Somrig fruktglass

10 maj, 2016

Glass, glass i stora lass!
Ja nu kommer sommaren med alla glasstillfällen, framför allt för barnen!
Jag vill ju alltid försöka ge dem bättre alternativ och den här glassen älskas av både mina barn och grannbarnen! ”Smoothieglass” som grannpojken Theo kallar den 🙂
012A4418
Glassformen hittade jag hos Bagaren och Kocken
Supersmidig!!
012A4429
Så här gör jag!
Man kan variera den här lite som man vill. Ibland har jag bara banan och mango och ibland även jordgubbar i. Den blir godast med banan, jordgubbar och mango!
Som vätska använder jag ibland vaniljyoghurt (innehåller ju en del socker blir dock inte mkt per portion) , ibland vanlig grekisk naturell yoghurt och ibland vispgrädde! Prova er fram efter era preferenser!
Skriv ut

Somrig Fruktglass

  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 liten banan
  • 100 g frusna jordgubbar
  • 100 g frusen mango
  • 1,5 dl vaniljyoghurt eller grädde
  • ev. lite honung

Instruktioner

  1. Mixa i mixer till slät konsistens, frys in med glassbehållare.

Näringsinnehåll

  • Portionerr: 4

Har du lagat detta receptet?

Tagga @56kilo.se på instagram och hashtagga det #56kilo

Print Friendly, PDF & Email

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Ewa 11 maj, 2016 - 15:52

Hej Åse!
Detta glassrecept måste testas till barnbarnen. Tror säkert att mormor/farmor blir poppis då. Det är nog många som vill prova receptet och formarna för dom är tillfälligt slut hos Bagaren och Kocken.

Svara
Åse 12 maj, 2016 - 10:41

Oj då! haha minsann, då får vi hoppas de kommer i lager snart igen! De är verkligen superbra! KRAM

Svara
Jenjo 10 maj, 2016 - 16:01

Så där, nu har jag läst ikapp mig lite grann. Verkar verkligen som om er Göteborgsresa var HELT fantastiskt. Precis så där som man vill ha när man unnar sig en liten tripp. 🙂
Och det här med glassformarna gillar jag. Det måste jag nog införskaffa för det låter ju riktigt smarrigt. 🙂
Ha det bäst! <3

Svara
Sandra 10 maj, 2016 - 14:24

Kan man använda sig av färska jordgubbar och färsk mango eller måste man frysa de först? 🙂

Svara
Åse 10 maj, 2016 - 14:27

Det ska gå alldeles utmärkt att använda färskt misstänker jag! jag har alltid frukt fryst så därför jag använder det =)

Svara
Malin 10 maj, 2016 - 14:00

Hejsan
Hur länge behöver den ligga i frysen innan man kan njuta av den? ?

Svara
Åse 10 maj, 2016 - 14:03

Jag rekommenderar att man förbereder dagen innan så är man säker på att den är klar 🙂

Svara

Lämna en kommentar