Lopesan Del Conde – Gran Canaria

av Åse

Betalt samarbete med Apollo Sverige

Hej raringar! Alltså denna veckan, vet inte vart den tog vägen?
Trodde det var fredag igår när jag messade med Granne Anna!? Haha! Varför blir vissa veckor så där vilsna!?
Nåja! I Helsingborg är det grått, grått, grått! Ingen snö så långt ögat når och jag längtar till värmen. Hade lätt velat beema mig till värmen nu. 💖
Vi har planer på att bila till Italien i sommar! (Juni) – Till Gardasjön igen. Längtar! Hur vi fem ska få plats i bilen sen vi bytte ner oss mot mindre bil är en annan femma haha! Inget bestämt till 100% men med största sannolikhet så!

Firar ni Alla hjärtans idag? Jag har inte bestämt mat än men klart vi ska äta lite extra gott idag! Alice hade gjort vitchokladdoppade bananskivor igår som hon bjöd på i morse, gullunge! jag fick lov att spara min till ikväll 💘

En del har sportlov nu, vi har det nästa vecka och jag vet att många av er ska till Gran Canaria under sportlovet.
I dag kommer därför lite Gran Canaria tips och två hotell som jag och Victoria besökt på uppdrag av Apollo.
Först ut är Lopesan Del Conde som är ett 4+ hotell i Maspalomas, precis vid strandpromenaden.

Hotellet är pampigt och inspirerat av både en by på ön och en av Gran Canarias äldsta kyrkor. En riktig WOW faktor över hotellet!

Receptionen var gigantisk!
Mycket vackert!

Ofta satt någon och spelade på den vita flygeln. Rogivande.

Det var mycket fin service på hotellet, lugnt och skönt och det var ett mycket harmoniskt lugn över hela hotellet. Hit ska man åka om man vill ha det där lilla extra och om man behöver stressa ner och bara vara. Var ljuvligt där!

På riktigt, det var så stort detta hotellet och olika typer av arkitektur var man än gick, som en mindre by!
6 stycken pooler, barnpool, saltvattenpool, sötvattenspool, uppvärmd pool, jacuzzi/bubbelpool och även en sandstrand i ett av poolområdena! Coolt!

Jag skulle vilja kategorisera detta som ett vuxenhotell. Det fanns barn och barn var välkomna men de var få.


Utsikt från vår balkong på kvällen när jag kom. Victoria hade kommit tidigare på eftermiddagen.


God morgon Maspalomas!

Vi bodde i ett mycket vackert rum med utsikt över både havet och poolområdet.

Stort badrum med badkar och dusch.

Vi fick ta del av deras koncept Unique som inbegriper:
Gäster som bokar svit, juniorsvit, superiorrum eller dubbelrum med privat pool får ta del av hotellets koncept Unique. (Efter 1 maj 2019 omfattas även boende i deluxerum med poolaccess hotellets koncept Unique.) Unique innebär: prioriterad in- och utcheckning, VIP-frukost i en reserverad del i bufférestaurangen, reserverad del vid poolområdet med solstolar samt tillgång till smaksatt vatten och frukt, VIP-lounge med ett brett utbud av snacks, dryck och gratis internet. Vid ankomst får Unique-gäster två (små) flaskor vin på rummet, tillgång till kuddmeny och ett kit med doftljus, badsalt och badolja till badrummet. 

Hotellet låg som sagt precis vid strandpromenaden med gångavstånd till restauranger och centrum. Perfekt läge med andra ord!

Vi bodde på hotellet i tre dagar så hann inte prova fler pooler än det poolområdet som låg utanför vår byggnad men vi gick ju omkring och utforskade hotellet och såg några fler, alla lika fräscha.

Vi provade både frukostbuffén, Uniquefrukosten och Kvällsbuffén och det var top notch!

Godaste på hela frukostbuffén var en av dagarna när de hade avokados där! haha!
Åh ljuvligt med ägg och avokado! Tyvärr var det bara en dag 😉

En av dagarna provade vi Unique frukosten som var i annan byggnad. Där var det ännu lugnare och inte mycket folk. Vi gillar när det är folk så vi åt i vanliga frukostbuffén de andra dagarna, men kul att prova och kunna visa er så klart!

Mimosa till frukost, inte fel! Semesterlyx när det är som bäst 🤩

Vid uniquefrukosten kunde man beställa in varmt från en meny. Jag tog in en ost- och skinkomelett och Vickan en Ägg Benedict.

