Somrig fruktglass

av Åse

Glass, glass i stora lass!
Ja nu kommer sommaren med alla glasstillfällen, framför allt för barnen!
Jag vill ju alltid försöka ge dem bättre alternativ och den här glassen älskas av både mina barn och grannbarnen! ”Smoothieglass” som grannpojken Theo kallar den 🙂
012A4418
Glassformen hittade jag hos Bagaren och Kocken
Supersmidig!!
012A4429
Så här gör jag!
Man kan variera den här lite som man vill. Ibland har jag bara banan och mango och ibland även jordgubbar i. Den blir godast med banan, jordgubbar och mango!
Som vätska använder jag ibland vaniljyoghurt (innehåller ju en del socker blir dock inte mkt per portion) , ibland vanlig grekisk naturell yoghurt och ibland vispgrädde! Prova er fram efter era preferenser!
Skriv ut

clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Somrig Fruktglass


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 1 liten banan
  • 100 g frusna jordgubbar
  • 100 g frusen mango
  • 1,5 dl vaniljyoghurt eller grädde
  • ev. lite honung

Instruktioner

  1. Mixa i mixer till slät konsistens, frys in med glassbehållare.

Nutrition

  • Serving Size: 4

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

9 kommentarer

Amelija 11 juni, 2023 - 11:07

Supergod glass fast jag använde mig av hallon istället för jordgubbar det blev ändå gott

Svara
Åse 12 juni, 2023 - 12:27

Roligt att det smakade!

Svara
Ewa 11 maj, 2016 - 15:52

Hej Åse!
Detta glassrecept måste testas till barnbarnen. Tror säkert att mormor/farmor blir poppis då. Det är nog många som vill prova receptet och formarna för dom är tillfälligt slut hos Bagaren och Kocken.

Svara
Åse 12 maj, 2016 - 10:41

Oj då! haha minsann, då får vi hoppas de kommer i lager snart igen! De är verkligen superbra! KRAM

Svara
Jenjo 10 maj, 2016 - 16:01

Så där, nu har jag läst ikapp mig lite grann. Verkar verkligen som om er Göteborgsresa var HELT fantastiskt. Precis så där som man vill ha när man unnar sig en liten tripp. 🙂
Och det här med glassformarna gillar jag. Det måste jag nog införskaffa för det låter ju riktigt smarrigt. 🙂
Ha det bäst! <3

Svara
Sandra 10 maj, 2016 - 14:24

Kan man använda sig av färska jordgubbar och färsk mango eller måste man frysa de först? 🙂

Svara
Åse 10 maj, 2016 - 14:27

Det ska gå alldeles utmärkt att använda färskt misstänker jag! jag har alltid frukt fryst så därför jag använder det =)

Svara
Malin 10 maj, 2016 - 14:00

Hejsan
Hur länge behöver den ligga i frysen innan man kan njuta av den? ?

Svara
Åse 10 maj, 2016 - 14:03

Jag rekommenderar att man förbereder dagen innan så är man säker på att den är klar 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!