Chokladmousse Paleo / Mejerifri

av Åse

Gooood eftermiddag måndag! Önskar jag kunde säga att jag är pigg men det är jag inte! För lite sömn i helgen helt klart! Nåja, blir en tidig kväll så är jag nog i fas tills i morgon!
Jag lovade ju att jag skulle lägga upp ett toppenrecept och här kommer det! Ett enkelt och snabblagad dessert som passar laktosintoleranta eller de som vill/måste hålla nere på mejeri!
Jag gjorde chokladmousse på kokosmjölk och det blev riktigt bra! Jag personligen känner ingen skillnad mot vanlig grädde. Len och helt underbar!
4 portioner
4 dl krämig kokosmjöklk (Som Santa maria extra creamy eller garants)
2 äggulor
100 gram mörk choklad (minst 75%)
1 urgröpt vaniljstång
Koka upp kokosmjölk med äggulor, glöm inte att vispa ihop innan det blir för varmt så gulorna inte koagulerar.
Låt sjuda under rörning i 10 minuter.
Bryt chokladen i en skål. Lägg ner vaniljkärnorna och häll kokosmjölken över. Låt stå ett tag så att chokladen smälter. Vispa sedan ihop smeten och häll upp i glas.
Ställ kallt i minst 2 timmar. Garnera med bär eller kokosflagor tex. Eller prova att använda smaksatt choklad!
NJUT!
IMG_6958
IMG_6961
IMG_6965
IMG_6971
IMG_6972

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

49 kommentarer

Mirjam Therese 9 april, 2017 - 10:27

Åh så gott det ser ut!! 😀 Jag själv äter inte socker så kan tyvärr inte testa men tänker definitivt laga till mina gäster vid något tillfälle 🙂

Svara
sonja 22 juni, 2017 - 10:35

jag brukar göra med hemmagjord choklad ibland alternativt nån med minst 90%. äter inte heller socker men tänker att om jag gör 10-12 portioner av denna och det är 7g socker i en 90% lindt, så blir det typ 0.5g socker per portion, så det kör jag ibland 😊 men hemmagjord choklad är enkelt och gott!! 👏🏽👍🏾 kakaosmör, kakaopulver och honung/agave, smält ihop och frys in.. 😊

Svara
Åsa 15 mars, 2017 - 18:49

Tack återigen för ett utmärkt recept, blev ju riktigt bra! Använde 90%-ig choklad som lär innehålla ungefär hälften så mycket socker som den 70%-iga, smakade ändå jättegott (lade till lite havssalt). Halva portionsstorleken hade räckt, orkade i varje fall för egen del bara med hälften. 😉 Härligt rik chokladsmak, smarrigt! 🙂

Svara
Åse 16 mars, 2017 - 16:19

Härligt det smakade! =)

Svara
Jenny 19 december, 2014 - 23:04

Hej, tack för många urgoda recept. Just detta receptet på choklad mousse hittade jag när jag sökte på äggulor då jag bakat en hel hög med blå maränger till min dotters ”Frozen” kalas 😉 Men den enda kokosmjölken jag hade hemma var light och vet du, det blev superbra. Jag hade dock 4 äggulor i vilket kan vara anledningen till att det lyckades. Vid servering använde vi 11 % Soyagrädde i sprutform. Hela familjen njöt!

Svara
Åse 20 december, 2014 - 13:40

Kul att det smakade!! =)

Svara
Åse Deasy 27 september, 2014 - 21:03

Lagade denna ikväll- helt fantastisk!!!! Hade jordnötter på som nån tipsade om. Suverän! Den ska jag bjuda vänner på.

Svara
fia 6 augusti, 2014 - 20:22

Gjorde med Garants rosa kokosmjölk, 1 äggula och 85% choklad, blev riktigt bra för en person. Smakade inte kokos alls! 🙂 Gott gott!

Svara
Åse 7 augusti, 2014 - 10:51

Härligt!!

Svara
Cecilia Berg 22 juni, 2014 - 20:38

Hej härliga Åse!
Provade din mejerifria chokladmousse på midsommarafton och den blev väääääldigt god. Passar vår familj mycket bra då vi har två komjölkproteinkänsliga barn (3 och 6 år) och en mamma som blir pruttig av mjölk, hahaha! Moussen blev lite lös i botten av formarna, kan det ha att göra med storleken på äggulorna?? Vi kör med ägg i storleken Medium dvs 53-63 gram. Kanske blir fastare av större ägg el längre tid i kylen. Vad tror du? Heja dig och dina mjölkfria recept! Tack så länge! Mvh från en som hänger med dig både på blogg och Instagram

Svara
Åse 23 juni, 2014 - 09:22

Hej Cecilia! Oh det var en svår nöt att knäcka, tror inte det har med äggen att göra! Vad använder du för kokosmjölk/grädde?
Härligt att du gillar de mejerifria recepten!! =)

Svara
sonja 29 mars, 2017 - 16:50

blev så för mig en gång när jag använde kokosmjölk i konservburk. garants funkar bäst för denna mousse enligt mig!

