Innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore
I går gjorde jag en batch med brunkål i Crockpoten, så himla smidigt och sköter ju sig själv.
Brunkålen blir så magiskt god!
Jag brynte min brunkål först eftersom min Crockpot (HÄR) har en men det kan man faktiskt skippa för när jag gjorde kålpuddingen så blev det ju som brunkål och jag tycker inte att det blev någon direkt skillnad för den var ju inte brynt. Men jag brynte för jag gillar brynt kål, haha!
Jag har Fibersirap (sockerfri – HÄR) i min istället för vanlig sirap – men vill man ha sirap så självklart kan man ta det!
Buljong och fibersirap i kålen och på med locket! Inte svårare än så!
6 timmar så doftar det ljuvligt i hela huset 🌟
Sedan är det bara att frysa in brunkålen så är den klar till Julafton! 🎄
Skriv utBrunkål i Crockpot
Ingredienser
1500 g vitkål
smör att steka i
5 msk fibersirap eller mörk sirap
3 dl stark buljong eller skinkspad (jag tog 3 dl vatten och 2 oxbuljongtärningar)
1 msk soja
2 msk 12% ättikssprit
Instruktioner
- Skär bort stocken och strimla vitkålen. Smält smör i grytan eller stekpanna (i omgångar) och bryn kålen något.
- Koka upp buljong, ringla över sirap och soja och häll över buljongen. Salta och peppra något med vitpeppar. Sätt den på låg och låt den koka i 6 timmar.
- Smaka av kålen med ättikssprit och eventuellt mer fibersirap och salt, om det behövs.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
12 kommentarer
Kan man använda kastrull istället? I så fall, behöver man öka mängden västska till en liter?
Själv så testade jag rotsellerigratängen från boken på gårdagens middagsbjudning! Fick högst betyg och även den mest skeptiske blev positivt överraskad 🙂
Vad roligt att höra Fredrik!
Precis vad jag väntat på. Recept på brunkål utan sirap. Funderade först på cocosaminos men fibersrsirap är så klart kanon. Vi brukar bryna kplen när den ska ätas och tillsätter lite ättika för rätt sting.
Härligt det uppskattas! Ja bra idé att bryna på när den ska ätas1 MUMS
Ååå, tack!!!
Har avstått brunkål flera år pga sirapen. I år ska det njutas 💕
Härligt! Det är ju så gott!!
Doftar ljuvligt..?! Därom tvistas det rejält.. Här säger familjen att det luktar prutt.. 🙊 Själv tycker jag väl det luktar.. ..hmmmm.. kål? Jaja, men hur och till vad äter ni brunkål? Hos oss (hos mamma) äter vi rödkål – till stek, köttbullar, prinskorv. Och DET är gott!
Nähä, fortsätta fixa och trixa här, för snart kommer födelsedagsgästerna.
Ha det! Kram 💕
haha ja men kål luktar ju prutt typ 😉
Brunkål?? Det ätr man ju till julmat! Speciellt här nere, även rödkål =) Hoppas ni fik det kalas i går! KRAM
Tack, det var riktigt trevligt igår med kalas och att få träffa lilla familjen/släkten. Blir återseende på julafton och då _kanske_ det är en liten bebis också (bf 22:a…) och jag får kalla mig för faster! 🥰
Brunkål är nog betydligt vanligare neråt i landet, men hos oss har det nog aldrig serverats. Inte vad jag minns iaf. Kål tycker jag ju om, så kanske att det blir till att testa det i framtiden.
Wow, tack…och väldigt tacksam för crock pot recept ( bugar) 😉🙏
Och speciellt grönsaks tillbehör!😊
😁💕🌟