I går gjorde jag lasagne med receptet till tagliatelle! Pastareceptet kommer från inte från Sverige från början men är översatt av Hanna! Tack!
4 portioner
Jag började med lasagneplattorna!
4 ägg
125 g philadelphiaost eller annan färskost
0,5 dl Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
Sätt ugnen på 150 grader, vispa äggen poröst, tillsätt färskost och Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) och vispa ihop.
Bred ut smeten tunt på en bakplåtspappersklädd plåt. Lägg ett bakpapper över och börja kavla ut till papperskanterna. Låt papprena vara kvar under gräddningen. Grädda i 10 minuter.
Ta sedan bort pappret och skär i lagom stora plattor.
Höj ugnsvärmen till 225 grader
Jag gjorde sedan en bolognese:
500 nötfärs
100 g champinjoner
1 burk krossade tomater (400-500 gr)
1 dl tomatpuré
4 st klyftor vitlök
1 msk oxfond
Smör
Salt
Svartpeppar
Ost att ha ovanpå lasagnen: 100 g prästost att riva
Stek nötfärsen i lite smör och lägg sedan över i tjockbottnad gryta. Skiva champinjonerna och finhacka vitlöken och stek i lite smör. Lägg över i grytan och häll sedan över tomatpurén och tomatkrossen. Krydda med oxfond, salt och svartpeppar och låt småputtra på plattan i ca 20 minuter.
Gör nu ostsåsen:
2 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
100 g gräddost
salt, svartpeppar.
Låt creme fraiche och grädde koka upp, dra sedan åt sidan och rör ner osten. Smaka av med salt och peppar.
Lägg nu plattorna i en ugnsfast form, lägg på bolognesen, sedan ostsås och varva nu så i 1-2 varv till. Avsluta med osten!
Grädda i ca 20 minuter!
Smakar precis som en vanlig lasagne!!!
Man får vad man betalar för! Jag köper ekologiskt och gräsbetes så mycket jag kan. Det har högre näringsvärde och smakar godare!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
86 kommentarer
[…] lagade jag en fantastiskt god LCHF-lasagne till en liten middagsbjudning. Tyvärr var den så god att jag glatt tryckte i mig det som blev […]
Ljuvligt god lasagne! Tack för toppenrecept ?
[…] Lasagneplattorna (som jag hittade recept på i den här bloggen): […]
[…] Det hela består av tre moment. Man behöver göra en köttfärsås, en ostsås och lasagneplattor. Receptet på lasagneplattor är hämtat hos 56 kilo. […]
Yummy! Plattorna blev superbra. Ska kavla dom lite tunnare bara nästa gång. För det blir definitivt en nästa! Tjongade i lite spenat också.
[…] I måndags gjorde jag en supersmarrig lasagne. Den godaste på länge. Och sonen åt den även han med glädje. Receptet hittade jag på nätet, på bloggen 56kilo. Supergod lasagne […]
Ser gott och spännande ut. Jag tog Philadelphia med salladslök och lite gurkmeja i. Har du något problem med utkavlingen? Var lite kladdigt så jag oljade lite på bakplåtspaprena och hade lite mandelmjöl. Ska bli supergott att använda dessa till vår skaldjurslasagne i morgon. Tack för alla din underbara recept du alltid delger oss läsare!