Svara
Åse 31 mars, 2017 - 06:09

Garant eller Extra Creamy från Santa Maria funkar bäst 🙂

Svara
sonja 1 april, 2020 - 13:30

nuförtiden finns santa maria eko i tetra, jag ska testa med den nästa gång!! har länge väntat på eko i tetra..

Svara
Åse 1 april, 2020 - 13:33

Oj vad BRA!! tack för tips!

erica 1 april, 2014 - 22:10

Var för att rubriken var ”paleo” som jag blev fundersam 🙂 hamnade här för att jag sökte på paleorecept.
Okej, då stod det fel på den jag läste 🙂 Såg att det var 35 på 80%-ig dock. Oavsett, såg gott ut som sjutton!

Svara
erica 1 april, 2014 - 17:30

Men mörk choklad är inte paleo. det är ju typ 50g kolhydrater per 100g?

Svara
Åse 1 april, 2014 - 17:39

Mörk choklad brukar ingå i mindre strikt paleo på samma sätt som det ingår i en mindre strikt lchf. Sedan vad man personligen tycker ingår eller inte ingår i ens kost är ju individuellt.
PS: 70% choklad ligger på ca 30 gram kh per 100 gram.

Svara
Karolina 7 februari, 2014 - 11:08

Åse, tack för ett gott recept! Jag har börjat med mejerifritt sedan någon vecka tillbaka och det här var precis vad jag behövde för att känna att livet fortfarande är väldigt gott. Jag gjorde på vanlig kokosmjölk och det gick hur fint som helst. Det var det enda som fanns hemma men nästa gång testar jag din rekommendation. Hade i lite mintchoklad och det blev super men det som verkligen var pricken över i var hackade, salta jordnötter som topping. Jag publicerade receptet på min blogg och uppgav dig som källa. Är det okej? Vet inte riktigt hur det funkar med copyright så här:)
http://brollopscoach.se/2014/02/mejerifri-chokladmousse/

Svara
Moa 6 februari, 2014 - 20:17

Denna borde man väl kunna göra dagen innan servering gissar jag på? 🙂

Svara
Cecil Jagenheim 5 februari, 2014 - 23:31

Kokosmjölk är nåt jag aldrig använt annat än i varm matlagning då jag alltid älskat vanlig mjölk men vill och behöver dra ner på den. Dricker dessvärre kaffe med mjölk 50/50 och det blir lite för många muggar om dagen.
Den kokosmjölken du nämner i receptet, smakar den inte kokos även när den inte är blandad med andra smaker? Och är den fet som grädde eftersom den används som det eller gör äggulorna jobbet?
Har letat ut lite recept jag ska göra när jag fyller, och moussen blir det absolut. Niger och tackar än en gång för trevlig läsning och ögongodis.

Svara
Sara 5 februari, 2014 - 12:53

Hej!
Den ser verkligen supergod ut!
Men jag har såklart en fråga 🙂
När du öppnar burken med kokosmjölk, så är det ju alltid en del av innehållet som är vattnigt. Använder du det med? Eller hur gör du?
Hälsningar Sara

Svara
Åse 5 februari, 2014 - 12:55

Hej! Så blir det inte i den kokosmjölken du ska använda: Santa Maria Extra Creamy. den är i tetrapack och inte vattnig/åtskild så som vanliga kokosmjölkar är.

Svara
Ammis 5 februari, 2014 - 08:25

Ska testa, ser hur gott ut som helst 🙂

Svara
Anette 4 februari, 2014 - 21:38

Jag gjorde denna idag men använde vanlig kokosmjölk då det inte fanns extra krämig i affären. Jag gjorde dubbel sats och hade en 86% 6 en 70% chokladkaka i.. men jag måste säga att jag inte alls tyckte att den var särskilt god. Tyckte varken om smak eller konsistens. Jag brukar älska chokladmousse men då gör vi den på grädde, äggulor & 70% choklad.. tror du att det kan vara den vanliga kokosmjölken som är boven i dramat?

Svara
Åse 5 februari, 2014 - 07:06

Hej! Ja det vågar jag nog påstå är orsaken 🙁 den krämiga ger en annan smak och konsistens.

Svara
Annjelica 4 februari, 2014 - 12:45

Jag gjorde detta igår, jag använde 85% chocklad, och det blev gudomligt, så len och god konsistens! Kommer absolut göra med kokosmjölk i fortsättningen! Grymt att det finns mejerifria godsaker! Tack för ett super bra recept Åse!

