Jag köpte ju som jag berättade i går Blending Bliss mixer för tortilla och valnötsbröd och nu har jag provat båda! Båda var riktigt bra men när jag gjorde tortillamixen i går så var det ganska likt mitt andra tortillarecept på pastareceptet så med lite matematik och samma ingredienser som i Blending Bliss mixen så gjorde jag tortillas i dag! De smakar precis som Blending Bliss mixen och utgår från exakt samma råvaror.
3 stora tortillas:
2 dl mjölk
2 ägg
50 g riven ost
2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1,5 dl pofiber
1 tsk bakpulver
2 krm salt
olja
Sätt ugnen på 200 gr.
Värm mjölken så den blir ljummen.
Vispa ihop ägg, riven ost och mjölk.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Blanda ihop allt till en deg och låt svälla i 10 minuter.
Ta en stor klump och lägg på bakplåtspapper som du penslat med olja. Lägg plastfolie ovanpå och kavla sedan ut till en 3 mm platta. Använd en skål som är ca 22-23 diameter som utskärare. Skär runt om skålen och ta bort överflödig deg.
Ta av foliet och pensla med olja och baka av i 10 minuter. Ta ut tortillan när den börjar bli brun på kanterna.
Låt svalna under bakduk sedan och fyll med favorittillbehören!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
82 kommentarer
[…] har ju ett annat recept på Wraps/Tortillas här på bloggen men ville ha ett utan ost i. En variant på denna wrapen hittade jag i Kristina […]
[…] därför vegetariska Enchiladas. Jag gjorde dessutom egna tortillabröd från Åse. Länk hittar du >>>HÄR<<<. Jag kavlade dem rätt tunt så jag fick ut 5 st. De blev […]
[…] Det är fredag och det är idag som 73 % av alla svenskar äter tacos, vad passar då bättre än ett recept på glutenfria tortillabröd? Jag testade en annan variant för några veckor sedan men det här klår det gamla med hästlängder: LCHF tortillabröd […]
[…] I kväll blir det pizza! På mitt tortillarecet, […]
[…] tortillabröd eller bara som en sallad. Recept på tortillabröd bakade utan mjöl kan du hitta här. Vill du göra tortillabröd med mjöl kan jag tipsa om Jonas Crambys recept som du hittar […]
[…] Servera kebaben i tortillabröd/pitabröd eller i romansalladsblad om du vill ha glutenfritt alternativ utan så mycket kolhydrater. Vill du göra hemmagjorda tortillabröd kan jag tipsa om Jonas Crambys recept som du hittar här. Recept på tortillabröd bakade utan mjöl kan du hitta här. […]
Min 17-åriga gjorde dessa igår kväll och överraskade mig med tortillas när jag kom hem från jobbet. Det var nog det bästa jag upplevt näst efter hemmagjord bearnaiseså!!!!
Det är inte sista gången vi gör dessa
Kul att höra!!
Dessa måste jag testa. Jag brukar göra egna glutenfria tortilla (glutenfritt mjöl) till min son (han har en speciell diet, funkar ej med LCHF) och steker dem i stekpanna. De blir supergoda. Går det att steka dessa i stekpanna också tror du eller är det bättre i ugn? Tack för en jättebra blogg
Hej
Den här tortilla recept har jag använt som du men idag
provade jag att göra piroger och stekte
dom i pannan( värme på 3-4 av möjliga 6) i raps
olj. Hela familjen ny favorit slappades.
Tusen tack för inspiration
Med vänlig hälsning,
Alma
Åh vilket kul tips!! Det ska jag prova!!
Hej! Blev så sugen att testa att göra piroger jag också! Gjorde du liksom en ”pirog” av tortillabrödet och sen stekte du alltihop i en stekpanna, eller var det en vända i ugnen först? Med vänlig hälsning, Josefina
Hej jag undrar vad jag gör för fel då jag inte får loss foliet från degen efter jag har kavlar ut (ja jag har oljat). Har du något speciellt folie eller vad. Vill ju verkligen lyckas :/
Hej! Har du bakplåtspapper? Inte smörpapper?