Det är absolut lite teknik när man ska kavla ut, ibland är det inga problem och ibland sliter man hår ;))
Tänkte säga att den viktigaste kryddan i bolognese är nog spiskummin och lagerblad. Ta med det nästa gång så får du se en smakhöjare 🙂
[…] Fredag: Lövbiffsgratäng i ädelostsås Lördag: Ugnsstekta oxfilé med champinjonsås Söndag: Lasagne – […]
[…] Vecka 13: Måndag: Helgrillad kyckling med fetaostsås o grönsaker Tisdag: Kokt torsk med broccoli, ägg, pepparrot och smör Onsdag: Mozarellakassler i tomatsås Torsdag: Fylld köttfärslimpa med blomkålsmos Fredag: Lövbiffsgratäng i ädelostsås Lördag: Ugnsstekta oxfilé med champinjonsås Söndag: Lasagne […]
[…] har utgått från Åses recept på Lasagneplattor, men dubblat satsen eftersom jag tycker att det blir för lite plattor annars, jag har även […]
[…] bland de vackra bilderna nu i eftermiddag. Men nu är det hög tid för middagsfix, idag blir det lasagne a´la 56 kilo som blivit hela familjens favorit. Äter ni enligt LCHF eller bara glutenfritt i allmänhet måste […]
Tror du att det går att byta ut cream cheese/färskost mot antingen mixad keso eller kvarg i receptet? Skulle vilja få upp proteininnehållet… Jag vet inte riktigt vad som skulle skilja kesellans egenskaper från färskosten?
Nä det har jag svår att tro, keso är väl det som kanske kan fungera! Men färskost har ju en annan bindningseffet än keso och definitivt annan än kesellan.
Hann hitta detta recept sedan jag skrev frågan till dig: https://sofhie.shapemeup.se/2013/02/25/baka-enkel-proteinpasta/
Kan vara värt ett försök iaf! Återkommer med resultat! 🙂 Tack för snabbt svar!
Ja men vadbra! Då verkar det ju fungera!
Perfekt sambon som aldrig skulle ge sig på mat föreslog lasagne, men vi visste inte hur man gjorde lchf lasagne!!!!!
oj såg det nu, stod överst portioner heee
gjorde detta idag, va supergott, undrar bara hur många portioner är detta ungefär, så man ej överäter, har en förmåga äta för mkt annars mvh vickey
Hej, fyra portioner som det står i receptet 🙂 kul det smakade!
[…] Jätte gott! & receptet kommer härifrån; https://56kilo.se/en-god-lasagne-lchf/ […]
[…] Lasange […]
Ojojojoj, va god!!! Ja vad mer kan man säga :)) De e kul att alla i familjen kan äta den eftersom en är gluten och så skönt att göra EN form som passar alla i familjen.. Älskar verkligen dina recept och din blogg. Tack för alla insperation <3
Såå himla gott det blev!!
Smeten var lätt att kavla ut och det blev fina lasagneplattor 🙂
Tvingade min skeptiske sambo att testa och han tyckte det smakade jättebra.
Precis som ’vanlig’ lasagne.
Ett nytt halleluja moment 🙂
Haha! Kanoners!! Det är verkligen supergott!!
Tack för ett riktigt bra recept! Blev jättebra.
[…] av ett blogginlägg på 56 kg-bloggen så lagade idag lasagne på lchf-vis. Kan berätta att innan jag började med Lchf så var jag ett […]
Jag tänkte prova det här i morgon, men jag har en liten fråga. Har du prästosten i bolognese, eller du använder den som garnering?
Och gräddost, finns det på påse, riven? eller man måste köpa en hel klump ost?
Hej osten ska fördrelas sist, ovanpå allt! Gräddost finns mig veterligen inte riven utan skär av och låt smälta i såsen.
Fantastiskt! Mina två pojkar, 4 och 6 åt varsin portion och de har aldrig ätit lasagne förut!!
Mannen gillade oxå! Jag älskade den, godare än vanlig lasagne! Hur är den att frysa tro?
Tack! Förresten kan jag rekommendera kålrabbigratäng när jag ändå är igång. Supergott!
Tack för att du gör en fantastisk blogg!!!
Hej!
MÅSTE bara tacka för detta recept! Det var underbart gott.