Svara
Åse 4 februari, 2014 - 16:32

Vad roligt att det smakade! =))

Svara
Maja-gräddnos 4 februari, 2014 - 11:26

Jag undra om man kan ta ekologiskt äkta vaniljpulver istället? Och hur mycket? 🙂

Svara
Åse 4 februari, 2014 - 11:27

Ja det kan du! Tror det brukar stå på paketet hur det ska doseras.

Svara
Sandra 4 februari, 2014 - 09:29

Mmm så gott det såg ut! Jag funderar på att börja med PF 16/8 men vill inte fasta alla dagar men har svårt att veta hur man lägger upp det tidsmässigt, hur rekommenderar du att äta om man vill fasta 4-5 dagar i veckan?

Svara
Åse 4 februari, 2014 - 09:52

Hur man lägger upp det spelar ingen roll så länge fastefönstret är längre än ätfönstret och gärna att om man har normala sov och ättider så skjuta på frukosten några timmar. Dvs så att du får ett fastefönster på 14-16 timmar. Detta kan du göra så ofta du vill.

Svara
Livehealthybehappy :) 3 februari, 2014 - 23:20

Mums! Önskar att jag gjort det här såhär på min födelsedag men det fick bli köpt prinsess-tårta istället 🙂 Gott det också förvisso men mycket mer socker (och e-ämnen) i.

Svara
Sara på Vardag.nu 3 februari, 2014 - 19:10

Jisses så gott det ser ut! 🙂

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 3 februari, 2014 - 18:50

Åh, det ser så ljuvligt och krämigt ut! Hoppas du är piggare imorgon!

Svara
Sarah 3 februari, 2014 - 18:46

Ser väldigt gott ut! Måste fråga, vad använder du för typ av choklad (tänker på märke, innehåll, prisklass etc). Jag. brukar köpa bättre choklad för strax över 50 kr och ta ngn ruta till mitt te men måste säga att snålgenen slår till lite här om jag ska använda till efterrätt eftersom i princip hela går åt.

Svara
Åse 3 februari, 2014 - 18:48

Jag köper Marabou premium oftast till sånt här. Jag äter choklad/efterrätter kanske 1 gång i månaden så då är jag inte så kräsen :))

Svara
sonja 1 april, 2020 - 13:37

jag brukar göra 12 portioner av den här och äta några per dag 😄 jag vispar äggvitan och blandar i den på slutet, när det svalnat lite, har blivit för kompakt utan den. vet inte hur detta recept ser så fluffigt ut på bild, kanske pga ljusare choklad? 🤔 men så slipper man fundera vad man ska göra av vitorna också. blir såå fluffigt & gott med vitorna i 👍🏼

Svara
Suzette - Ecolivia 3 februari, 2014 - 17:59

Ser otroligt gott ut. Chokladen ser väldigt ljus ut för att vara mörk choklad men ljus choklad är bäst så måste testa denna

Svara
Åse 3 februari, 2014 - 18:01

Blir ju så med tanke på att det är hela 4 dl kokosmjölk, så det blir ju typ av en ljusare choklad. (”ljus choklad” har ju mer uppblandning)

Svara
Linda 3 februari, 2014 - 17:52

Mmmmm! Lördag!

Svara
Angelica 3 februari, 2014 - 17:42

Hej!
Såå himla smarrigt detta ser ut!
Måste prova.
Vet du hur många kollisar det är i en portion?

Svara
Caroline 3 februari, 2014 - 16:56

Åh perfekt för mig som vill hålla nere på grädde. Men undrar om det smakar mycket kokos? Har väldigt svårt för kokos tyvärr..

Svara
Åse 3 februari, 2014 - 16:57

Smakar inte kokos alls som jag skrev 🙂 jag känner ingen skillnad på grädde och kokosmjölken.

Svara
Tina 3 februari, 2014 - 15:56

Det vattnas i min mun. Men skulle det funka med kakao o sötning tro?!

Svara
Åse 3 februari, 2014 - 16:00

Jag vågar tyvärr inte sia om det, jag gör alltid chokladmousse på riktig choklad =) Men prova och se!

Svara
sonja 11 februari, 2018 - 14:51

det funkar toppen! jag har gjort många gånger med kakao och sötning. det är ju det jag gör hemmagjord choklad med, så blir ju samma bara att det inte stelnat mellan 🙂 svingott också att göra choklad med kakaomassa, ska testa göra moussen med det och sötning nu 🙂

Svara
Angelica - Vardagsliv med LCHF 3 februari, 2014 - 15:38

Ojojoj vad gott!! Måste bara testas!! 🙂

Svara
Uppochhoppa 3 februari, 2014 - 15:20

Oj vad den såg len och fin ut! Luftbubblorna, de liksom verkligen gjorde något positivt med bilden tyckte jag – delikat och utsökt ser det ut, fasen, man kanske får prova det här med att köra lite sockerfritt! 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.