Drejning hos Rikke Wulff

av Åse
Inlägg i samarbete med Destination Bornholm

God för middag!
Dagen innan första advent! Ska bli så mysigt att komma hem i morgon till ett pyntat hem ⭐️
Men innan dess har vi en sista dag här att njuta av mysiga Bornholm!

I går var det dags för mig att dreja för första gången och HUR kul var inte det! Är faktiskt sugen på att fortsätta hemma.
Vi besökte Rikke Wulff på Hej Design

hejfabrik är en levande keramikverkstad belägen i en unik miljö, där Rønnes opolerade industrikvarter möter det vackra naturområdet vid sjön Snorrebakke.

Rikke producerar i första hand koppar, skålar, vaser och tallrikar för egen linje hejdesign men här hålls även kurser där hon vill inspirera andra till att skapa egen keramik och det lyckades hon verkligen med!

Själv tycker jag mycket om vardagen i min verkstad mitt i den autentiska miljön, där natur, historia och produktion möts. Kontrasten i omgivningen inspirerar mig – och jag älskar tanken på att det är jordens råvaror som jag jobbar med och förvandlar till nyttiga saker som kan användas i vardagen. Med keramiken vill jag kunna ge andra människor möjlighet att stanna upp en stund och njuta av lerans estetik och livet i glasyren.

Rikke började med att gå igenom grunderna i att dreja och det såg ju SÅ lätt ut men det var det ju inte =)

Rikke hjälpte till med att förbereda och centrera leran sedan fick vi leka vidare.

Så himla duktiga mina töser var! Deras första gån liksom min och det blev någon tår på gång och någon sur min men det är ju viktigt att få känna frustration men samtidigt acceptera att saker måste få ta tid och jag tyckte att det var väldigt meditativt att dreja!

Juni ville så gärna göra en vas men det var lite svårt att få till den så Rikke hjälpte tålmodigt henne att göra rätt moment för att få till den som hon ville ha den.

Det blev några högar med fallerad lera heheh

Men TITTA! Detta ska sedan brännas och glaseras och Rikke skickar detta hem till oss!
Här ser vi Junis ljusstake

Junis vas (som Rikke hjälpte henne avsluta)

Min mugg, skål och ljusstake

Alice alster <3

En jättemysig förmiddag, så roligt med sådana här aktiviteter ❤️

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.