REPOST: En Kalifornisk Pinot Noir och kalvfärshamburgare

av Åse

Det hade fallit bort ett tecken i länkningen till vart ni hittar Calitopian, så därför kommer här en repost!
Nu är det rättlänkat! =)
Calitopia är den första boxen med Pinot Noir från Kalifornien på systembolaget! Svenskarna blir allt mer förstjust i Pinot Noir läste jag!
Jag personligen tycker mer och mer om druvan (är ju en sucker för fylliga viner egentligen) och tycker att det är ett alternativ till rosévinet till grillen och lättare maträtter. Det är inte alltid jag tycker det passar att dricka ett mustigt rödvin en varm sommarkväll till grillen, där kan jag nog tycka att en Pinot Noir passar bättre, lättare och mjukare och lite mer svalkande.
Calitopia är ett balanserat, medelfylligt rödvin och passar ypperligt till sommarens grill eller matiga sallader eller att drickas i sällskap bara! Perfekt till kalv, kyckling eller rätter som boeuf bourguignon eller coq au vin.
Detta var en riktigt god Pinot Noir tyckte vi! Lite kryddigt men fräscht och smakerna är björnbär, hallon och söta körsbär. Gott!
Jag grillade kalvfärsbiffar och det passade perfekt!
Vinet kan beställas här
IMG_3858
IMG_3863
Vintipset sker tillsammans med Vinguiden.com men omdömet är mitt personliga.
Som sagt, det blev hamburgare i går!! Jag hittade ett hamburgerjärn från SagaformIca Maxi i går! Ett sådant har jag velat ha länge! Hamburgarna blev verkligen perfekta!
IMG_3851
IMG_3853
IMG_3855
Till 3 tjocka hamburgare hade jag:
500 gram kalvfärs
1 ägg
2-3 msk kalvfond
salt och peppar
lökpulver (men riven gul lök är ju godast!)
I hamburgaren sedan hade jag:
MAX sourcream & pepper sås (hittade på Ica Maxi!)
Hamburgergurka (galen i det!)
gul lök
Avokado
1 skiva cheddar (inte den gula plastiga utan en äkta cheddarost)
IMG_3861
IMG_3862
IMG_3864
Jag skulle vilja avsluta med att säga HEJ till alla utländska läsare här! Jag har nog inte riktigt förstått att jag har så många utlänningar som läser här! Och ni blir allt fler! Önskar så att ni hörde av er mer i kommentarsfältet!
Som ni sett har jag lagt till en ”Google Translator” funktion längst upp i höger menyn. Och även en ”Pin” (Pinterest) knapp här nedan så ni direkt kan pinna era favoriinlägg och bilder.
I would like to end this entry by saying HELLO to all foreign readers here! I haven’t really understood that I have so many foreigners who read my blog! And the amount of foreign readers increases for every day! I wish I heard more from you in the comments!
As you have seen, I have added a ”Google Translator” feature at the top right menu. And also I added a ”Pin” (Pinterest) button below so you can directly pin your favorite recipe and images.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

33 kommentarer

Camilla 22 maj, 2013 - 21:06

Måste bara tala om för dig att min son älskar dina kesoplättar

Svara
Åse 23 maj, 2013 - 08:04

Vad roligt!! man blir alltid glad när barnen tycker om när maten är bra!

Svara
Kristine 22 maj, 2013 - 20:36

Det så kjempe godt ut 🙂
Jeg lurer på om du har funnet en sylteagurk uten sukker? Nesten alle inneholder sukker!

Svara
Magdalena 22 maj, 2013 - 19:40

Hej, jag är också från utlandet, men älskar Sverige och allt svenskt !
Det går INTE EN DAG utan att jag kollar din blogg.
Den är SUPER!
Soliga hälsningar från Magdalena

Svara
Åse 23 maj, 2013 - 08:20

Det är jag JÄTTEGLAD för!! tack!

Svara
Susanne 22 maj, 2013 - 17:45

Hej
Är också ägare till en hamburgerpress som används ofta och är pefekt när barn vill hjälpa till i köket. Vi styck packar färska hamburgare o fryser in. Perfekt snabbmat serverat med coleslow,tomat,ost mm

Svara
Åse 23 maj, 2013 - 08:21

Vilken bra idé!!! Slippa använda de färdigfrysta!

