God middag raringar!
Sorry min frånvaro sista dagarna, vi var ju i Göteborg på en hejdundrande releasefest i onsdags och i torsdags var jag, syster, granne Anna och hennes mamma på en trevlig bubbelprovning på Mollbergs, i går var jag slö, slapp och likgiltig – haha! Ungefär så =)
Hade en begynnande förkylning itorsdags/igår men *ta i trä* det känns som den vände! HOPPAS!
Igår var jag sugen på fisk hela dagen – kan verkligen få sådan cravings på fisk och skaldjur! Är ju sådan umami!
Det här är en av de godaste maträtterna jag vet och igår så ändrade jag lite i receptet, blev om ngt ÄNNU godare!
Jag lade till knaperstekt bacon och sedan hade jag både fisksås och tamarisoja i såsen – EXTRA Umami!
Var bara försiktig så ni börjar med lite, såsen får inte bli för salt då både ost och bacon har sälta.
Till det serverade jag ägghack med gräslök och lite het chilisås – Åh detta blev GOTT
Skriv utÄdelostbakad torsk med bacon & ägghack
- Portioner: 4
Ingredienser
4 torskfiléer á 150 g
salt, vitpeppar
150 g bavaria blue eller brie eller lagrad ost
1 paket bacon
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1/2 dl vitt vin, torrt
salt, eller fishsauce
tamarisoja
vitpeppar
6 kokta ägg
3 msk klippt gräslök
salt, peppar
lite het chilisauce
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Lägg de tinade och avtorkade torskfiléerna i en smord ugnsform, salta och peppra något.
Knaperstek baconet. Skiva ädelosten och lägg över fisken. Strö baconet över.
Koka upp creme fraiche, grädde, vitt vin och smaka av med lite fishsauce, tamarisoja och vitpeppar. Häll över fisken och gratinera i 20 minuter. Under tiden koka äggen. Skiva dem på båda hållen med en äggdelare och blanda med gröslök, lite salt & peppar och klippt gräslök.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
1 kommentar
Blir ju jätegungrig när man ser detta.
Ha en fortsatt bra lördag.