Jag älskar bufféer men kan lätt bli lite ”mätt” och ambivalent innan jag ens hunnit äta för det är så mycket att välja merllan och ofta så ser mina tallrikar ut som Picassoss tavlor! Håller ni med? Eller vad tycker ni?
Vi valde därför oftast att istället för att lägga upp allt möjligt som såg gott ut så tog vi en förrätt, en varmrätt och sedan desserttallrik. Blev mycket trevligare!

Massor med fräscha frukter! Deras passionsfrukt v ar to die for!

Granatäpplen! YUM!

Carpaccio! YUM!! Åh så sugen jag blev på det nu!

Detta kan vara den godaste pastan jag smakat! Nu äter ju jag pasta sällan så jag kanske bara var ovan haha! Men de tillredde pastan på plats och jag fick själv välja vad det skulle vara i.
Vitlök stekt i olja, tomatsås och parmesan! och så oxfilé till det.

Det var så ljuvligt med dessa soldränkta kvällar 💗
Åh vad jag längtar till värmen nu!

Var Flamencokväll en av dagarna – så majestätiskt!

Vi provade lunchen i deras poolrestaurang. Första dagen var vi inte så imponerade men med facit i hand så var det våra matval och inte maten. Servicen var ypperlig även där och vi blev tjenis med en av kyparna som kunde svenska och som bott i Malmö!

Alltså  vitlöksfrästa räkor, finns det något godare!
Vi åt det två gånger och sen fick det vara nog, min mage slog bakut av all vitlök haha!

Efter tre dagar var det dags att byta hotell! Mer om det i nästa inlägg som kommer om en stund =)

Hejdå Lopesan Del Conde!  Great to meet you!

Vickan har också bloggat om vår resa och från hennes synvinkel, kika in hos henne!
Fler inlägg från Gran Canaria kommer postas i kategorin Gran Canaria
Instagram stories uppdateras under kvällen med bilder och filmsnuttar därifrån! @56kilo

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

8 kommentarer

Elenor 16 februari, 2019 - 18:02

Vart kommer fina svarta väskan ifrån?

ÅsaS 14 februari, 2019 - 19:00

Åh herreguuuuuud…!!!! Sol, värme och maaaat! För att inte tala om frukosten! Frukosten brukar vara min favvo när jag är utomlands/på hotell. Och jag förstår precis vad du menar med en Picasso-tavla på tallriken. Jag plockar av allt (eller åtminstone av det mesta) och är sen mätt innan jag börjat äta, men äter ändå bara för att det är såå gott!
Nu blev jag ju sugen på att lämna detta gråväder för solen och värmen, men får lugnt vänta till nov/dec. 😏 Jag tar med mig dina tips och sparar till rätt tillfälle. Och jag som trodde jag var klar med GC och övriga Kanarieöar, men nä, tror inte det efter att ha läst och sett detta.

Och apropå All❤️dagmiddag, här bjuder J på panerad abborrfilé med potatismos. Såå gott!

Åse 15 februari, 2019 - 16:05

Åh jaaaaa det är ju faktiskt det bästa! Vi hade helt underbara vanor. Vaknade klockan 7 och tog frukost runt 8 och satt säkert i 1,5 timme med frukost 💕

Åh låter ju FAB! Lyckans ost! KRAM

ÅsaS 15 februari, 2019 - 16:59

😂 Sitta och äta frukost i 1 1/2 timme skulle jag lätt kunna göra! Annat är det med mitt sällskap – 15-20 min, sen får det vara nog.. Bråttom till bästa platserna på solstolarna (som tyvärr oftast är bokade långt innan solen gått upp) för att sen ligga där och jäsa och tjata om att man är hungrig..

Förresten, en helt annan fråga – FODMAP vs LCHF? Sonens mage spökar.. Kan man dra ett likhetstecken mellan dessa?

Åse 16 februari, 2019 - 10:42

Hahaha!

LCHF är ju antiinflammatoriskt och många problemmagar blir mycket bättre på LCHF (även IBS om Fodmap oftast rekommenderas till)

KRAM

Annki larsson 14 februari, 2019 - 17:27

Har varit där och det var suveränt .bästa maten på kvällen. Oj vad mycket gott. Åker till gran Canaria nästa månad o lapar sol o äter gott.

Åse 15 februari, 2019 - 16:06

Åh vad underbart nu blir jag avundsjuk!! 🙋🏻‍♀️😅💕

Lopesan Baobab - Gran Canaria - 56kilo.se - Low Carb, Sunt förnuft och Livets goda 14 februari, 2019 - 14:01

[…] jag skrev i förra inlägget så kommer här lite Gran Canaria hotelltips! Efter Lopesan Del Conde så bytte vi (jag och […]

Kommentarer är stängda