Svara
Susanna B. 22 maj, 2013 - 17:29

Här är en till utlandssvenska som bor i USA sedan många år. Gillar svenska bloggar och denna är speciellt bra vad gäller LCHF matlagning och så fina bilder och många bra recept. I morse köpte jag keso och ska testa att baka kesobrödet.

Svara
Åse 23 maj, 2013 - 08:21

Vad roligt att höra ifrån dig! Hoppas du gillar kesobrödet och att er cottage cheese är som vår keso?

Svara
Ingela 22 maj, 2013 - 16:59

Hej Åse! Hittade hit för inte så längesedan då jag googlade på ett recept. Fin blogg du har! Följer själv LCHF sedan snart 3 år tillbaka och gick ner 15 kg på 5 månader och har sedan dess hållt vikten. Jag är bara lite nyfiken på hur lång du är? För det går inte att jämföra vikter om man är olika långa så därför undrar jag 🙂
Med vänlig hälsning, Ingela

Svara
Åse 23 maj, 2013 - 08:22

Jag är bara 1,63! =)) Grattis till dina minskade kilon och att du HÅLLIT vikten! =)

Svara
Millan 22 maj, 2013 - 15:06

Hej!
Blev så nyfiken på vad hamburgerpressen kostade?
Kram från Millan i Trollhättan

Svara
Åse 22 maj, 2013 - 16:12

Runt 130:- tror jag??

Svara
Millan 22 maj, 2013 - 21:46

Okej. Tack för svar!
Må så gott och ha en mysig helg!

Svara
Erika 22 maj, 2013 - 13:15

Hej! Gillar bloggen din skarpt. Har ett stort intresse för hälsa och kost och tycker du har en så balanserad inställning till kost och hälsa . En fråga till dig gällande lchf, hur påverkas ldl av lchf kost, och vet du något om hur apo a1/apo B kvoten påverkas. Du kanske har svarat på detta tidigare men jag är ny här sen några veckor så i så fall har jag missat det.
Hälsningar Erika

Svara
Åse 23 maj, 2013 - 08:24

Hej! Jag skulle kunna skriva jättemkt här om kolesterol men efetrsom Dr Andreas Eenfeldt redan har en utomordentlig info kring detta så länkar jag dig dit i stället! =) Där hittar du dina svar och mer därtill: http://www.kostdoktorn.se/kolesterol

Svara
Erika 23 maj, 2013 - 09:28

Tack, jag ska läsa där. Jag jobbar med hjärtinfarktpatienter och behandlingar och då kommer ofta frågan om lchf och kolesterol.

Svara
Åse 23 maj, 2013 - 09:39

Förstår det!

Svara
Mia 22 maj, 2013 - 12:36

Åh mums vad gott!! Älskar dina inspirerande recept och bilder! Mina föräldrar har för ca 1,5 vecka sedan börjat med lågkolhydratskost! Dom är båda överviktiga och pappa har högt blodtryck! Är jätteglad för att jag äntligen föreslog detta, och pappa så häromdan ”jag känner faktiskt att jag mår riktigt bra!” Härligt, det är inte lätt att bryta vanor hos en 63-årig man! Pappas resultat var kanon 2,3 kg och 5 cm i midjan på en vecka ( har förberett på att man går ner mer i början!) men han var supernöjd! Mamma däremot hade inte gått ner utan upp! Har peppat henne med att kvinnor har svårare osv, har du nåt annat tips på hur jag kan peppa henne! Vill ju att dom ska hålla fast vid detta! Är ju säkert bara att ge det tid, men att gå upp hade stressat mig! Hon har också mätt sig så jag hoppas hon ser resultat nästa gång! Dom är inga småätare alls utan äter 3 mål riktig mat om dagen och dricker svart kaffe! Jag har gett dom din bok och recepten dom provat där har varit populära! Hoppas verkligen dom kommer fortsätta!!

Svara
Åse 23 maj, 2013 - 08:26

En del kvinnor går faktiskt upp först på LCHF, sedan ner men trenden ska givetvis inte vara UPP men en tillfällig ökning i början är normalt! Så berätta det för henne! I min bok möter ni Anna som hade svårt att gå ner på LCHF först men idag är Anna vid sin bästa vikt någonsin! =) Och håller den!