En av mina döttrar har aldrig gillat lasagne men när båda töserna kom hem sen igår satt det ute i köket och åt från middags lasagnen och båda ropa -Mamma, det var ju jätte gott! HELT OTROLIGT!! Så verkligen JÄTTE tack för detta recept och ”fusk pastan”. Har fått grön ljus från tonåringarna så jag kommer göra detta massa gånger =)
Och måste bara tacka för en toppen tidning ni gjort också! Tog en prenumeration på en gång! Jätte bra hjälp för en som mig, började med LCHF för en och en halv vecka sen så är tacksam för all hjälp och tipps man kan få! =)
Kram Jessi
[…] för livsmedel med mer kolisar) som dykt upp på flera bloggar på sistone och som jag hittade hos Åse för ett tag sedan. Visste att detta är succe efter ett lyckat lasagneförsök för ett tag […]
[…] Kvällens middag blev lasange lagad på LCHF pasta. Denna gång fick jag till pastasmeten. Lisa tipsade mig om att smeten skulle kavlas ut mellan två bakplåtspapper, inte smeta ut som jag gjorde. Receptet hittade jag hos Åse […]
[…] portioner: 4 Källa: Åse @ 56kilo.se Kött, […]
Asså det här vart typ det godaste jag ätit i hela mitt liv, hällde på sjukligt mycket ost och mozarella på det
Haha =) Smaskigt!!
Hej
Jag lyckade sj med plattorna. De satt fast på var sin sida av bakplåtspapperet när jag drog isär dem. Vad gjorde jag för fel?
Hej! Ingen aning? Kan det bero på vilket bakplåtspapper man använder? Prova att olja pappret.
Mina fastnar oxå , fastnar inte dina Åse ??
Nej aldrig! Jag använder ICAs bakplåtspapper (i ark)
Vi ska äta detta ikväll, bra laddning till finalen i Melodifestivalen 😀 Hela min familj med systrar, svågrar, systerdöttrar och mina föräldrar ska smaska på detta!
TACK för en underbar blogg!
[…] ställe som jag hittade brödreceptet hittade jag även ett underbart recept på lasagne/pasta. Åses blogg är verkligen en stor inspiration och hon tar så fina matbilder att man blir hungrig varje gång man läser hennes recept. Strimla […]
Hittade idag till din sida och vill bara tacka för en jättegod lasagne som vi här hemma garanterat kommer att göra fler gånger. Tack för alla tips, recept och idéer! Jätteinspirerande! 🙂
Ha det gott!
Välkommen hit! =))
[…] sätt få ännu tunnare lasagneplattor men det får bli nästa gång. Originalreceptet kommer från 56kilo.se och jag har pillat ytterst lite i det men här är det i alla […]
Åhh så god lasagne!! 🙂 Jag bytte ut köttfärs till quornfärs istället, gick ju hur bra som helst! Kanske det blir en del mer kolhydrater dock? Ska använda detta goda pastarecept till en grönsakslasagne som lätt går att LCHF-anpassa! Återkommer om det blir gott! 🙂
Tack för alla goda recept och för en inspirerande blogg! 🙂
//Malin
Men oj, här kom en till, ursäkta… 😉 Såg den inte först…..
Iiiiiingen fara! =)
Men åhh så gott!! Jag bytte ut köttfärsen mot quornfärs istället (äter inte kött) och det gick ju hur bra som helst! 🙂 Kanske det blir lite mer kolhydrater dock? Ska prova detta goda pastarecept med en grönsakslasagne som lätt går att LCHF-anpassa! 🙂 Återkommer om det blir bra! 🙂
Tack för fantastiska recept och för en inspirerande blogg!! 🙂
//Malin
Jag har ingen koll på quornfärs tyvärr! Härligt att det smakade! =)
[…] Lasagne Tisdag: Köttfärssås med nudlar Onsdag: Kycklingfilé i form Torsdag: Fetaostgratinerad chorizo […]
Kan man göra plattorna i förväg och hur förvarar man dem då?
Hur länge håller de sig?
Javsst kan du det, de håller sig i kylskåp några dagar!
