Räkor i Kokos- och jordnötssås Thai

13 april, 2017

Alltså, detta blev sååååå gott!
Lillörda i går och då dricker vi något gott och äter gärna lite extra gott – även i renoveringsmode utan matplats =) (Målaren klar nu förretsen! Sååååååå bra det blev!! Vilket ljus!)

Jag hade en påse kokta Vannameiräkor i frysen (ASC) som jag tog fram. Litar du inte på ASC märkningen kan du använda dig av Kungsräkor eller vanliga räkor istället.
Det här blev en riktigt grymt god och hälsosam måltider, mejerifri och med gott om Selen och Kelp från räkorna och sjögräsnudlarna! Perfekt Kom-i-form rätt 😉




Guuuuuuuudagott!!


Lite sport att pilla bort stjärtarna efter man hällt upp 😉 Ett tips är att göra det innan =)

Skriv ut

Räkor i Kokos- och jordnötssås Thai

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4

Ingredienser

  • 600 g skalade, kokta Vannameiräkor
  • 
2 vitlökskftor, pressade
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk röd chili fliakes
  • 2 msk kokosolja utan smak
  • 1 gul lök, finhackad
  • 1 gul paprika, tärnad
  • 4 dl kokosmjölk, santa maria creamy
  • 2 msk Fish Sauce
  • 1 msk tamarisoja eller thai soja
  • 3 msk jordnötssmör, sockerfri
  • Juice från 1 lime
  • 1 msk färsk ingefära
  • 300 g sjögräsnudlar, klippt i 8 cm bitar
  • 1 dl färsk koriander
  • 1 st Pak choi
  • Kokosolja att steka i

Instruktioner

  1. Marinera räkorna en stund i kokosolja, salt, chili flakes och vitlök.
  2. Fräs lök och paprika i kokosolja tills det mjuknat.
  3. Rör ner kokosmjölk, fishsauce, jordnötssmör, limejuice, ingefära och låt allt sjuda några minuter.
  4. Rör sedan ner pak choi och koriander och sjögräsnudlar och låt sjuda någon minut innan räkorna rörs ner. Smaka av. Strö lite koriander ovanpå vid servering.

 

Du kanske också gillar

8 kommentarer

Jill 24 oktober, 2018 - 05:07

När har du i kokosmjölken?

Svara
Åse 24 oktober, 2018 - 07:48

I punkt 3, med övriga ingredienser. Har uppdaterat receptkortet nu.

Svara
Marie 17 oktober, 2018 - 20:21

Älskar dina recept och får mycket inspiration. Är dock helt nybörjare med pak choi, aldrig använt. Hur gör jag med den? Ska hela med, bladen också? Skivas, strimlad?

Svara
Åse 18 oktober, 2018 - 08:38

Kul att höra!
Du kan steka den hel eller dela den och steka eller skiva, allt funkar =) Skär bort den hårda stammen bara

Svara
Sandra Peters 14 oktober, 2018 - 15:13

Hej,
har nu levt efter LCHF i snart 2,5 år. De första 2 år och 2 månader pendlade jag mellan måttligt och liberalt… så kände mig väl bättre men med vikten hände det inget. Sedan Augusti nu har jag börjat med verkligen strikt LCHF. Och vad ska jag säger – känner utmärkt, börjat med sport ( simningen) igen och otroligt gått ner i sagolika 14 kg. Upptäckte din blogg av en slump men nu har jag provat så många recept fram för allt ”bröd” ersättningen. Att livet bara blev rikare som LCHF – Tjej. Det är lite så där med att hitta recept som min make också tycker om och därav hitta jag här väldigt många. Så tack så jätte mycket för all inspiration vid mitt strikt LCHF matbord.

Svara
Emma 22 april, 2017 - 17:26

Blev inspirerad och testade detta recept, men bytte ut räkorna mot kyckling. Blev supergott!! Kommer definitivt lagas igen! Tack för en superbra sajt! Har ätit LCHF i två veckor nu och är inne på sidan flera gånger om dagen 🙂
Så spännande att känna kroppen ställa om!

Svara
Åse 23 april, 2017 - 14:48

Roligt det smakade! och grattis till din nya livstil! Visst är det coolt när kroppen ställer om sig!? Varmt lycka till! =)

Svara
Gourmettjejensblogg 16 april, 2017 - 08:34

Vilken måltid. Vacker för ögat också:-)

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.