Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Räkor i Kokos- och jordnötssås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 from 2 reviews

Ingredienser

600 g skalade Vannameiräkor
2 vitlökskftor, pressade
1 tsk salt
1/2 tsk röd chili fliakes
2 msk kokosolja utan smak
1 gul lök, finhackad
1 paprika, tärnad
4 dl kokosmjölk, santa maria creamy
2 msk Fish Sauce
1 msk japansk soja, gärna tamari
3 msk jordnötssmör, sockerfri
1 msk färsk ingefära
300 g sjögräsnudlar, klippt i 8 cm bitar
1 dl färsk koriander
1 st Pak choi
Juice från 1 lime
Kokosolja att steka i


Instruktioner

Fräs räkorna snabbt i het panna i kokosolja, salt, chili flakes och vitlök. Lägg upp på tallrik.
Fräs lök och paprika i kokosolja tills det mjuknat.
Rör ner kokosmjölk, fishsauce, soja, jordnötssmör, ingefära och låt allt sjuda några minuter.
Rör sedan ner pak choi och koriander och sjögräsnudlar och låt sjuda någon minut innan räkorna rörs ner tillsammans med limejuice.
Smaka av. Strö lite koriander ovanpå vid servering.