Räkcheesecake till Midsommar

24 juni, 2021

Hej finingar!

Midsommar i morgon! 🇸🇪🌸
Den här godingen har ni säkert sett i både böcker och tidigre i bloggen men jag lyfter den igen!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Räkcheesecake till Midsommar


  • Författare: Åse

Ingredienser

Botten

  • 200 g mörkt glutenfritt lågkolhydratbröd som LCHF Kavring eller vanlig kavring
  • 50 g smör

Fyllning

  • 3 hårdkokta ägg
  • 45 gelatinblad
  • 1/2 citron, saften
  • 200 g naturell färskost (Philadelphia)
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 12 msk pepparrot på burk
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk röd stenbitsrom
  • 2 msk finhackad dill
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 1 liten rödlök
  • 200 g skalade räkor
  • 100 g kallrökt lax
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar

Instruktioner

  1. Mixa brödet till smulor. Blanda med smält smör.
  2. Tryck ut i en springform med bakpapper fastklämt runt botten, ca 25 cm i diameter.
  3. Ställ in i frysen under tiden.
  4. Koka äggen.
  5. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5-10 minuter.
  6. Vispa färskost, creme fraiche och majonnäs slätt. Vispa sedan ner pepparrot, dijon, stenbitsrom, hackade kryddor och rödlök.
  7. Grovhacka räkorna och strimla laxen.
  8. Pressa citronen i en liten kastrull, värm upp. Dra bort från plattan och rör ner gelatinbladen.
  9. Häll blandningen i röran och blanda noggrannt. Hacka äggen (skär ägget från båda hållen med en äggdelare) och rör ner. Smaka av med salt och peppar.
  10. Ta ut springformen från frysen och häll röran ovanpå. Spänn platsfolie ovanpå och ställ in kallt i minst 6 timmar.
  11. Garnera med dill, stenbitsrom, räkor och citron vid servering.

Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU
NY KOLLEKTION UTE! HÄR
¨

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


9 kommentarer

ML 27 juni, 2021 - 00:37

Den här blev sååå god!! Googlade ”midsommar lchf” & fick bla upp detta recept + en jättegod lax i ugn! 👌🏻 Kan man frysa tårtan?🤔

Svara
Åse 27 juni, 2021 - 06:49

Vad roligt att höra! Ja det kan du!

Svara
Helen 26 juni, 2021 - 21:06

Hej, nyfiken på er resa. Hoppas på många vackra bilder med massor av feelgood.

Svara
Åse 27 juni, 2021 - 06:49

Det kommer komma! ❤️

Svara
ÅsaS 25 juni, 2021 - 17:04

Den där cheesecaken hade jag gärna mumsat i mig! Får se om jag ids göra den till nån helg när jag vill lyxa till det lite. Till semestern kanske (vilken känns en halv evighet bort).
Klänningen, den har du säkert nämnt tidigare. Var har du hittat den? Tycker om modellen och skulle vilja ha nåt liknande.
Njut midsommar och semester! Kram 💕

Svara
Susanne 25 juni, 2021 - 12:15

Lätt min favorit på buffébordet!!!

Svara
Åse 26 juni, 2021 - 18:42

Härligt att höra!!

Svara
Anita 24 juni, 2021 - 16:55

Grattis på födelsedagen och ha en härlig midsommar.
Anita

Svara
Åse 26 juni, 2021 - 18:43

Tack Anita! Hoppas du haft en fin midsommar! ☀️

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.