6,7K
Skriv ut
Hej på er!
En liten kram här uppe från luften mellan Köpenhamn och Ålborg kommer här!
Nu åker vi iväg på pressresa med fokus MAT för att kunna visa er allt om Ålborg! Jag är förälskad i Jylland sedan de senaste resorna dit ❤️
Måste dela med mig av det här receptet som vi åt för ett tag sedannågra helger sedan – såååå gott!
Chicken Cordon Bleu har jag recept på här i bloggen och så tänkte jag att det måste ju bli jättegot som lasagne!
Och tro mig, det blev det!
Jag gjorde ”pastaplattorna” med mitt sedvanliga LCHF pastarecept.
Skriv ut
Kyckling Cordon Bleu LCHF
Ingredienser
Sås
- 2 dl creme fraiche
- 1 dl grädde
- 2 msk dijonsenap
- 2 dl riven lagrad ost
- salt
Lasagnen
- 4 kycklingfiléer
- 150 g rökt skinka
- 16 skivor Emmenthaler i skivor
- 2 kulor mozzarella (á 125 g)
- salt, peppar
- 1 dl hackad persilja
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 gr.
- Förbered pastaplattorna enligt det här receptet
- Koka upp creme fraiche, grädde, dijonsenap och salt.
- Dra av från plattan och rör ner osten.
- Stek kycklingfiléerna i smör, – ca 5 minuter på varje sida, salta och peppra.
- Låt vila och skär sedan i strimlor.
- Lägg ett lager sås i botten på en gratängform och sedan lasagneplatta/plattor.
- Lägg på skinkskivor, hälften av kycklingen och sedan Emmenthaler ostskivor.
- Repetera.
- Avsluta med sås och skivad mozzarella.
- Sätt in i ugnen i ca 30 minuter och strö hackad persilja över vid servering.
Näringsinnehåll
- Portioner: 6
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
13 kommentarer
Kan man använda ”vanliga” lasagneplattor eller måste det vara färska? Lite lat av mig 🤭.
Undrar också om man kan mixa havregryn till mjöl att använda till halloumifriesen? Tack för alla mumsiga recept 😊
Det går jättebra med torkade!
Det går också jättebra att göra eget havremjöl =)
Låter mumsigt! Pastaplattorna gjorda på philiadelphiaost är så goda! Kram
Hej, jag undrar över den rivna osten. Den nämns i ingredienserna men inte i instruktionerna. Ska man strö den över mozzarellan eller när kommer den in i bilden?
Hej! Nu hänger jag inte med? Det står i instruktionerna både om den rivna osten i såsen och mozzarellan.
Sant. Hjärnsläpp från min sida.
Det kan hända den bäste, haha!
så gott
Hej ! Länken till pastaplattorna funkade inte 🙁
Ännu en rätt man blir sugen på – heja dig! Men när jag klickar på länken till ”pastaplattorna” får jag bara File Not Found 404
Hej! Vad gott det låter! Det här måste jag testa 😊Länken till pastareceptet funkar dock inte.
Länken till dina lasagneplattor fungerar inte 🙁
Länken till pastaplattorna funkar inte… =(