra”.
Jag känner mig otroligt tillfreds med mig själv just nu, det är ett delmål som jag nu tagit. Nu ger jag mig in på nästa 10 kg-resa, för jag har mer att ta av. Jag hoppas att detta ska hjälpa oss i barnverksta’n, där det hittills gått trööögt. Jag är 32 år, så LÄNGTAN efter barn är STOR.
Tack för din inspiration!!
Kram Elin

Svara
Åse 15 augusti, 2009 - 09:41

Hej Anna!

GRATTIS till dina -10! BRA jobbat!!!!!
Lycka nu till med resterande kilon och barnverkstan! Jag har själv erfarenhet av att det går trögt, mina tvillingar är från IVF då min nuvarande man i princip var steril.

Svara
Susanne 15 augusti, 2009 - 09:35

Jättekul att höra att det går neråt även då du inte anstränger dig speciellt!

Svara
jennyh 15 augusti, 2009 - 09:11

Tack till dig Åse som vill dela detta med oss! DET ÄR motiverande att läsa här inne OCH DU ÄR DUKTIG som har hittat att sätt att äta på som håller! Jag hoppas innerligt på att detta ska hålla även för mig. Kan säga att detta är första sommaren som jag gått ner 7 kg utan att jag tycker att jag har behövt försaka något direkt (det skulle vara frukt möjligtvis). Hoppas att du får en bra lördag!

Svara
Åse 15 augusti, 2009 - 09:17

Heja dej!!

Visst är det så, att det blir så mkt lättare att äta gott under sommarmånaderna!!
Tack detsamma! Nu ska jag partaja med gott samvete ikväll, fast ska hålla mig till sockerfria drinkar och rött vin!

Svara
Annica 15 augusti, 2009 - 09:11

Som alltid, bra jobbat!! 😀
Åh, jag blir ännu mer taggad att nå min målvikt när jag läser om dina framsteg.

Hur tycker du att det går med mer GI kost nu?
Jag undrar om man behöver gå över till det eller om man kan gå ner med lite kolhydrater/fett. Har ju typ 2kg kvar som jag vill gå ner.

Ha en trevlig tjejkväll!!
(Ps. väntar på att få se outfiten 🙂 )

Svara
Åse 15 augusti, 2009 - 09:20

Helt ärligt så har det inte blivit så mkt GI! Det är lustigt, när jag bestämt mig för att införa kolhydrater så fortsätter jag ändå äta ren LC. Jag låter det helt enkelt styra sig själv och vill jag äta en frukt, eller en grov smörgås så kommer jag göra det, har bara inte varit sugen 🙂
Du KAN gå ner med fett/LC MEN när man är så nära målvikt som du och jag så bör man ha ett koll på kalorierna och ha ett litet energiunderskott.

Jaaaaaa jag ber maken ta en bild strax innan jag går idag runt 17! HIHI 🙂

Svara
Annica 15 augusti, 2009 - 09:25

Är 1500kcal lagom att ligga på då ungefär? Har för mig att du nämnt det innan.
Är ju ungefär i längd som dig och vikt också (Ok, inte riktigt sen du uppdaterat vikten idag;) )

Svara
Åse 15 augusti, 2009 - 09:29

Ja det tycker jag, nu vet jag inte exakt hur mkt du väger men för mig så är ca 14-1500 kcal en bra nivå att ligga på. Med den kalorinivån så är jag inte hungrig, har utrynmne för att äta LC med rött mängd fett.

Svara
Annica 15 augusti, 2009 - 10:07

Om du har tid att svara.. 🙂
Hur är din fördelning på protein/kolhydrater/fett när du äter 1400-1500kcal?

Jag har (i E%) ätit ungefär 5 kolhydrater, 20 protein och 75 fett.

Åse 15 augusti, 2009 - 10:07

Ja dte är nog som mig ungefär ja!!

Anna-Lena 15 augusti, 2009 - 09:10

Grattis, du är så himla duktig. Jag förstår precis vad du menar med VV, jag håller själv på det och har dryga 5 kilo kvar.men nu i sommar har jag gått upp ett kilo för att jag inte skött mig och för att när man ”ballar” ur så blir det allt eller inget. Men nu är det nya tag, så får vi se hur det går med dom sista svåra kilona. Kanske skall försöka din taktik…
Ha en skön lördag, det skall vi ha, helt barnlediga, vi skall bara mysa, gå ut och äta och gå på bio.
/Kram A-L

Svara
Åse 15 augusti, 2009 - 09:32

Ha det så mysigt idag, det låter härligt!!! KRAM

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.