Chokladmousse Paleo / Mejerifri

3 februari, 2014

Gooood eftermiddag måndag! Önskar jag kunde säga att jag är pigg men det är jag inte! För lite sömn i helgen helt klart! Nåja, blir en tidig kväll så är jag nog i fas tills i morgon!
Jag lovade ju att jag skulle lägga upp ett toppenrecept och här kommer det! Ett enkelt och snabblagad dessert som passar laktosintoleranta eller de som vill/måste hålla nere på mejeri!
Jag gjorde chokladmousse på kokosmjölk och det blev riktigt bra! Jag personligen känner ingen skillnad mot vanlig grädde. Len och helt underbar!
4 portioner
4 dl krämig kokosmjöklk (Som Santa maria extra creamy eller garants)
2 äggulor
100 gram mörk choklad (minst 75%)
1 urgröpt vaniljstång


Koka upp kokosmjölk med äggulor, glöm inte att vispa ihop innan det blir för varmt så gulorna inte koagulerar.
Låt sjuda under rörning i 10 minuter.
Bryt chokladen i en skål. Lägg ner vaniljkärnorna och häll kokosmjölken över. Låt stå ett tag så att chokladen smälter. Vispa sedan ihop smeten och häll upp i glas.
Ställ kallt i minst 2 timmar. Garnera med bär eller kokosflagor tex. Eller prova att använda smaksatt choklad!
NJUT!
IMG_6958

IMG_6961

IMG_6965

IMG_6971

IMG_6972

46 kommentarer
0

46 kommentarer

Mirjam Therese 9 april, 2017 - 10:27

Åh så gott det ser ut!! 😀 Jag själv äter inte socker så kan tyvärr inte testa men tänker definitivt laga till mina gäster vid något tillfälle 🙂

Svara
sonja 22 juni, 2017 - 10:35

jag brukar göra med hemmagjord choklad ibland alternativt nån med minst 90%. äter inte heller socker men tänker att om jag gör 10-12 portioner av denna och det är 7g socker i en 90% lindt, så blir det typ 0.5g socker per portion, så det kör jag ibland 😊 men hemmagjord choklad är enkelt och gott!! 👏🏽👍🏾 kakaosmör, kakaopulver och honung/agave, smält ihop och frys in.. 😊

Svara
Åsa 15 mars, 2017 - 18:49

Tack återigen för ett utmärkt recept, blev ju riktigt bra! Använde 90%-ig choklad som lär innehålla ungefär hälften så mycket socker som den 70%-iga, smakade ändå jättegott (lade till lite havssalt). Halva portionsstorleken hade räckt, orkade i varje fall för egen del bara med hälften. 😉 Härligt rik chokladsmak, smarrigt! 🙂

Svara
Åse 16 mars, 2017 - 16:19

Härligt det smakade! =)

Svara
Jenny 19 december, 2014 - 23:04

Hej, tack för många urgoda recept. Just detta receptet på choklad mousse hittade jag när jag sökte på äggulor då jag bakat en hel hög med blå maränger till min dotters ”Frozen” kalas 😉 Men den enda kokosmjölken jag hade hemma var light och vet du, det blev superbra. Jag hade dock 4 äggulor i vilket kan vara anledningen till att det lyckades. Vid servering använde vi 11 % Soyagrädde i sprutform. Hela familjen njöt!

Svara
Åse 20 december, 2014 - 13:40

Kul att det smakade!! =)

Svara
Åse Deasy 27 september, 2014 - 21:03

Lagade denna ikväll- helt fantastisk!!!! Hade jordnötter på som nån tipsade om. Suverän! Den ska jag bjuda vänner på.

Svara
fia 6 augusti, 2014 - 20:22

Gjorde med Garants rosa kokosmjölk, 1 äggula och 85% choklad, blev riktigt bra för en person. Smakade inte kokos alls! 🙂 Gott gott!

Svara
Åse 7 augusti, 2014 - 10:51

Härligt!!

Svara
Cecilia Berg 22 juni, 2014 - 20:38

Hej härliga Åse!
Provade din mejerifria chokladmousse på midsommarafton och den blev väääääldigt god. Passar vår familj mycket bra då vi har två komjölkproteinkänsliga barn (3 och 6 år) och en mamma som blir pruttig av mjölk, hahaha! Moussen blev lite lös i botten av formarna, kan det ha att göra med storleken på äggulorna?? Vi kör med ägg i storleken Medium dvs 53-63 gram. Kanske blir fastare av större ägg el längre tid i kylen. Vad tror du? Heja dig och dina mjölkfria recept! Tack så länge! Mvh från en som hänger med dig både på blogg och Instagram

Svara
Åse 23 juni, 2014 - 09:22

Hej Cecilia! Oh det var en svår nöt att knäcka, tror inte det har med äggen att göra! Vad använder du för kokosmjölk/grädde?
Härligt att du gillar de mejerifria recepten!! =)

Svara
sonja 29 mars, 2017 - 16:50

blev så för mig en gång när jag använde kokosmjölk i konservburk. garants funkar bäst för denna mousse enligt mig!

Svara
Åse 31 mars, 2017 - 06:09

Garant eller Extra Creamy från Santa Maria funkar bäst 🙂

Svara
erica 1 april, 2014 - 22:10

Var för att rubriken var ”paleo” som jag blev fundersam 🙂 hamnade här för att jag sökte på paleorecept.
Okej, då stod det fel på den jag läste 🙂 Såg att det var 35 på 80%-ig dock. Oavsett, såg gott ut som sjutton!

Svara
erica 1 april, 2014 - 17:30

Men mörk choklad är inte paleo. det är ju typ 50g kolhydrater per 100g?

Svara
Åse 1 april, 2014 - 17:39

Mörk choklad brukar ingå i mindre strikt paleo på samma sätt som det ingår i en mindre strikt lchf. Sedan vad man personligen tycker ingår eller inte ingår i ens kost är ju individuellt.
PS: 70% choklad ligger på ca 30 gram kh per 100 gram.

Svara
1 2 3

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.