Chicken Cordon Bleu med honung- och senapssås

6 oktober, 2018

Här kommer ett supergott recept från Ät & Njut!
Muuuuuuums! kanske blir lördagens middag för er?

Foto: Lisa Wikstrand

Skriv ut

Chicken Cordon Bleu med honung- och senapssås

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

SÅS:

1 dl majonnäs
2 msk dijonsenap
msk ekologisk blomsterhonung
½ msk pressad citronjuice

KYCKLING:

4 kycklingfiléer
8 skivor goudaost
4 skivor rökt skinka
4 tsk dijonsenap
2 dl pofiber
2 uppvispade ägg
12 påsar fläsksvålar/flæskesvær


Instruktioner

Rör ihop ingredienserna till dressingen och ställ kallt.
Mixa fläsksvålarna i mixer och häll upp på tallrik.

Vispa ägget och häll upp på en annan tallrik.
På en tredje tallrik häller du upp pofiber.
Banka ut kycklingen med smörpapper mellan med kötthammare.
Salta och peppra på båda sidorna.
Lägg på skinka, ost och dijonsenap på kycklingskivorna, rulla sedan ihop från kortsidan, så tight du kan, och fäst med tandpetare.
Rulla först i pofiber, sedan i ägg och sist i fläsksvålsmjölet.
Stek dem gyllenbruna på medelhög värme i kokosfett och/eller smör.
Glöm inte att ta ut tandpetarna före servering.


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.