Apropå och alkohol

av Åse

Denna bilden belyser sockermängden bra i de olika dryckerna.
Här är artkeln.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

32 kommentarer

bibi 12 augusti, 2009 - 17:00

Hej Åse!

Har tidigare besökt ”fullt hus” när ni höll på med köksrenoveringen.Köket blev jättefint:), men jag registrerade mig aldrig eftersom jag är lite dålig på att lämna kommentarer.
Det jag funderar på är vad ni har för vitvaror?
Vi har lämnat in offerter för renovering men vitvarorna är en stor utgift.Det är inte säkert att det finns samma butiker här i norrland men det landar runt 55000:- för bara vitvarorna, och det utan vatten och ismaskin i kyl/frys.
Har du några bra tips och är ni nöjda med era produkter?

Birgitta

Svara
Åse 12 augusti, 2009 - 18:35

Hej Bibi! Vi har kyl/frys från Electrolux resterande vitvaror är Whirlpool via IKEA.
Vad spännanade med renovering runt knutarna!!

Svara
bibi 12 augusti, 2009 - 16:51

Det fungerar:) viktminskningen!!
Känner fortfarande lite sug efter mackor speciellt till morgonfikat på jobbet, men det försvinner nog.
Igår gjorde jag ugnspannkaka ala Lc. En vanlig till familjen och en med ägg, grädde och keso till mig, blev gott.
Tack Åse för inspirationen.

Svara
Anita 12 augusti, 2009 - 12:44

Måste testa tipset med VV Cidern, låter gott. Kul att du hittar tabeller mm att skriva om Åse. Ha en bra dag!

Svara
Aika 12 augusti, 2009 - 12:39

Villen bra lista! Cidertipset lät gott, ska provas!

Svara
Ingela 12 augusti, 2009 - 08:54

Torrt vitt vin och champagne får det bli framöver då! Det kan jag stå ut med! 🙂

Svara
Hanna 12 augusti, 2009 - 08:02

Tur att jag hade en Mini.åse med mig på jobbresan.. 😉 Det resulterade i – 1,6 kg!!

Svara
Åse 12 augusti, 2009 - 09:18

Grattis Hanna!!! Vad suuuuuuperbra jobbat hörru!!

Svara
Liza 11 augusti, 2009 - 21:26

Hejsan Åse! En fråga angående low carb och barn! Hur gör du med mat till dina barn? Jag har en dotter på 2.5 år och tänker att kombinationen så mycket fett och kolhydrater kan ju inte vara bra för henne? Tack på förhand!Hälsningar Liza

Svara
Åse 11 augusti, 2009 - 21:30

Det är inga konstigheter egentligen, jag ger barnen lite bra kolhydrater och sedan så äter de ju inte så mkt sås etc.
Lågfettsprodukter är ju inte heller bra iallafall. Förr fanns inga lightprodukter och mänskligheten har ju överlevt! Jag tror man ska avdramatisera LC lite, det handlar ju inte om att ÄTA överdrivet med fett utan att sluta äta massa snabba kolhydrater men hellre naturligt med fett och helfeta produkter – så som man alltid ätit dvs innan 80-90 talet då allt blev light.

Svara
Hanna 11 augusti, 2009 - 21:17

Jag som ska ut på lördag och tänkte unna mig några goda driknkar.. att se detta var ju sådär…!

Egentligen bra kanske men mne…

Svara
Bönan 11 augusti, 2009 - 21:12

Nä – vi skulle ju INTE låtsas om alkoholen i någon vecka eller så. Med tanke på alla kommentarer som erkände semester-nästan-alkoholism…
Men när jag väl närmar mig ett glas kommer det att vara torrt vitt vin i det!

Svara
Åse 12 augusti, 2009 - 09:19

Hahah förlååååt 😉
”Det hjärtat är fullt av, det talar munnen” står det ju i bibeln 😉

Svara
Sara 11 augusti, 2009 - 18:20

Tur att rödvin is the shit!!

Svara
Anna A 11 augusti, 2009 - 15:08

Det är hårda bud för en ölälskare som jag! Men håller med andra som skrivit att kallt torrt vitt vin eller ett fylligt rödvin slinker ner rätt bra det med!

Tack för all information du finner åt oss, du gör viktminskningsinformationen bekvämt lättåtkomlig. Nu kan man inte ens skylla på att man inte hade en aning 🙂

Svara
Viktoria 11 augusti, 2009 - 14:34

Snyft! Jag som älskar en kall öl en varm dag. Det är definitivt slut med det nu! Kallt, torrt, vitt vin är ju inte heller så dumt…. Men nu är det allvar för mig fr o m idag, nu är semestern slut och jag tänker hålla mig ifrån allt vad alkohol heter under tiden jag tar de tre sista kilona (väger 60 och vill ner till 57, startade på 69). Sen när målvikten är nådd blir det ett glas vitt vin ibland, no more beer efter att ha sett den listan. Du har väl satt igång med hårda tag nu efter semestern, hoppas det går bra för dig, men det gör det väl så duktig som du är. Ser i högerkanten att du inte är långt ifrån din målvikt. Heja dig!! Kram!