Vet ej vad jag gjort för fel, men något stämmer uppenbarligen inte. Mina tortillas ser jättefina ut, men samtliga sitter i princip fastlimmade på bakplåtspapperet trots att jag smörjde in med olja före.
Höjden av besvikelse att vara hungrig som en varg och sen inse att man slösat bort ~40 minuter på ingenting. :/
Har alltid älskat att göra quesadillas med chevre, parmaskinka och lite honung och sedan slänga på grillen. Idag har jag provat detta med dessa tortillas i stekpannan med mktsmör, blev kanon! Ett annat tips är att göra en god kycklingröra (varm) ha den på halva tortillabrödet, vräka på ost, vika och lägga stekpannan. Supergott med sallad till.
Hej! Kan man ha grädde i stället för mjölk till tortilla-receptet?
javisst!
[…] Idag fick jag ett infall och googlade lchf tortillabröd. Tog första bästa träff och satte igång Det var dock inte vem som helst som stod för receptet utan Åse på 56kilo. […]
Går dom att frysa? Så man slipper stå och göra inför varje gång. Smidigare om man kan baka ett helt gäng och ha i frysen.
ABSOLUT!
[…] gick jag efter kära Åse’s recept som ni hittar här! Riktigt gott faktiskt, godare än det vanliga man köper med 1000 e-ämnen […]
[…] göra tortilla bröd enligt detta recept, https://56kilo.se/tortilla-lchf, men glömde fiberhusken och tyckte det blev rätt bra, dock tänker jag att man borde kunna skippa […]
Tack för bästa tortillareceptet!
[…] är ju ett måste. För alla. Tur då att allt går att göra lchf. Guacamole gör jag så här. Tortillabröden använder jag även till wraps med alla möjliga […]
[…] breads turned out delicious. The recipe I found here at a Swedish low carb sight Ingredients: 2 dl milk 2 eggs 50 grams grated cheese 2 msk psyllium seed husk 1,5 dl pofiber […]
Provide just Baka dehär. Hilmarns vad positivt överraskad jag blev. Jättegoda verkligen. Jag tänker att jag ska servera dem även som ryska blinier – med smetana och fiskrom…
Smarrigt!! Blir nog super!!
Jag testade dessa i våras. Supergott verkligen! – Gjorde härom dagen små blinier av några tortillias jag hade i frysen med lax, gräddfil, pepparot, rom och hackad rödlök.. Perfekt.
Har sedan i våras experimenterat lite, med detta och några andra recept som inspiration och fått till ett tunnbröd som är saftigt och lite nötigt. Tanken var främst att det skulle vara lättbakat så man kan käka det varje dag.. 🙂
Tänkte du kanske skulle vara intresserad av testa det.. https://matfysik.wordpress.com/2013/09/04/lchf-tunnbrod-low-carb-soft-tortilla-bread-delicious/
Tack för en grym blogg.
[…] Igår blev det däremot inget bröd eftersom jag inte hann. Recept på tortilla hittar jag hos 56kilo.se och tacokryddan har jag svängt ihop själv. Den färdiga tacokryddan innehåller smakförstärkare […]
[…] (Receptet hittade jag hos Åse.) […]
Detta måste jag testa. Men kan man frysa dom? Vore ju underbart att göra några stycken o frysa in. =)
[…] Jag har fått ett önskemål om att lägga upp receptet på tunnbröden jag har gjort vilket jag självklart ska ordna. Dessa kan göras till tortillabröd och brytbröd också, det beror bara på storleken på dem och hur länge du har dem inne i ugnen. Receptet är taget från 56 kilo’s blogg. […]
[…] – LCHF Tortillabröd (se recept här) med tacokryddad köttfärs, tomater, gurka, gul paprika, gucamole, riven ost och […]
[…] ikväll. Dom blev lika goda som sist och är riktigt enkla att göra! Grundreceptet kommer ifrån Åse men jag har valt att byta ut mjölken mot grädde/vatten av den enkla anledningen att jag aldrig […]
Tror du man kan frysa detta bröd eller är det bäst att använda det på en gång?
