782
Hej på er!
Jag har vaknat upp här i Palma och vi ska bege oss ut strax, blir nog att vi hyr cyklar idag!
Ska uppdatera er om resan när jag kommer hem, här finns ingen tid det är full rulle på oss fyra tjejer =)
Så länge så bjuder jag på den här godingen.
Smörstekt torsk med äggsås är en klassisk svensk rätt som passar både till vardag och fest. Den milda, fina smaken av torsk harmonierar perfekt med den krämiga äggsåsen, vilket skapar en enkel men lyxig måltid. Rätten är lätt att tillaga och uppskattas av både stora och små.
Smörstekt torsk med äggsås
- Portioner: 4
Ingredienser
- 4 ägg
- 800 gram torskfiléer
- 3 dl vispgrädde
- 2 dl creme fraiche
- 1 fiskbuljongtärning eller 2 msk fiskfond
- 1 dl finhackad dill
- salt och vitpeppar
- skalet av 1/2 citron + lite saft
- smör att steka i
Instruktioner
- Koka äggen hårdkokta och finhacka dem.
- Koka upp creme fraiche, grädde och fond/buljong. Pressa ner 1/2 citron och riv ner lite citronskal. Smaka av med vitpeppar och eventuellt salt. Dra av från plattan och rör ner ägg och dill.
- Salta och peppra fisken, krydda eventuellt med ekologisk citronpeppar. Stek i rikligt med smör tills fisken precis är klar.
- Servera med en citronklyfta och kokt blomkål (för lågkalorimåltid) eller potatis.
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