Scrambled oats – krämiga, mättande och proteinrika havregryn på ett nytt sätt
Här har du en snabblagad och mättande frukost! Scrambled oats är ett perfekt alternativ till både gröt och äggröra.
Dessutom kan den varieras i oändlighet med olika toppings och smaksättningar.
Hej på er!
Huuuuur gott var inte detta?
Detta är en variant på Scrambled Banana Pancakes / Bananäggröra men jag ville ha i lite mer fiber i rätten så jag hade även i havregryn.
Detta åt vi vid 12 tiden och nu kl 18:36 är jag fortfarande mätt.
Mitt favoritproteinpulver hittar ni HÄR
Bananen mosas med gaffel och blandas ihop med övriga ingredienser.
Lite smör eller olja (jag hade MCT olja) i en panna som hettas upp och ner med röran.
Sänk värmen och låt stelna lite sedan delas smeten upp med en stekspade. Skrapa i botten om det fastnar.
Så här ska det se ut.
Jag strödde lite kanel ovanpå och serverade med vaniljkvarg, varma blåbär, hallon och osötat jordnötssmör.
Min portion innehöll:
Kalorier: 503 kcal, Protein: 40 g, Kolhydrater: 45 g, Fett: 16 g, Fibrer: 10 g
Testa detta!

Scrambled Oats
- Portioner: 2
Ingredienser
2 ägg
2 dl havregryn
1 banan, mosad
1 msk chiafrön
1 skopa (30 g) vaniljproteinpulver
+ matfett att steka i
Instruktioner
Blanda allt och stek i medelstark värme med lite matfett.
Använd stekspaden för att ”hacka” upp röran. Den ska vara torr men inte bränd.
Strö gärna lite kanel över och servera med valfritt tillbehör.