Biffar med Grekisk grönsakspytt

22 oktober, 2021

Hej vänner!

Hoppas ni har en fin fredag!

Viiiiiilket väder va?
Jag håller mig lugn inomhus nu efter operationen i onsdags, ska sätta mig och skriva ett inlägg om det nu 💖 Vilken fin respons från så många, jag är helt överumplad!

Vem gillar inte allt-i-ett rätter? Jag gör! Enkelt och så kan man plocka det man vill =)

I dessa biffar hade jag nötfärs men jag ska genast göra dem igen med lammfärs! ÄLSKAR lammfärs! En god Chianti till detta – huuuur gott?

Smakrikt och ljuvligt gott (och nyttigt!) Hoppas ni provar detta 💚

Här kommer receptet! KRAM så länge!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Biffar med Grekisk grönsakspytt


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

Biffar:
900 g nötfärs eller blandfärs eller lammfärs
2 ägg
1 gul lök, riven
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl grädde (vatten eller mjölk går bra)
1 dl hackad persilja
salt, peppar

Pytt:
2 paprikor
1 rödlök, klyftad
1 ask romanticatomater eller liknande
46 delikatessrödbetor
46 delikatesspotatis (valfritt)
4 msk röd pesto
4 msk olivolja, salt & peppar
olivolja + röd pesto, salt, peppar,
150 g fetaost
2 stora nävar ruccola

Vitlökssås:
2 dl grekisk yoghurt (creme fraiche fungerar också!)
1/2 dl majonnäs (hemmagjord eller Hellmans)
1/2 dl färskost
1/2 vitlöksolo eller 2 vitlöksklyftor
salt och nymalen svartpeppar.
ev. 1-2 tsk honung eller sweet chilisås


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Skala eller skrubba rödbetor och potatis. Halvera.
Förkoka rödbetorna i ca 8 minuter. Låt rinna av.
Lägg på bakpappersklädd plåt. Salta.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
Kärna ur och skär paprikorna i större bitar. Skala och klyfta paprikan. Lägg ovanpå rotfrukterna. Rör ihop röd pesto med olivolja och klicka över, blanda. Sätt in i ugnen i 15 minuter. (* Under tiden gör biffarna)
Ta ut efter 15 minuter och lägg på de små tomaterna och fetaosten.
Sätt in igen i ca 10 minuter.
Ta ut och strö lite ruccola över vid servering.
* Blanda ihop ingredienserna till biffarna. Forma biffar med oljade händer och stek i smör/olivolja i 4 minuter på varje sida.
Servera med vitlökssåsen och lite kalamataoliver i skål.


Annonslänkar till Ellos

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag?
Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.