Citronkyckling i pepprig roquefortsås

4 januari, 2020

Innehåller annonslänkar

Hej raringar!

Just nu tar jag en liten paus från ”städa-undan-julen” här hemma för att prata lite med er och så har jag på ”The Morning Show” i bakgrunden, har ni sett? Med Jennifer Aniston, Reese Witherspoon och Steve Carell – JISSES SÅ BRA! (Finns på Apple TV+)

Usch lite vemodigt att ta ner julen faktiskt. Men nu är det dags! Julen hör december till tycker jag och nu är det januari och ett nytt år!
Har varit en så underbart skön och avkopplande jul. Jag har stressat av och ner i december efter en händelserik höst och samlat lite energi och kraft inför nya boken som jag sätter igång på allvar med tjugonde knut. Har en tämligen snäv deadline på denna så det är mycket jobba framför mig.
Jag har haft instapaus sedan julafton – varit välbehövligt och så skönt att koppla bort alla andra. Bloggen och Facebook har jag uppdaterat som vanligt ❣️
Det är viktigt att det finns en balans mellan energi som man ger och som man får.

Alla vackra julprydnader är nu snart nerpackade och väntar på en ny jul!

Måste hitta en fin lampa till fönstret i vardagsrummet! Har ju haft min Milano ljusstake uppe hela 2019 haha! Lite sugen på den HÄR som det är 20% på nu, den påminner ju om Milano men är ingen adventljusstake 😅🙈
Dessutom stor rea nu hos Ellos så jag ska sätta mig och kolla igenom lite!

I går blev det den här enkla allt-i-ett formen! Jag tog det jag hade hemme, jag brukar ha blandade rotfrukter i den egentligen men hade bara potatis hemma igår.

Citron som fått gå i ugn blir söt och underbar! Likadant med hel vitlök – yuuuum! Jag tror jag åt alla 8 vitlöksklyftorna själv igår 🤣

Till det gjorde jag en ljuvlig grönpepparsås med roquefortost! MY GAWD! Vi slickade tallrikarna!

Här kommer receptet!

Skriv ut

Citronkyckling i pepprig roquefortsås

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6 1x

Scale

Ingredienser

800 g blandade rotfrukter eller enbart potatis
8 hela vitlöksklyftor
Några knippen färsk timjan och rosmarin
1,5 msk olivolja
salt, peppar
1 kg kycklingfilé
2 msk soja
2 msk smält smör
torkad timjan
salt, peppar
1 citron (eko)

Sås:
4 dl grädde
1 msk kalvfond
1/2 msk soja
12 tsk dijonsenap
1 msk mortlad grönpeppar
2 msk (ca 30 g) Roquefortost


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr
Skär rotfrukterna eller potatisen i mindre bitar. Lägg i påse med hela vitlöksklyftor, färska örter och olivoljan. Blanda runt.
Lägg i en större ugnsform (kycklingen ska sedan också få plats) och sätt in i ugnen i 30 minuter.
Putsa kycklingfiléerna och lägg dem i en påse med soja, smält smör, torkad timjan och salt & peppar. Blanda. Ta ut formen med rotfrukterna/potatisen och lägg kycklingfiléerna där tillsammans med citronklyftorna. Sätt in i ugnen igen i 25 minuter. Under tiden gör såsen:
Koka upp grädden och alla ingredienser utom osten. Smaka gärna av under tiden då kryddning och sälta är individuellt. Låt reducera tills såsen tjocknat. Rör ner osten och smaka av med ev mer soja/fond.


Annonslänkar via APPRL

Vecka 32 TIPS

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


3 kommentarer

Suzanne 6 januari, 2020 - 14:51

Mums det ska absolut provas. Behöver vitlöken inte skalas?

Svara
Åse 6 januari, 2020 - 14:58

Nej 🙂 du skalar den sedan när den är tillagad och du vill äta den 🙂

Svara
Jenjo 4 januari, 2020 - 14:54

Visst är den serien bra!?! Älskar den. 😍 Fattar inte att den fick så dåliga recensioner i början… Verkligen sevärd. Sen älskar jag både Jennifer och Reese, så det kan ju bidra till att jag verkligen gillar serien. 😛
Ha det bra, och tack för receptet. Det ska jag prova vid tillfälle. 😁
Kramar!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.