Happy FRIDAY!
Här packas det för fullt för vi lämnar Sverige för Palma, Mallorca för några dagar.
Våra vänner Ann & Robert firar sina 50-åriga födelsedagar där nere och vi är runt 40 vänner till dem som åker ner! Ska bli såååå kul! Det kommer inlägg om det senare.
Men först vill jag bjuda er på dessa supergoda fiberika öst- och fröbullarna som är såååå goda!
Det är en varant på mina Ostbröd / Ostfrallor (lågkolhydrat, glutenfritt, nötfritt)
Så testa dessa till helgen tycker jag!
Jag hade frömix med bland annat linfrön men det rekommenderar jag inte då linfrön suger upp för mkt av vätskan.
I receptet har jag därför skrivit sesamfrön och solroskärnor.
Såååå god smak det blev på dem med smakrik prästost. MUMS!
Riktigt brödlika.
Smaklig spis! 😍
Print
Low carb glutenfria bullar med ost och fröer – saftiga & enkla att baka
- Yield: 8
Ingredienser
5 ägg
2 dl Pofiber
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
5 dl riven ost (gärna smakrik)
50 g smält smör (elelr 100 g cream cheese)
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl sesamfrön
Garnering: Riven ost och/ eller fröer
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Vispa äggen pösigt med elvisp.
Rör ihop de torra ingredienserna, vispa ner smält smör och ost och sist de torra ingredienserna.
Låt stå i 5 min och forma sedan bollar med sked. Lägg på bakplåtspapper och toppa med ost och fröer.
Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter tills frallorna fått fin färg.
Anteckningar
Per bulle: 280 kcal, 3,5 g kh, 13,1 g protein, 23 g fett
För magrare version byt ut osten mot magrare och ersätt smöret med färskost
5 kommentarer
Är det 300 g riven ost?
Nej det är 5 dl, det beror helt på vilken ost du använder – tror det blir närmre 200 än 300
Tack. Men gärna mindre reklam just vid recepten. Annat oj med reklam. Fattar att det är ditt levebröd
Hej Jill, det är inte jag som sätter vart reklamen ska vara dessvärre.
Låter vara ett intressant recept ska jag prova att göra det snarast, bra recept lätt att följa