Kyckling Cordon Bleu Lasagne LCHF

av Åse

Hej på er!
En liten kram här uppe från luften mellan Köpenhamn och Ålborg kommer här!
Nu åker vi iväg på pressresa med fokus MAT för att kunna visa er allt om Ålborg! Jag är förälskad i Jylland sedan de senaste resorna dit ❤️
Måste dela med mig av det här receptet som vi åt för ett tag sedannågra helger sedan – såååå gott!
Chicken Cordon Bleu har jag recept på här i bloggen och så tänkte jag att det måste ju bli jättegot som lasagne!
Och tro mig, det blev det!
Jag gjorde ”pastaplattorna” med mitt sedvanliga LCHF pastarecept.
012a6165


012a6167
012a6171

012a6177
Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling Cordon Bleu LCHF


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

Sås

  • 2 dl creme fraiche
  • 1 dl grädde
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl riven lagrad ost
  • salt

Lasagnen

  • 4 kycklingfiléer
  • 150 g rökt skinka
  • 16 skivor Emmenthaler i skivor
  • 2 kulor mozzarella (á 125 g)
  • salt, peppar
  • 1 dl hackad persilja

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr.
  2. Förbered pastaplattorna enligt det här receptet
  3. Koka upp creme fraiche, grädde, dijonsenap och salt.
  4. Dra av från plattan och rör ner osten.
  5. Stek kycklingfiléerna i smör, – ca 5 minuter på varje sida, salta och peppra.
  6. Låt vila och skär sedan i strimlor.
  7. Lägg ett lager sås i botten på en gratängform och sedan lasagneplatta/plattor.
  8. Lägg på skinkskivor, hälften av kycklingen och sedan Emmenthaler ostskivor.
  9. Repetera.
  10. Avsluta med sås och skivad mozzarella.
  11. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter och strö hackad persilja över vid servering.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

13 kommentarer

Malena Albinsson 5 mars, 2021 - 07:24

Kan man använda ”vanliga” lasagneplattor eller måste det vara färska? Lite lat av mig 🤭.
Undrar också om man kan mixa havregryn till mjöl att använda till halloumifriesen? Tack för alla mumsiga recept 😊

Svara
Åse 5 mars, 2021 - 08:25

Det går jättebra med torkade!
Det går också jättebra att göra eget havremjöl =)

Svara
Eva Svärd - Blogg om utamttningssyndrom 23 november, 2016 - 15:11

Låter mumsigt! Pastaplattorna gjorda på philiadelphiaost är så goda! Kram

Svara
Robert 22 november, 2016 - 20:39

Hej, jag undrar över den rivna osten. Den nämns i ingredienserna men inte i instruktionerna. Ska man strö den över mozzarellan eller när kommer den in i bilden?

Svara
Åse 24 november, 2016 - 11:13

Hej! Nu hänger jag inte med? Det står i instruktionerna både om den rivna osten i såsen och mozzarellan.

Svara
Robert 24 november, 2016 - 12:51

Sant. Hjärnsläpp från min sida.

Svara
Åse 24 november, 2016 - 13:00

Det kan hända den bäste, haha!

Svara
Ullis A 22 november, 2016 - 16:19

Hej ! Länken till pastaplattorna funkade inte 🙁

Svara
Eva Gustafsson 22 november, 2016 - 16:02

Ännu en rätt man blir sugen på – heja dig! Men när jag klickar på länken till ”pastaplattorna” får jag bara File Not Found 404

Svara
Ida 22 november, 2016 - 11:58

Hej! Vad gott det låter! Det här måste jag testa 😊Länken till pastareceptet funkar dock inte.

Svara
Susanne Welin 22 november, 2016 - 11:35

Länken till dina lasagneplattor fungerar inte 🙁

Svara
Kicki 22 november, 2016 - 11:33

Länken till pastaplattorna funkar inte… =(

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.