Hej på er och härlig lördag!
Jag och lillasyrran har varit i Båstad på Norrvikens Trädgårdar där min vän Malin (Malla Sweden) hade en modeshow där vår mamma var mannekäng och många av våra vänner!
Vilka klänningar!!
Kappa HÄR
Mamma <3
Men nu ska ni få receptet!
I går fyllde Daniel 51 år så det blev lite Champagne och så gjorde jag en SÅ god Cajunkyckling!
Strimlad kycklibglårfilé som stektes först.
I med kryddor och mejeri och sedan fick det puttra ihop.
Under tiden går grönsakerna klara i ugnen. Man kans ervera vad som till den här risen!
Ris, pasta , potatis och för lågkolhydratalternativ: Blomkålsrris, rostade grönsaker/rotfrukter.
Jag hade 1 butternutpumpa, 2 zucchinis, 1 rödlös, 2 paprikor, olivolja och salladskrydda. Toppade med feta.
Färdigt!
YUMMIE!
Haha Alice och Juni pyntade lite
Receptet kommer här!
Skriv ut
Krämig Cajunkyckling
- Portioner: 6
Ingredienser
1 kg kycklingfilé
2 msk smör / olja
2-3 msk cajunkrydda (eller mer efter smak)
2 röd paprika, strimlad
3 vitlöksklyftor, finhackade
4 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche
2 msk kycklingfond
2 tsk paprikapulver
Salt och svartpeppar
Färsk persilja eller gräslök till topping
Cajunkrydda – till 6 portioner
1 msk paprikapulver
1 msk lökpulver
1 msk vitlökspulver
½ msk torkad oregano
½ msk torkad timjan
1 msk cayennepeppar (efter hur starkt du vill ha det)
½ msk svartpeppar
1 msk salt
Instruktioner
Skär kycklingen i mindre bitar.
Stek den i smör eller olja tills den får fin färg och krydda med cajunkrydda, paprikapulver, salt och peppar.
Tillsätt vitlök och paprika och låt fräsa med en stund.
Häll i grädde, crème fraîche och fond och låt sjuda utan lock i cirka 15 minuter tills kycklingen är genomstekt och såsen blivit krämig. Smaka av med ev mer cajunkrydda, salt, peppar.
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på ALLT. Även på redan nedsatta priser
Fantastiskt för viktminskning, värk och lymfan. (läs mer HÄR)
