Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Chocolate Pot de Creme


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 225 g mörk choklad
  • 3 rumstempererade ägg
  • 1 tsk vaniljessens eller vaniljpulver
  • 1 1/2 dl hett starkt kaffe
  • 1/2 tsk Santa maria pepparkakskryddor

Instruktioner

  1. Grovhacka chokladen och lägg i mixern tillsammans med ägg, vanilj och pepparkakskryddor.
  2. Kör på medelkraft tills allt gått ihop ordentligt.
  3. Fyll på med det heta kaffet genom inmatarlocket och kör i ca 1 minut tills det blivit en tjock krämig smet. Fyll åtta små formar och ställ kallt i ca 4 timmar.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 8