Chocolate Pot de Creme

27 november, 2014

En helt underbar och mäktig chokladdessert som är så enkel att göra och därmed perfekt till många! Detta receptet kräver en bra mixer. Har du ingen mixer så har jag ett annat recept på Chocolate Pot de Creme som finns i min bok ”Lev Gott med LCHF och periodisk fasta”.
I går valde jag att spetsa med pepparkakskryddor för att göra den lite julig, såååå god!
Detta hamnar på mittt adventsfikabord på söndag!
Detta är väldigt mäktigt så jag sätter receptet för 8 st, på bilden har jag 6 creme bruléeformar men jag tycker att det blir lite för mäktigt så jag hade rekommenderat 8 mindre portionsformar.

012A3530

Skriv ut

Chocolate Pot de Creme

  • Författare: åse falkman fredrikson

Scale

Ingredienser

  • 225 g mörk choklad
  • 3 rumstempererade ägg
  • 1 tsk vaniljessens eller vaniljpulver
  • 1 1/2 dl hett starkt kaffe
  • 1/2 tsk Santa maria pepparkakskryddor

Instruktioner

  1. Grovhacka chokladen och lägg i mixern tillsammans med ägg, vanilj och pepparkakskryddor.
  2. Kör på medelkraft tills allt gått ihop ordentligt.
  3. Fyll på med det heta kaffet genom inmatarlocket och kör i ca 1 minut tills det blivit en tjock krämig smet. Fyll åtta små formar och ställ kallt i ca 4 timmar.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 8

Gillar du receptet så dela eller gilla gärna inlägget!

24 kommentarer
0

24 kommentarer

JennieAnn Söderlind 7 december, 2016 - 14:14

Hur långt i förväg kan jag göra den? Vi ska ha den som efterrätt på söndag. Tack för en bra blogg 🙂

Svara
Åse 7 december, 2016 - 14:17

Någon dag blir ju bra! =)

Svara
Caroline 6 december, 2014 - 01:04

Gjorde denna idag. Serverade den tillsammans med rårörda hallon och en matskedsklick grädde. Det var jättejättegott!! Men min mixer e så kass så det blev liksom som kaffesump i munnen när man åt hahaha. Men vadå.. det ska ju bara ner i ”lilla maggen” ändå så… det var bara till mig och sambon så 🙂 Får skaffa mig en sån där magic bullet grej. Det är ju snart jul 😉 Vad använder du för mixer?
Tusen tack för recept!!
Kramisar!

Svara
Anna 2 december, 2014 - 17:23

Hej Åse!
Jag vet inte riktigt var den här kommentaren platsar, så jag chansar på här:
Jag vill bara tacka dig för ditt suveräna moussakarecept! Jag har lagat detta massor av gånger, och alla blir lyriska när de äter den…så god, och inga onödiga kolhydrater!
Jag brukar bunkra lammfärs vid påsk (den håller minst nio månader i frysen), och sedan kan jag njuta av din goda moussaka året om!
Än en gång stort tack för ett fantastiskt recept!
Anna

Svara
Kina Råberg 2 december, 2014 - 16:38

Detta recept blev man rent lycklig av!!!

Svara
vanessa 29 november, 2014 - 12:58

Förlåt men receptet står för 8 personer högst upp. Men i receptet står de fyll 6 små portions formar?
Ser jättegott ut måste prova 🙂

Svara
Åse 29 november, 2014 - 13:01

Ja jag skrev i inlägget att på bilden är 6 formar använda men jag rekommenderar 8 portioner för de är väldigt mäktiga och det bör räcka med 1/8 men du har rätt, jag ska ändra till 8 på båda ställena, det hängde inte med när jag ändrade 🙂

Svara
George 28 november, 2014 - 06:17

Alltså ett recept på lchf-vörtbröd skulle vara rätt grymt nu när julen närmar sig:)

Svara
Anja Noack Thordin 27 november, 2014 - 11:53

Hade du någon särskilt sort chockad? Hur hög kakaohalt?

Svara
Åse Falkman Fredrikson, 56kilo 27 november, 2014 - 12:42

En riktigt bra och god choklad är ju att föredra, kakaohalten är ju en smaksak, desto högre ju mindre socker så klart.

Svara
Eva 2 december, 2014 - 21:04

högre kakaohalt kräver väl mer sötning 😉

Svara
Åse 2 december, 2014 - 21:08

Fast då kan man välja bättre sötning än vitt socker som annars chokladen är sötad med.

Svara
Anja Noack Thordin 27 november, 2014 - 12:45

Men ingen bakchoklad då (finns ju 70% bakchoklad också) utan du menar en ”vanlig” Lindt typ med 70% uppåt?

Svara
Anja Noack Thordin 27 november, 2014 - 12:46

Tycker förresten toppen att den är både gluten och mjölkfri!!

Svara
Marielle Grahn 27 november, 2014 - 11:22

Åh, vad gott det lät. Provar nog att ha lite rom i!!!!

Svara
Mira Björklund 27 november, 2014 - 10:44

Aha ok ska genast kolla in det. Tack

Svara
Åse Falkman Fredrikson, 56kilo 27 november, 2014 - 10:43

Jag svarade i bloggen på samma fråga 🙂

Svara
Jenny Freed 27 november, 2014 - 10:36

Om man inte gillar kaffesmaken, går det att byta mot något annat?

Svara
Åse Falkman Fredrikson, 56kilo 27 november, 2014 - 10:44

Se ovan svar 🙂

Svara
Malin Henriksson 27 november, 2014 - 11:08

Mumsigt!!!
Ska provas till helgen 🙂

Svara
Sari Mämmioja 27 november, 2014 - 10:03

Detta måste jag prova under helgen =P

Svara
Marie Vinkler 27 november, 2014 - 10:20

Hej Åse, låter supergott.
Om man vill byta ut kaffet för barnen gillar inte det, kan man ta ngt annat istället?
kram

Svara
Åse 27 november, 2014 - 10:22

Det är det heta kaffet som gör att smeten går ihop. Mina barn tyckte det var jättegott! Kaffet smakar inte men du kan ju tex prova medhet kakao, det skulle nog fungera men kan inte lova.

Svara
Helena Bengtson 27 november, 2014 - 09:16

Gjorde den i lördags när min mamma fyllde 70 år och jag hade middag för henne. Såååå god!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.