Brunkål i Crockpot

15 december, 2018

Innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore

I går gjorde jag en batch med brunkål i Crockpoten, så himla smidigt och sköter ju sig själv.

Brunkålen blir så magiskt god!

Jag brynte min brunkål först eftersom min Crockpot (HÄR) har en men det kan man faktiskt skippa för när jag gjorde kålpuddingen så blev det ju som brunkål och jag tycker inte att det blev någon direkt skillnad för den var ju inte brynt. Men jag brynte för jag gillar brynt kål, haha!

Jag har Fibersirap (sockerfri – HÄR) i min istället för vanlig sirap – men vill man ha sirap så självklart kan man ta det!

Buljong och fibersirap i kålen och på med locket! Inte svårare än så!

6 timmar så doftar det ljuvligt i hela huset 🌟

Sedan är det bara att frysa in brunkålen så är den klar till Julafton! 🎄

Skriv ut

Brunkål i Crockpot

  • Författare: Åse

Scale

Ingredienser

1500 g vitkål
smör att steka i
5 msk fibersirap eller mörk sirap
3 dl stark buljong eller skinkspad (jag tog 3 dl vatten och 2 oxbuljongtärningar)
1 msk soja
2 msk 12% ättikssprit


Instruktioner

  1. Skär bort stocken och strimla vitkålen. Smält smör i grytan eller stekpanna (i omgångar) och bryn kålen något.
  2. Koka upp buljong, ringla över sirap och soja och häll över buljongen. Salta och peppra något med vitpeppar. Sätt den på låg och låt den koka i 6 timmar.
  3. Smaka av kålen med ättikssprit och eventuellt mer fibersirap och salt, om det behövs.


Innehåller annonslänkar från Adviral
Min kod 56KILOOKT ger 20% på hela ordern, giltig tom 1/11.


Black Galaxy Marble / Golden Burgundy Marble / Emerald Satin / Black Reef Marble

11 kommentarer
2

11 kommentarer

Fredrik 16 december, 2018 - 10:31

Själv så testade jag rotsellerigratängen från boken på gårdagens middagsbjudning! Fick högst betyg och även den mest skeptiske blev positivt överraskad 🙂

Svara
Åse 16 december, 2018 - 10:49

Vad roligt att höra Fredrik!

Svara
Stina 15 december, 2018 - 19:24

Precis vad jag väntat på. Recept på brunkål utan sirap. Funderade först på cocosaminos men fibersrsirap är så klart kanon. Vi brukar bryna kplen när den ska ätas och tillsätter lite ättika för rätt sting.

Svara
Åse 16 december, 2018 - 12:29

Härligt det uppskattas! Ja bra idé att bryna på när den ska ätas1 MUMS

Svara
Nina 15 december, 2018 - 18:46

Ååå, tack!!!
Har avstått brunkål flera år pga sirapen. I år ska det njutas 💕

Svara
Åse 16 december, 2018 - 11:39

Härligt! Det är ju så gott!!

Svara
ÅsaS 15 december, 2018 - 16:19

Doftar ljuvligt..?! Därom tvistas det rejält.. Här säger familjen att det luktar prutt.. 🙊 Själv tycker jag väl det luktar.. ..hmmmm.. kål? Jaja, men hur och till vad äter ni brunkål? Hos oss (hos mamma) äter vi rödkål – till stek, köttbullar, prinskorv. Och DET är gott!
Nähä, fortsätta fixa och trixa här, för snart kommer födelsedagsgästerna.
Ha det! Kram 💕

Svara
Åse 16 december, 2018 - 11:15

haha ja men kål luktar ju prutt typ 😉
Brunkål?? Det ätr man ju till julmat! Speciellt här nere, även rödkål =) Hoppas ni fik det kalas i går! KRAM

Svara
ÅsaS 16 december, 2018 - 17:02

Tack, det var riktigt trevligt igår med kalas och att få träffa lilla familjen/släkten. Blir återseende på julafton och då _kanske_ det är en liten bebis också (bf 22:a…) och jag får kalla mig för faster! 🥰
Brunkål är nog betydligt vanligare neråt i landet, men hos oss har det nog aldrig serverats. Inte vad jag minns iaf. Kål tycker jag ju om, så kanske att det blir till att testa det i framtiden.

Svara
Camillapa 15 december, 2018 - 12:36

Wow, tack…och väldigt tacksam för crock pot recept ( bugar) 😉🙏
Och speciellt grönsaks tillbehör!😊

Svara
Åse 15 december, 2018 - 12:37

😁💕🌟

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.