Svara
Åse 11 augusti, 2009 - 14:57

Lycka till!!

jadå, jag står ju still men satt igång nu så nu hoppas jag de sista kilona lossnar!

Svara
krille 11 augusti, 2009 - 14:19

Vet inte hur man ska tolka detta…verkar ju nästan nyttigt med sprit *lol*

Jag avstår från de flesta alkoholsorter för det mesta. När jag väl dricker blir det några öl, mest för att det är gott. Det får jag leva med vid dom tillfällena. Men det är intressant vilken skillnad det är.

Svara
Åse 11 augusti, 2009 - 14:56

Haha ja man kan ju tro det! nej ärligt så är det många källor som säger att ngt glas rödvin om dagen tom är nyttigare än vad det ställer till med!
Jag är ingen spritdrickare egentligen, dricker i princip bara drinkar när jag är ute. Jag tom förfestar på rödvin 😉

Svara
Petra 11 augusti, 2009 - 13:35

Oj vad du är duktig!!!
Och så många gånger, beundransvärt 😀

Var gärna med och tävla om ett smycke!
pinkie.blogg.se

Kram Petra

Svara
Maria 11 augusti, 2009 - 13:22

TACK för stapeln, kändes bra att luta sig emot… 🙂
japp nu börjar vardagen igen, men man kan ju fortsätta ha semesterkänslan i kroppen – utan att fylla på med attributen för den… alltså skära ner på godsakerna.
jag premierar hos PT ikväll, idag kommer jag att konditionstestas… känns lite spännande och framförallt väldigt motiverande! 🙂

Svara
Carolina 11 augusti, 2009 - 12:25

Hej hej! Har ju vart här innne flera gånger som du kanske märkt 😉 Jag har en liten fråga som rör mättnadskänslan. Jag har förra veckan och denna varit hungrig efter lunch. Har kört på kokt ägg o smör och ibland typ kycklinggryta med turkisk. Om jag inte riktigt blir mätt, tycker du jag ska öka fettet då? Jag håller ju på att gå ner i vikt och vill egentligen inte äta mer än 1500-1700 kcal per dag. Vad tror du? Är rädd att äta för lite fett men vill samtidigt inte öka i vikt. Är du hungrig ibland?

Svara
Åse 11 augusti, 2009 - 12:39

Haha nej jag har dålig koll på vilka som är inne och läser 🙂

Blir du inte mätt tycker jag att du ska öka fettet, antagligen gör det att du ändå äter mindre mat ich håller dig inom samma energimängd ändå.

Svara
Carolina 11 augusti, 2009 - 13:02

Oki då ska vi se hur jag gör nästa gång det är dags för käk! Tack för snabbt svar, hoppas dina hårda bud lönar sig!

Svara
Mia Dahlberg 11 augusti, 2009 - 11:02

Synd att man inte dricker vin då trots hårt tränande i flera år ,men tipset på egengjord cider ska absolut testas. Kram

Svara
Anna-Lena 11 augusti, 2009 - 09:55

Skönt att man inte gillar öl heller. Fick ett tips på hemmagjord cider på VV i våras. 3 cl vodka, 3 cl funlight (vilken smak man vill), fyll på med Sprite light. 1 points och skit gott. Har blivit några såna här i sommar, men mest rött vin som jag gillar.

Ha en bra dag!

/A-L

Svara
Åse 11 augusti, 2009 - 10:05

TACK för tipset!!! Det antecknar jag!!

Svara
Åse 13 augusti, 2009 - 18:41

Jag insåg ju att det är ungefär så jag brukar blanda! Jag tar 3 cl päronvodka, 3 cl päron fun light och fyller upp med Sprite Zero, smakar som cider ja!!!

Svara
cecilia 11 augusti, 2009 - 09:16

Sån tur att jag oftast dricker vin!!!!

Svara
Åsa N 11 augusti, 2009 - 09:05

ÄNTLIGEN tycker jag bäst om det som är minst ”onyttigt”. Dricker aldrig öl eftersom jag inte tycker om det, men däremot så älskar jag vin, vilket det har blivit alldeles för mycket av denna sommar, precis som det brukar. Men nu är ordningen återställd. Vin på helgen endast.

Drinkar försöker jag så långt det går använda light läsk till. Men får jag bara mitt vin så är jag nöjd, ha ha.

Mycket bra diagram.

Kram

Svara
Åse 11 augusti, 2009 - 09:13

Jag jag håller med!!! Och det var nog det som gjorde att jag behöll vikten på Mallis och inte gick upp – drack i huvudsak bara torrt vin, 2-3 drink blev det men då var det egenligen bara Strawberry Daquiri 🙂

Svara
Linruz 11 augusti, 2009 - 08:39

Tack för tipset.
Då blir det drinkar medlightläsk som gäller i höst då för min del.
kram kram

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.