Hej hej på er!
Inte är det en pigg bloggerskan som kikar in här. Två nätter med lite och hattig sömn då Alfons varit krasslig i magen sedan i går natt.
Definitivt mycket bättre nu men i gårkväll så fick han dessutom en allergisk reaktion och svullnade upp i munnen och hade klåda. Jag pratade med djursjukhuset som tyckte vi skulle avvakta och det gjorde vi. Det lade sig sedan och nu är det helt borta. Jag ska iväg sen och köpa lite vätskeersättning till honom för säkerhets skull.
Alltid jobbigt när djur och barn blir sjuka!
Solen lyser in här så jag har fått dra ner en rullgardin för att överhuvudtaget se skärmen hehe!
Jag ska fredagsstäda här sedan för i morgon blir det adventpynt! Första oplanerade helgen på hur länge som helst! Ska bli såååååå skönt och bara hemmamysa!
I veckan så åt vi en sååååå god svamptoast till kvällsmat!
Blev så akut sugen på det på eftermiddagen så jag gjorde kesobröd att ha som botten – jättelängesedan jag bakade det!
Det ÄR så gott!
Man kan använda valfri svamp, kantareller är ju gudagott!
Svamp och schalottenlök fräses ihop tills det fått fin färg och kryddas med salt och vitpeppar.
Här kan man välja att pudra över 2 msk mjöl för att reda men jag brukar bara hälla i grädde och reducera ordentligt, då tjocknar såsen.
Jag tycker att grädde behöver någon syra eller annan smaksättning för att inte bli för tam i smaken. Jg hade nog velat ha i en skvätt konjak här men det var visst slut!
En skvätt sherryvinäger gjorde susen!
Fördela svampstuvningen på brödet och strö över riven ost och tunna skivor brie! MUMMA!
Såååååå himla gott detta och ett enkelt sätt att göra en festlig måltid med lite ansträngning.
Här kommer receptet!
Skriv utSvamptoast med brie
- Portioner: 4
Ingredienser
4 skivor valfritt bröd
500–700 g svamp
1 schalottenlök
2 msk smör
(2 msk mjöl)
3 dl grädde
lite kin. soja
salt, vitpeppar
1/2 msk konjak eller balsamvinäger eller sherryvinäger
1 dl riven lagrad ost
100 g brie
0,5 dl hackad persilja
Instruktioner
Sätt ugnen på 225 gr.
Finhacka schalottenlök och skiva svampen. Fräs i smör tills det fått fin färg. Spara några skivor svamp till garnering.
Pudra över mjöl eller skippa och häll i grädden, låt reducera tills såsen tjocknat. Det går även att reda med färskost.
Rör ner konjak eller vinäger och smaka av med soja, salt och peppar.
Lägg brödskivorna på en plåt med bakplåtspapper.
Skär brieosten i tunna skivor. Fördela svampstuvningen på bröden, strö riven ost över och lägg bristen över.
Gratinera högt upp i ugnen i tills osten smält. Lägg upp på tallrikar och garnera med persilja och svampskivor.
Servera med lite bladgrönt och gärna småtomater i olika färger.
Servera med sallad och små tomater.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
1 kommentar
Otäckt när djur och barn blir sjuka sådär plötsligt och man inte vet vad de reagerat på. Hörde nyss på nyheterna om nån bakterie på Gotland som påverkat flertalet hundar..
Toast är ju så gott, och toppad med rikligt med svamp gör det ju ännu godare! Behöver du påfyllning av ”trattar” förresten? 😇
Kram, och njut helgen! Här blir det en hemmahelg med adventspyntande, trillande av julköttbullar och ett eller annat julbak. Man får passa på när tiden finns, för nu börjar det bli fullt fokus på jul på jobbet, med lååånga dagar..