Bonpas Côtes-du-Rhône med The fläskfilégryta!

av Åse

Någon här som tror jag känner mina muskler idag?? Aj..aj…aj..
Något säger mig att det är värre i morgon och då är det ju dags för gymet igen!! Haha
I går var det lillördag och det innebär att jag provar veckans vin från Vinguiden. I går var det en snygging vid namn Bonpas Côtes-du-Rhône. Ni har kanske sett att den körs på TV nu??
Här är filmen:
Sjukt snygg flaska tycker jag, känns lyxig! Och vi blev inte besvikna! Egendomen Bonpas, som  ligger mitt i hjärtat av Rhônedalen har producerat vin ända sedan 1318, då det låg ett kloster där så vinerfarenheterna verkar vara gedigna!
Detta fylliga rhônevin från 2011 passar till husmanskost, till goda ostar, vilt och lamm och smaken sägs vara ”förförisk på sydfranskt vis med eleganta toner av mörka körsbär, plommon och solvarma hallon. Den långa avslutningen är klassiskt örtpepprig och bjuder på balanserad fatkaraktär, lavendel och lakrits.”

Pris 89:-
IMG_3011
IMG_3012
 
[button color=”lightgray” size=”large” link=”http://utskick.vinguiden.com/bonpas-cotes-du-rhone-dom-alfant/?c=blogg_56ki” target=””]Kan beställas här[/button]
Betalt samarbete med Vinguiden.com, omdömet är mitt personliga.
Till detta goda vin gjorde jag en fläskfilégryta som blev SÅ GOD!!!
8 portioner
1400 gram fläskfilé
1 gul lök
2 röda paprikor
250 gram färska champinjoner
3 vitlöksklyftor
4 msk kalvfond
2 msk dijonsenap
2 msk tomatpuré
5 dl creme fraiche
3 dl grädde
1 dl torrt vitt vin
salt, peppar, ev kinesisk soja
2 dl riven lagrad, smakrik ost
Putsa och skiva köttet. Stek upp i smör.
Hacka lök, vitlök, champinjoner och paprika och stek upp i stekpanna.
Lägg kött och grönsaker i en lite större gryta/panna och rör ner grädde, creme fraiche och smaksättningar. Låt allt småputtra i ca 10 minuter. Smaka av och dra bort från pannan, rör ner osten.
Servera med valfritt tillbehör!
IMG_3015
 
IMG_3017
IMG_3020
IMG_3023

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

14 kommentarer

Julia 16 november, 2016 - 11:57

Väldigt irriterande att det alltid är taggarna gluten, mejerifritt fast det sällan är det!

Svara
Åse 16 november, 2016 - 12:11

Nu hänger jag inte med ett dugg? Taggar var? Och var i detta receptet hittar du gluten? Eller att jag skrivit att det är mejerifritt??
OM jag lägger ut ett recept på instagram och taggar det glutenfritt eller / och mejerifritt så ÄR det det. Samma gäller Pinterest. Däremot är alla recept på den här bloggen inte mejerifria men till 99% glutenfria sedan några år tillbaka.
Huruvida ANDRA taggar fel på insta eller Pinterest är inte mitt fel.

Svara
Julia 16 november, 2016 - 13:20

Om du googlar mejerifri fläskfilegryta kommer ditt recept högst upp. Troligtvis pga att din sida har taggarna mejerifri, glutenfri osv. Kanske går o ändra på något sätt?

Svara
Åse 16 november, 2016 - 13:33

Nej de har inte taggar alls, jag kan inte hjälpa hur Google indexar. Vill du göra grytan mejerifri hade jag använt kokosgrädde.

Svara
Marie-Louise 3 november, 2013 - 00:10

Jättegod gryta. Jag skippade osten och det funkade ändå. Kommer att finnas bland mina favoritrecept.

Svara
Tine Teglhöj 23 oktober, 2013 - 09:41

Hej, så din blogg by slump igår.
Hade tjejkväll igår kväll och gjorde denne fläskfilé gryta, det blev ett hit.
Tack!

Svara
Åse 23 oktober, 2013 - 11:41

Kul det smakade!!

Svara
Lisa 12 oktober, 2013 - 21:55

Nu har jag lagat denna gryta med fläskytterfilé, den var kalasgod ! vi njöt av den med stekt blomkål och broccoli och så ett glas rött. Så gott ! Tack för receptet,

Svara
Annika 10 oktober, 2013 - 17:41

Hej! Jag har letat på nätet efter information men hittar ingen. Det är så att jag ätit LCHF i ett halvår nu, bara gått ner tre kilo men är inte så jätteöverviktig. Men det är inte den uteblivna viktminskningen som är mitt problem. Ju ”duktigare” jag äter desto mer minskar sexlusten. Nu är den lika med noll. Har inget som helst intresse. Känns väldigt deppigt då jag och min man alltid haft ett fint sexliv. Kan du möjligen tipsa om var jag kan läsa om detta? Är jag verkligen ensam om att reagera så på LCHF? ”Alla” verkar ju uppleva det motsatta… Tack på förhand/Annika

Svara
Nadja 10 oktober, 2013 - 11:24

Visst är det en härlig känsla med träningsvärk?! Å ena sidan så öm och så ont, å andra sidan vetskapen om att jag gjort min kropp en tjänst. Ha en fin fin dag. Kram!

Svara
Julia 10 oktober, 2013 - 09:41

väldigt bra och fräscht inlägg 🙂

Svara
Marielle 10 oktober, 2013 - 09:40

Jag gör också en fläskfilégryta som är kanongod och brukar uppskattas av de som blivit bjudna på den. Den har hängt med ett tag, även innan jag började tänka och äta lchf, men vilken tur att den faktiskt är lchf!!! Njutning med gott samvete!
http://caffeconlatte.blogspot.se/2013/01/den-tal-att-upprepas.html

Svara
al68 10 oktober, 2013 - 09:30

Härligt med träningsvärk och JA det kommer bli värre imorgon, men det är skönt att träna bort den. Jag har med träningsvärk idag, har börjat köra ett nytt tuffare program på gymmet, så det känns. Snart bär det av hem från jobbet, slutar 11.00 idag, härligt………
Ha en skön torsdag kram kram

Svara
Åse 10 oktober, 2013 - 18:22

Du är GRYM!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.