Har som bäst lasagnen i ugnen,tror det blir supergott 🙂 Tack för dina fina recept 🙂
mvh michaela
Detta var gudomligt gott! Hela familjen älskade det..
Denna lasagne har jag tipsat mina vänner om och ska absolut ätas fler gånger.
//Maria
Ååååseeee AJ LAV JOOO!!
Lasagne är typ min favvovardagsrätt och absolut något som jag saknar!
Woohooo!!
[…] jag en lasagne så att det blir snyggt? Det gick inte så bra kan jag ju säga. Men GOTT var det. HÄR är receptet. Nu är det dags för resterna från gårdagen. Dela det här:TwitterFacebookLike […]
Hejsan!Lasagnen ser supergod ut men vad använder du för oxfond? =)
Jag använder touch of taste, tyvärr inte helt 100% utan konstigheter (som alla andra buljonger etc.)
Herregud va GOTT Åse! (har precis gjort en laddning) Jag är förvånad över konsistensen på pastan! (det blir så lätt svampigt/mjukt)
Nu ska jag fasiken prova att göra mina världsberömda gratinerade ricottacanneloni i vitvinssås. Herregud.
Häääärligt Natasha!! Visst är det gott!! Ohhh dela gärna med dig det receptet!!
Pastan är verkligen supergod. Kommer göras ofta!
Åh va gott det ser ut:)
Vad du är underbar som delar med dig av dina goda recept! Och allt annat oxå såklart. Tack för att du är en sådan stor inspirationskälla!!KRAM<3
Tack själv! KRAM!
Det låter ju hur gott som helst. Lasagne är verkligen en av mina favoriträtter så det måste jag testa. Har du räknat ut ungefär hur mycket kolhydrater man får i sig om man äter en normal bit/portion?
Själva lasagneplattorna ger i princip 0 och kolhydraterna kommer från tomaterna i såfall och det är ju inte mkt 🙂
Åh, tack för snabbt svar! Tycker du gör ett jättebra jobb med bloggen och tack för att du delar med dej av så mycket tips och recept. Så kul att kunna äta lasagne utan kolhydrater, folk är så duktiga och påhittiga nuförtiden:)
Tack! Ja visst är det härligt att kunna äta bra och gott! =))
Nu vet jag! 3 gram per portion =))
Mums vad gott, detta skall jag testa i helgen, längtar redan, du är bäst ; )
Kramis
KRAMIS
Dina recept, bilder o bloggen är alltid så inspirerande och lockande. Snälla, du som har kontakter i reklambranschen varför inte ge ut ett recept och pepp-häfte 🙂 Sälj den här på bloggen! Kram, en trogen läsare o lagare
Kommer! ;))
JAAAA!!! :))
Hurra!
Det ser verkligen supergott ut och enkelt!!!
En dum fråga kanske men har du någon aning om vad fiberhusk heter på tyska? Jag har försökt att hitta just det ordet, men kan inte hitta det alls på nätet. Det borde ju finnas både i Tyskland och i Spanien tycker man – vi vill ju också bli smala och fina!!!
Kraaaaaaam!
Hej, hej!
Tack för omnämnandet, men det är Hanna(medförfattare på bloggen) som ska ha cred för det och inte jag! Receptet är verkligen jättebra för att få en god pasta.
Vi är tre stycken som skriver på vår recept-blogg, mest som skoj, inspiration och kom-i-håg, men kul att andra gillar det.
OK!! Då ändrar jag! =))
Så gott!
GOOOOOTT ;))
Kram
Detta ska helt klart testas, det man kan sakna ibland är just lasagne och typ pasta carbonara, men det går ju nu efter dina tips och recept att laga…Kram Linda
Gjorde du plattorna som en stor lr som ”vanliga” plattor?
Jag gjorde vanligt stora lasagneplattor men det spelar nog ingen roll om man gör enligt formen .)
ok det måste nog ändå vara smidigast med små plattor!