3,9K
Salladen:
1 romansalladshuvud
2 st grillade, skivade karrékotletter
1 knippe grillad sparris
1 paket knaperstekt bacon
Parmesanflagor
Karrékotletterna gneds först in i Tacokrydda och salt. (Jag blandar själv eller köper Spicemasters sockerfria)
Grillas sedan några minuter på vare sida. Låt vila i ca 7-8 minuter innan de skärs upp, i tunna skivor
Monter salladen och häll dressingen ver vid servering.
Korianderdressingen:
1 1/2 dl turkisk yoghurt
1/2 dl majonnäs
skalet av 1 lime
1 finriven vitlöksklyfta
1 kruka nerklippt koriander
flingsalt + svartpeppar
Blanda ihop ingredienserna till dressingen och ställt kallt innan servering
Hoppas det smakar!
I går förmiddag så visade Mitt Kök på TV en maträtt med skivad grillad karré i pitabröd och jag blev så sugen på att göra en sallad istället!
Egentligen är inte karré mitt favoritkött, men karré är väldigt smakrikt så tnkte ge det en chans!
Så det blev helt enkelt en Caesarsalladvariant med skivad karré och en korianderdressing till!
Fräscht, somrigt och gott.
Man kan givetvis använda t.ex. flankstek istället för karré!
Jag ber lite om ursäkt över alla mina koriandermaträtter här nu, jag har blivit hel skogstokig i koriander!?
Det är ngn Umamismak som min hjärna gillar lika mycket som lime, wasabi och makrill ?
Som tur är så bygger ju sällan rätterna på koriander utan är bara en krydda i som man lätt kan utesluta.
Salladen:
1 romansalladshuvud
2 st grillade, skivade karrékotletter
1 knippe grillad sparris
1 paket knaperstekt bacon
Parmesanflagor
Karrékotletterna gneds först in i Tacokrydda och salt. (Jag blandar själv eller köper Spicemasters sockerfria)
Grillas sedan några minuter på vare sida. Låt vila i ca 7-8 minuter innan de skärs upp, i tunna skivor
Monter salladen och häll dressingen ver vid servering.
Korianderdressingen:
1 1/2 dl turkisk yoghurt
1/2 dl majonnäs
skalet av 1 lime
1 finriven vitlöksklyfta
1 kruka nerklippt koriander
flingsalt + svartpeppar
Blanda ihop ingredienserna till dressingen och ställt kallt innan servering
Hoppas det smakar!
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
8 kommentarer
Älskar också koriander och detta recept lät ju supergott :)) //Victoria
Jag håller verkligen med om att allt du gör och lägger ut på din blogg Åse, ser och är så himla gott ! Jag gjorde detta igår och det var verkligen något extra med den goda såsen till och fläskfilé som jag använde.. Tack för all inspiration!
Vad roligt att det smakade! =) Tack för feedback! <3
Ser supergott ut! Caesarsallad är min absoluta favoritsallad, och detta lät som en god variant!
Allt du lagar ser SÅ gott ut , till och med karré 🙂
Kram Anette
Ser väldigt fräscht och gott ut ? Är receptet beräknat för 2 eller 4 personr?
2-4 portioner beroende på hur hungrig man är =)
Jag håller med dig Åse – koriander är beroendeframkallande! Älskar!