Scrambled oats – krämiga, mättande och proteinrika havregryn på ett nytt sätt
Här har du en snabblagad och mättande frukost! Scrambled oats är ett perfekt alternativ till både gröt och äggröra.
Dessutom kan den varieras i oändlighet med olika toppings och smaksättningar.
Hej på er!
Huuuuur gott var inte detta?
Detta är en variant på Scrambled Banana Pancakes / Bananäggröra men jag ville ha i lite mer fiber i rätten så jag hade även i havregryn.
Detta åt vi vid 12 tiden och nu kl 18:36 är jag fortfarande mätt.
Mitt favoritproteinpulver hittar ni HÄR
Bananen mosas med gaffel och blandas ihop med övriga ingredienser.
Lite smör eller olja (jag hade MCT olja) i en panna som hettas upp och ner med röran.
Sänk värmen och låt stelna lite sedan delas smeten upp med en stekspade. Skrapa i botten om det fastnar.
Så här ska det se ut.
Jag strödde lite kanel ovanpå och serverade med vaniljkvarg, varma blåbär, hallon och osötat jordnötssmör.
Min portion innehöll:
Kalorier: 503 kcal, Protein: 40 g, Kolhydrater: 45 g, Fett: 16 g, Fibrer: 10 g och med clear whey i glaset fick jag i mig ytterligare 17 g protein.
Testa detta!

Scrambled Oats
- Portioner: 2
Ingredienser
1 ägg
1 dl havregryn
1/2 banan, mosad
1/2 msk chiafrön
1/2 skopa (ca 15 g) vaniljproteinpulver
+ matfett att steka i
topping:
Lite kanel
1 dl osötad vaniljkvarg 10% protein
30 g blåbär
30 g hallon
10 g osötad jordnötssmör
Instruktioner
Blanda allt och stek i medelstark värme med lite matfett.
Använd stekspaden för att ”hacka” upp röran. Den ska vara torr men inte bränd.
Strö gärna lite kanel över och servera med valfritt tillbehör.
9 kommentarer
Hej och tack för utmärkta recept! Gällande scrambled oats har jag läst att ägg och banan inte är någon nyttig kombo, kan rentav vara skadlig.
Har du någon kommentar?
Bananer som är något gröna, inte så mogna , lär vara nyttigare än mogna/övermogna. Och då inte enbart gällande sockerkoncentrationen. Kommentarer?
Angående kombinationen ägg och banan: det finns inget vetenskapligt stöd för att den skulle vara skadlig för hälsan i normala mängder. Tvärtom är både ägg och banan näringstäta livsmedel – ägg innehåller högkvalitativt protein och viktiga vitaminer, medan banan ger energi, fibrer och mineraler som kalium. Däremot kan det förstås vara individuellt hur man reagerar på vissa livsmedelskombinationer, särskilt om man har känslig mage eller specifika hälsotillstånd.
När det gäller bananens mognadsgrad stämmer det att gröna (omogna) bananer innehåller mer resistent stärkelse, vilket kan vara positivt för blodsockret och tarmfloran. Ju mognare bananen blir, desto mer stärkelse omvandlas till socker, vilket gör den sötare och snabbare att bryta ner. Så det handlar lite om vad man själv föredrar och vad man vill uppnå – mättnad, energiboost eller blodsockerkontroll.
Låter supergott! Blir det någon resa i sommar då?☀️
Menar du utomlands?
Ja det blir både USA & Bahamas 1 vecka i augusti och sedan Palma, Mallorca några dagar o slitet av Augusti.
Om man inte har proteinpulver. Går det bra utan? Eller kan man ha något annat? Ser gott ut
Det går bra utan, men tillsätt gärna lite vaniljpulver så du får vaniljsmak på det
🙏🏻❤️
Mums va gott! Men whey clear; vilket använder du?
Jag använder Källas!