Svara
Emschen 22 maj, 2013 - 11:55

Ursäkta en dum fråga men vad är hamburgergurka? Finns det speciell gurka för hamburgare?
Det där järnet ska jag nog se till att få mig ett.
Mitt bästa rosévin-tips är Minuty som jag precis har upptäckt. Fantastisk färg och en härlig sötma som passar till en ljuv sommarkväll med några jordgubbar.
Kul att du har fått läsare från utlandet!

Svara
Åse 22 maj, 2013 - 16:12

Den heter så:) Felix. Det är längdskivad gurka 🙂

Svara
Londonmummy 22 maj, 2013 - 11:30

Jag har kommenterat förut, men är också utlandssvensk som bor i London. Tycker dock inte att Sverige ligger före vad det gäller hälsa, då vi äter så ruggigt mycket salt och dåligt överlag med grönsaker. Den svenska husmanskosten innehåller ju väldigt lite grönsaker överlag. Dessutom är ekologisk mat väldigt populärt här i England, men svårare (och dyrare!!) att få tag på hemma i Sverige.
Hursomhelst, jag gillar dina mattips fast jag äter inte LCHF.

Svara
Anna 22 maj, 2013 - 11:08

Hej – precis som Tina som skrev ett tidigare inlägg så är jag också utlandsvensk i London sedan länge, men läser mycket hellre svenska än engelska bloggar.
Åse, din blogg är så härlig! Bra blandning av mat, familj, mode och annat kul. Som mamma, matlagningsintresserad som tänker på figuren som tränar i perioder och gillar att få lite olika tips om kläder, smink och annat, så är din blogg en fröjd att läsa!
Ha en bra dag.
Anna i London.

Svara
Åse 23 maj, 2013 - 08:26

Vad roligt att höra Anna!! Kram på dig!

Svara
Engelina 22 maj, 2013 - 10:51

Hei Åse!
Jeg har et lite spørsmål om PF. Jeg holder på å skyve på frokosten min utover formiddagen, og ser at det går veldig fint, og at jeg dermed nærmer meg noe som likner PF. Jeg er imidlertid veldig glad i min kaffe med kokosa om morgenen og lurer på om dette gir så mye energi at det ødelegger for virkningen av PF.
Har du noen erfaringer med dette?

Svara
Åse 22 maj, 2013 - 11:22

Hej! Kul det fungerar bra!
Ja du ska helst ta bort fettet i kaffet. Energi bryter fastan.

Svara
Mia - träning och småbarnsliv 22 maj, 2013 - 10:42

Åh, ett sådant hamburgerjärn verkar smidigt!

Svara
Caroline 22 maj, 2013 - 10:14

Ännu en utlandssvensk som följer dig från Schweiz! Väldigt inspirerande blogg! Ska nu försöka vinna din bok! Ha en fin dag!

Svara
Terje 22 maj, 2013 - 09:43

Hej!
Jag är en av de utländska läsarna. Har följt din blogg ganska länge nu (mer än ett år skulle jag tro) och gillar den skarpt! En sund och balanserad livsstil tycker jag att du har 🙂 Tappade 5 kg (och -10cm på midjan, -4cm på höfterna, samt -4cm per lår!) med LCHF, men åkte av banan, några gamlar vanor kom krypande tillbaks och gick upp några kilon 🙁 Försöker komma igång igen på riktigt och bli av med de cm-rarna!
Som du ser, kan jag svenska och behöver inte använda google translator 🙂
Ha det bra!

Svara
Åse 22 maj, 2013 - 10:21

Hej!
Ja det kan vara det svåra att fortsätta med bra vanor! Tror vi alla känner igen det där!
Lycka till nu och kul att höra av dig!

Svara
Tina 22 maj, 2013 - 09:24

Jag är en ”utlänning” som läser varje dag! Är svensk (knappt efter många år utomlands) men bor i London. Jag tycker sverige är väldigt före när det gäller mat och hälsa och tycker därför det är väldigt roligt att läsa svenska bloggar. Jag har hittat några som jag tycker passa mig i smaken och de följer jag slaviskt, bla din!

Svara
Åse 22 maj, 2013 - 10:20

Kul att höra ifrån dig! Jovisst är det så! Vi ligger lite i framkant faktiskt här!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.