Den här röran serverade Carina på vinprovningen i lördags.
SÅ fräst och god! Hon serverade den med lite bröd men jag gjorde den hemma som tillbehör till detta receptet på Kyckling- och potatissallad med soltorkade tomater.
Denna röran är perfekt som tillbehör till kyckling i alla dess former, men även god att breda på crostini eller rostat surdegsbröd.
Även god att klicka på varma, grillade grönsaker eller som dipp.
Och! Supertrevlig att blanda ner i kokt pasta! Toppa med mer riven Grana Padano.

Oströra med ricotta, tomat & örter
- Portioner: 4
Ingredienser
250 g ricotta
Finrivet skal från ½ ekologisk citron (+ lite citronsaft)
6–8 småtomater på kvist, finhackade
1 tsk färsk timjan, finhackad
10 färska basilikablad, strimlade
2–3 msk riven Grana Padano
Nymalen svartpeppar efter smak
Vid servering: Ringla lite olivolja över
Instruktioner
Lägg ricottan i en skål och vispa den lätt med en sked eller gaffel så den blir krämig.
Tillsätt citronskal, cocktailtomater, timjan, basilika och Grana Padano.
Smaka av med svartpeppar och ev. lite citronsaft.
Rör om försiktigt så allt blandas men tomaterna behåller lite struktur.
Låt gärna stå kallt i minst 20 minuter före servering så smakerna hinner mogna.
2 kommentarer
Låter som att det kan bli en favorit i sommar. Tack för tips!
Mmm……låter smaskens 😋 det ska jag göra i helgen.