[…] kommer direkt från 56 kilos blogg, tack […]
Vilket toppen recept!!
Och smidiga att vika 🙂
Använde silikonöverdrag till min vanliga kavel och lite olja så gick det fint att kavla utan några problem 🙂
Dessa kommer absolut att göras igen!
Vet någon om de går bra att frysa? Är de lika smidiga efteråt?
ett tips är att rulla in kavlen i gladpack så går det lättare att jobba ut degen 🙂
[…] https://56kilo.se/tortilla-lchf/ […]
Halleluja moment här!! Satan va gott det blev.:)
Jag gjorde halva wrapen med grillad kyckling, sallad, chunky salsa och gräddfil. Gott! Den andra halvan blev med grillad kyckling, små cornicons och en sås gjord på majjonäs och vitlök, spädde lite med vatten och fick en lite tunnare supergod sås. My god va gott. Nästa gång ska jag testa att grilla brödet lite och se om det blir lite knaprigare. Tack snälla för detta recept.
Kram
Låter suuuuuuuper!! ;))) kram!
Hur fick du dina så tunna? Tyckte jag kavlade ut dom väldigt tunt, men de blev jättetjocka 🙁 Går ju inte att använda. Vet inte vad som blev fel…
Kavla, kavla! 🙂
Jättebra blogg!!
Undrar hur mycket kolhydrater ett tortilla bröd innehåller?
[…] tänkt prova att göra tortillabröd till tacosen Men tiden räckte inte till Share this:TwitterFacebookGillaGillaBe the first to like […]
[…] tänkt prova att göra tortillabröd till tacosen Men tiden räckte inte […]
Helt otroligt , mega, superduper gott!! Det blev ju kanonbra tortillas 🙂
Nu återstår bara att fylla dom med sallad och tacos-kyckling, mums!
Trevlig helg Åse!
Kjære Åse, du har akkurat reddet taco-fredag! 😀 Tror jeg. Skal gi disse et forsøk! Ja, og så skal jeg lage kanelbullerna og lese meg igjennom resten av bloggen din samtidig som jeg spiser de. 😀
Haha ja det tycker jag låter som en bra idé! :))
Jag provade dessa idag. Eftersom vi inte hade pofiber hemma, bytte jag ut det mot sojamjöl. Jag har inte koll på om det är någon skillnad i kolhydraterna, men eftersom jag är mer liberal lågkolhydratkostare än LCHF:are, så funkade det för oss. Och det blev jättegott intygade hela familjen – från knodd till medelålders. 🙂
Jag penslade bullarna med olja innan jag lade på plastfolie och kavlade och det funkade bra. Det gick lätt att få ut platta, fina kakor och lika lätt att dra av plasten.
Tack för en toppenblogg!
KUl!! =))
[…] sådana helt enkelt! Receptet nedan är helt och hållet lånat från Åses blogg som ni hittar här. Jag valde att göra 4 mindre tortillabröd istället för 3 stora men fick inte alls mina lika […]
När jag penslat tortillan med olja strödde jag på pizzakrydda och lite flingsalt .
Fyllde sen med ruccolasallad , brie , stekt bacon och skivad tomat , blev en lyxig ” cafe” macka .
Ett litet tips, fast det kanske inte funkar på tortillabröden…
När jag gör lchf-pasta (ägg, färskost och fiberhusk) låter jag det svälla efter jag brett ut det på plåten. Mycket mycket lättare att bre ut medan den är rinning. Slipper dubbla papper utan bara drar ut det med en stekspade. Resultatet blir det samma (när det gäller pastan i alla fall)
Hej! Jag gör också så med pastan. Men tortillabröden blir en lite tjockare deg och för att få en bulle (som är enklare att få rund, för man plattar ju ut den) så måste den svälla innan. Men om man gör pizza då blir det nog lättare att låta svälla efteråt :))
Testade detta som pizzabotten idag, du är briljant!!! Har inte vågat göra pizza sen jag testade Katrin Z recept… superotäckt!!! Du är bäst! Tack!
