En helt underbar och mäktig chokladdessert som är så enkel att göra och därmed perfekt till många! Detta receptet kräver en bra mixer. Har du ingen mixer så har jag ett annat recept på Chocolate Pot de Creme som finns i min bok ”Lev Gott med LCHF och periodisk fasta”.
I går valde jag att spetsa med pepparkakskryddor för att göra den lite julig, såååå god!
Detta hamnar på mittt adventsfikabord på söndag!
Detta är väldigt mäktigt så jag sätter receptet för 8 st, på bilden har jag 6 creme bruléeformar men jag tycker att det blir lite för mäktigt så jag hade rekommenderat 8 mindre portionsformar.
Skriv ut
Chocolate Pot de Creme
Ingredienser
- 225 gr. mörk choklad
- 3 rumstempererade ägg
- 1 tsk vaniljessens eller vaniljpulver
- 1 1/2 dl hett starkt kaffe
- 1/2 tsk Santa maria pepparkakskryddor
Instruktioner
- Grovhacka chokladen och lägg i mixern tillsammans med ägg, vanilj och pepparkakskryddor.
- Kör på medelkraft tills allt gått ihop ordentligt.
- Fyll på med det heta kaffet genom inmatarlocket och kör i ca 1 minut tills det blivit en tjock krämig smet. Fyll åtta små formar och ställ kallt i ca 4 timmar.
Näringsinnehåll
- Portioner: 8
Gillar du receptet så dela eller gilla gärna inlägget!
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
26 kommentarer
Hej. Jag prövade att göra det här receptet, lite spontant en kväll och hade alla ingredienser hemma utom chokladen. Eftersom jag uppenbarligen hade huvudet under armen just då så tänkte jag att jag kunde använda kakao i stället. Hur allt skulle kunna stelna till en kräm på kakao tänkte jag inte på förrän efterrätten fortfarande rann dagen efter. Men – skam den som ger sig. Jag lade till en knivsudd bakpulver o mikrade smeten i en smord mugg. Störtgott! Muggbröd som kaffevariant. Lite vispad grädde gjorde det hela ännu lite festligare. Ska prova det riktiga receptet också snart 🙂
Haha härligt när man skapar något nytt när man gör ”fel” 😜 Så många nya bra recept som kommit till på så vis! 😁
Hur långt i förväg kan jag göra den? Vi ska ha den som efterrätt på söndag. Tack för en bra blogg 🙂
Någon dag blir ju bra! =)
Gjorde denna idag. Serverade den tillsammans med rårörda hallon och en matskedsklick grädde. Det var jättejättegott!! Men min mixer e så kass så det blev liksom som kaffesump i munnen när man åt hahaha. Men vadå.. det ska ju bara ner i ”lilla maggen” ändå så… det var bara till mig och sambon så 🙂 Får skaffa mig en sån där magic bullet grej. Det är ju snart jul 😉 Vad använder du för mixer?
Tusen tack för recept!!
Kramisar!
Hej Åse!
Jag vet inte riktigt var den här kommentaren platsar, så jag chansar på här:
Jag vill bara tacka dig för ditt suveräna moussakarecept! Jag har lagat detta massor av gånger, och alla blir lyriska när de äter den…så god, och inga onödiga kolhydrater!
Jag brukar bunkra lammfärs vid påsk (den håller minst nio månader i frysen), och sedan kan jag njuta av din goda moussaka året om!
Än en gång stort tack för ett fantastiskt recept!
Anna
Detta recept blev man rent lycklig av!!!
Förlåt men receptet står för 8 personer högst upp. Men i receptet står de fyll 6 små portions formar?
Ser jättegott ut måste prova 🙂
Ja jag skrev i inlägget att på bilden är 6 formar använda men jag rekommenderar 8 portioner för de är väldigt mäktiga och det bör räcka med 1/8 men du har rätt, jag ska ändra till 8 på båda ställena, det hängde inte med när jag ändrade 🙂
Alltså ett recept på lchf-vörtbröd skulle vara rätt grymt nu när julen närmar sig:)
Hade du någon särskilt sort chockad? Hur hög kakaohalt?
En riktigt bra och god choklad är ju att föredra, kakaohalten är ju en smaksak, desto högre ju mindre socker så klart.
högre kakaohalt kräver väl mer sötning 😉
Fast då kan man välja bättre sötning än vitt socker som annars chokladen är sötad med.
Men ingen bakchoklad då (finns ju 70% bakchoklad också) utan du menar en ”vanlig” Lindt typ med 70% uppåt?
Tycker förresten toppen att den är både gluten och mjölkfri!!
Åh, vad gott det lät. Provar nog att ha lite rom i!!!!
Aha ok ska genast kolla in det. Tack
Jag svarade i bloggen på samma fråga 🙂
Om man inte gillar kaffesmaken, går det att byta mot något annat?
Se ovan svar 🙂
Mumsigt!!!
Ska provas till helgen 🙂
Detta måste jag prova under helgen =P
Hej Åse, låter supergott.
Om man vill byta ut kaffet för barnen gillar inte det, kan man ta ngt annat istället?
kram
Det är det heta kaffet som gör att smeten går ihop. Mina barn tyckte det var jättegott! Kaffet smakar inte men du kan ju tex prova medhet kakao, det skulle nog fungera men kan inte lova.
Gjorde den i lördags när min mamma fyllde 70 år och jag hade middag för henne. Såååå god!