Haha jag döööör! =) Kul att detta föll dig i smaken!! =))
Tusen tack, det här var vekligen ett toppenrecept! Smidig deg att arbeta med också, nästa gång ska jag testa detta som pizzabotten då jag ändå inte gillar tjocka sådana!
Sååå goda! Lite knepiga att kavla ut men hade bullen mellan två oljade bakplåtspapper gick det super. Gjorde dubbelsats och det blev 9st lagom stora tacosbröd. De höll ihop bättre än vanliga och mättade bra mkt! Så gott! Ska äta en av de resterande till frukost strax 🙂
De va supergoa! Fredagsmys med tacos o mjukt bröd <3 tack för de Åse!
Måste testas!
Hmm, kan man bruke fløte (grädde) mon tro?
Ja fast jag hade nog tagit 1 dl grädde och 1 dl vatten då.
Hej!
Tack för ett bra recept! Som jag redan sagt (och visat) så blev brödet populärt här hemma. Vi åt det som tunnbröd med ost och pojken jubla. Han gillar tunna bröd!! Mina lchf frallor går oftast inte ner… om jag itne skivar de tunt. 😉
Imorgon har vi plaerat fredagspizza. Jag brukar göra bottnar från ditt recept med ägg, grädde och ost men imorgon ska jag testa dessa istället som pizza botten. Tror det kan bli bra. Vad tror du?
Mvh Anna haeggman
Hej Anna! Det ska fungera bra! Prova och återkom med resultatet =)
Jag provade nyss detta recept som pizzabotten. Kanonbra! Barnen gillade det också. Jag hade tomatsås, skinka och ost på. Sen la jag skivad tomat, färsk basilika och olivolja på min portion när den var klar. Super!
Jag har gjort pizza av oopsie-botten innan och även ett recept med mandelmjöl. Men detta var helt klart bäst. Oopsie-botten blir för mjuk, blöt nästan och går lätt sönder. Mandelmjöl blir för hårt. Denna var perfekt.
Kan man baka en botten hemma och ta med till sin lokala pizzeria för att dom ska göra en kebabpizza på den, tror ni? Det var såååå länge sedan…
Du ar ett Geni!!! Matlagningens professor Baltazaaaar 🙂
ÅSE! Du är räddaren i nöden!!! 🙂 I typ alla lägen…!!!
Tack för receptet. Detta SKA göras!
Tror du föresten de går att frysa, så man kan göra några och frysa ner…?
Kramis! <3
Ååhh vad bra =) jag kan sakna det mjuka brödet ibland när vi äter tacos – TACK!
Håll till godo!! men jag kräver en recension! =))))
Ha ha javisst – jag återkommer efter helgen =)
De blev jättebra =) Jag blev förvånad att degen var så smidig att jobba med… de blev inte lika snygga som dina men jättegoda. Tack igen och ha en toppenlördag!
Vad kul att höra!! ;))
Mmmm måste testas!!!!!! och psst bra inlägg om bloggen nedan.
KRAM! ♥
Baka bara ut dem så tunt du kan! Puss <3
Superduper! Tack!
Åh, ser gott ut, detta ska jag testa som pizzabotten imorgon! 🙂
THANK you my dear! Blev sugen på det nuuuuu ;))
Hör av mig när jag har krämen i handen förresten! Har INTE glömt dig. Såg du var hos naprapaten, så skönt! Men du får krämen ändå så kan du ha den som extra!
Kramiz
Tack gulliga du!!! Än är jag inte bra, har fortf dåligt med känsel i huden. Kramar!
De ser jättefina ut, jag måste absolut testa!
Ja gör det!